Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Could not update ICEauthority file /home/sinuhet/.ICEauthority  (Přečteno 6164 krát)

bzuci

• Návštěvník
Používám Ubuntu 9.10 a zkompiloval jsem si ze zdrojových kódů nové jádro 2.6.31.9 z Ubuňtáckých zdrojů. Při instalaci Ubuntu jsem si zvolil, aby byla /home/ šifrovaná, což bude asi důvod problému.

Start systému probíha krapet pomaleji, pro přihlášení chvíli jenom leze "žížalka", pak přestane, po chvíli vyhodí tento error Could not update ICEauthority file /home/sinuhet/.ICEauthority . Vzápětí další error. Po odkliknutí chvíli nic, najednou se objeví defaultní pozadí Ubuntu 9.10 (takový ten zlatavý papír), Nautilus vyhodí chybu zápisu, objeví se upozornění o neúplné jazykové podpoře a po odkliknutí těchto dvou errorů se nic neděje, Gnome panel nenaběhne. Když nabootuji s generickým jádrem, vše je v pořádku.

Hádám, že problém bude se šifrovaným /home/, protože k první hlášce jsem googlem došel k tomu, že nejsou pro /home/ práva zápisu. Další hlášky vypovídají o tom, že /home/ bude nějaký porouchaný a neúplná jazyková podpora to jenom dokazuje.

Nejradši bych se zbavil onoho šifrovaného /home/, ale neznám žádný způsob, jak to udělat bez reinstallu Ubuntu. A asi bude problém v konfiguraci jádra(?), i když jsem nenašel žádný zásadní rozdíl v configuraci generického a mého.
Existuje tedy způsob, jak se zbavit šifrovaného /home/? I kdyby to tím nebylo, může to být kdykoli zdroj problémů. Mám kam /home/ zazálohovat, takže by to nebyl takový problém.
A pokud tyto chyby se šifrováním nemají nic společného, najde se někdo, kdo by měl tušení, čím to je?

Připadá mi zbytečné rozepisovat se o konfiguraci počítače, tak spíš něco o discích. Je tam 2x 250GB Sata, jeden celý pro Ubuntu + swap, druhý je celý šifrovaný pomocí Truecryptu.
Ubuntu 9.10 x64, Gnome
C2D e6700 @ 3.40Ghz, 6GB RAM, ATI HD4870, 2x250GB Sata, P5W DH Deluxe

MBR

• Návštěvník
Re: Could not update ICEauthority file /home/sinuhet/.ICEauthority
« Odpověď #1 kdy: 06 Května 2010, 11:32:18 »
Nazdar skus toto http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=949750&page=2
Ak nepomoze skut vytvorit noveho usera tiez som to davno riesil ale viac detailov si nepamätam. Nech sa dari

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.