Aktuálně používám:
Bifröst Intel D510MO Mount Olive, Atom D510, 2 GB RAM,
pfSense, místo kastle dřevěná deska ke které je vše přišroubováno
Služby:
router (2 linky)
firewall
DHCP server
wifi AP
VPN do práce
DNS server
Komunikace s řízením racku (mikropočítačem s Atmel AT89S52)
yuGENE AMD Athlon64 X2 5600+ 2,9 GHz, 2 GB RAM, 2x 320 GB WD Scorpio Blue (SW RAID1, systém), 3x 1,5 TB Samsung Spinpoint F3 (SW RAID5, data), 2x WD 3200AAKS (SW RAID 1, virtuály), 4x Giga ethernet, to vše ovládá
Debian Wheezy 64bit, kastle otřískaný miditower bez bočnic naležato v "racku"
Služby:
LAMP na domácí hraní
deb repozitář (abych tolik nevytěžoval linku)
Asterisk PBX
virtuální servery (1x webhosting pro mě a pár kámošů, 1x pošta)
PXE bootovací server s mini distrem na záchranu dat, práci s oddíly, memtest...
relay webrádia
http://www.radiorivendell.comtorrenty (pár linuxových dister a nic víc)
Munin na monitoring mých serverů
Kriemhilda AMD Athlon 2000+ 1,6 GHz, 1 GB RAM (SDRAM !!!), 2x WD 80 GB v SW RAID 1, 2x RTL8169 Fast Ethernet LAN,
Debian Wheezy - deska nesmrtelná EPoX EP-8KTA3 s VIA KT133 Apollo čipovou sadou, kastle bytelná ocelová miditower ze starého packard bell s pentiem II.
Služby:
Komunikace s řízením racku (mikropočítačem s Atmel AT89S52)
Záložní VPN do práce
firewall
router
relay webrádia
http://www.radiorivendell.comProstě takový stroj náhodou, zapínám podle potřebyVšechno co mám doma má stejnosměrné napájení z jednoho zálohovaného zdroje 12V stejnosměrných (zbastleno doma). Kromě zmíněného také 2x 8port 100Mbps switch + 1x 8port gigabit switch. Vše je v dřevěném "racku", chystám koupit nebo postavit kovový rack. Vyfotím to až pak, za nynější stav se stydím

WiFi prakticky nepoužívám, na občasné použití mi stačí géčko.
Alexandr 1x Intel Xeon E3-1220v3, 32 GB RAM, 3x WD Red 3TB v SW RAID5, 4x Intel GbE síťovka, 1U rack (Supermicro) -
teprve plánovaný, očekávám někdy v létě, záleží jak to vyjde v práciSlužby:
LAMP na domácí hraní
deb repozitář (abych tolik nevytěžoval linku)
Asterisk PBX
RADIUS
virtuální servery (1x webhosting pro mě a pár kámošů, 1x pošta)
připojení k netu (2 linky na eth1 a eth2, eth0 LAN a eth2 do RB433 jako WiFi)
firewall
PXE bootovací server s mini distrem na záchranu dat, práci s oddíly, memtest...
relay webrádia
http://www.radiorivendell.comterminálový server
torrenty (pár linuxových dister a nic víc)
router
firewall
DHCP server
DNS server
wifi AP
VPN do práce
Jo a taky si chci předělat řízení racku na Raspberry Pi.Server "zapůjčený" od zaměstnavatele jako "zaměstnanecký benefit", mám ho v práci v "komnatě" napojený na optiku
Alrekr 2x Intel Xeon E5-2620, deska Supermicro, 256 GB RAM, 8x WD RE4 3TB (SW RAID6, všechno kromě OS), 2x Intel SSD 520 120 GB (SW RAID1, OS), 4x Gb ethernet Intel,
Debian Wheezy, skříň racková 4U, poctivá kovařina
Služby:
Zálohování všech dat z domu a z mých serverů
Virtualizace (virtuálky připravené kdykoliv nahradit kterýkoliv z mých ostatních serverů + nějaké pokusné virtuálky na zkoušení různých dister)
virtuální desktop s Ubuntu 13.04 (synchronizovaný s daty z mého notebooku), připojuju se k tomu přes RDP nebo VNC přes VPN
Stroj má stejnosměrné napájení 10 - 60 V, redundantní zdroj 2x 500WMimo pár dalších mám ve "správě" také jeden server ve škole: Intel Core2Quad Q9650 3,0 GHz, 8GB RAM, Intel P45, 1x Intel Gigabit, 2x 1 TB WD Black v SW RAID 1,
Debian Wheezy (webserver s moodle a pár dalších věcí okolo toho)
...a také jeden pro mého ISP: Intel Core2Duo E4600 2,0 GHz, 1 GB RAM, Intel P45,
Ubuntu Server 12.04.2 LTSSlužby:
webserver (portál který na základě IP adresy každému ukáže statistiky připojení, výpadky, platby, prostě všechno + portál pro neplatiče)
radius pro síť hotspotů
Už jsem tu vystřídal pár
historických kousků:
Gertruda 486DX2, 8 MB RAM s Gentoo Linuxem, skříň je bigtower ze starého serveru z České spořitelny
Služby:
Dial-up připojení k netu
firewall
webserver (arachne)
Dodnes funkční, ale nemám pro něj jiné využití než jako podstavec pod fíkusHildegarda Compaq Deskpro2000 (kancelářský počítač), Pentium 133 MHz, 80 MB RAM, 2x 10Mbps Ethernet, 2x 800 MB HDD v SW RAID1,
Debian 1.2 Rex. Díky velkému pasivu na CPU je úžasně tichý a bere 25W v loadu, skříň originální bytelný hliníkový desktop (škoda že je příliš široký takže se nevejde do racku)
Služby:
router
firewall
webserver
Vrazil jsem do něj 3Dfx Voodoo a dualboot Debian Rex (kdyby něco) a Windows 98 (na hraní starých herních pecek)MikroTik RouterBoard 133 MIPS 175 MHz, 32 MB RAM, MikroTik RouterOS v3.30, místo skříňky jenom přišroubovaný k dřevěné desce
Služby:
firewall
router
wifi AP
VPN do práce
Dnes jako pohotovostní routřík a hračkaSkógurheim Intel Pentium III 800 Mhz, 512 MB RAM, 2x WD 40 GB v SW RAID1, Debian Wheezy, kastle otřískaný miditower bez bočnic a předního panelu
Služby:
webhosting pro mě a pár kámošů
pošta
relay webrádia
http://www.radiorivendell.comNyní slouží jako tenký klient když je to potřebaPS: Nedivte se těm názvům, když jsem používal tu 486 bylo mi 9

Tehda jsem si sepsal hromadu názvů a ty teď těm strojům postupně rozděluji.
EDIT: ještě jsem vychytával pravopis a spol.