Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zapis dat na kartu az pri odpojeni media  (Přečteno 2098 krát)

__Karel__

• Aktivní člen
  • *
Zapis dat na kartu az pri odpojeni media
« kdy: 03 Listopadu 2006, 18:51:42 »
Zdravim,
mam Ubuntu 6 a mam tento "problem": Kdyz kopiruji neco na vymenitelne medium (USB disk, ctecka karet), tak se mi to pri kopirovani tvari, ze to tam je okamzite (libovolne mnoztvi dat) a teprve az pri odpojeni media probiha skuecny zapis. Par dni zpet jsem mel jeste KUbuntu a tam to zapisovalo normalne - tzn. uz pri kopirovani v manazeru to rovnou zapisovalo. Da se tedy nekde v Ubuntu nastavit, aby to rovnou kopirovalo a necekalo s fyzickym zapisem az na odpojeni ?

Predem moc diky za vsechny odpovedi.

Karel Zelnicek

Dan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 03 Listopadu 2006, 20:42:40 »
To je naprosto normální chování. Dokonce i ve Windows, jen je standardně u výměných disků vypnuta. Položka je něco jako "povolit zpožděný zápis u jednotek výměných disků". Pokud Vám vadí, mělo by stačit přidat řádek s připojením flashky do /etc/fstab a použít parametr sync. Alespoň doufám.

Pavelp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 03 Listopadu 2006, 21:04:24 »
Jenze tim si zpusobi potize pri mountu a odpojovani.

Dan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 03 Listopadu 2006, 22:49:08 »
To je pravda, rozhodně jsem měl upozornit na pár důležitých "drobností" - příjde tím o automatické připojování, musí ji označit ve fstabu UUID nebo LABELem, jinak bude řádek platný jen v jednom USB konektoru a musí samozřejmě počítat s PODSTATNĚ kratší životností flashky, která soustavným zápisem dost trpí - to už ale dnes není tak hrozné, vzhledem k přeci jen vyššímu počtu přepisovacích cyklů nových disků a nižším pořizovacím cenám.

Pavelp

• Host
« Odpověď #4 kdy: 04 Listopadu 2006, 08:26:09 »
Bylo by to prijatelne, kdyby uzivatel pouzival stale stejna vymenna zarizeni a zapojoval je do stejnych konektoru. O tom trapeni flashe je i primo zminka v manu k pmountu.

__Karel__

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 04 Listopadu 2006, 09:02:46 »
Ale u KUbuntu jsem zadny fstab editovat nemusel a ono to zapisovalo okamzite. Ono se to totiz ruzne hlasi jako /dev/sde1, /dev/sdf1 nebo /dev/sda1. Takze to urcite neni jeden radek.

A kdyz to KDE umely automountnout s okamzitym zapisem, tak by to GNOME mely umet taky, protoze predpokladam, ze ta konzolova utilita, ktera se na to pouziva, je stejna.

Takze jeste jeden dotaz zni: Jak se jmenuje program(y), ktery to obhospodaruje a da se nastavovat, pripadne kde ?

Karel Zelnicek

Pavelp

• Host
« Odpověď #6 kdy: 04 Listopadu 2006, 17:10:06 »
Jak vite, ze ten zapis byl okamzity ? Obsluhuje to pmount.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.