Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: nefunguje zvuk u intg. zařízení  (Přečteno 701 krát)

vigoss4286

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
nefunguje zvuk u intg. zařízení
« kdy: 28 Únor 2010, 12:10:01 »
Zdravím,
Potřebovalbych poradit ohledně integrované zvukové karty Intel 82801EB ICH5 - AC´97 Controler. Ovladač je integrován v jádře a zařízení je správně detekováno, ale zvuk přesto není slyšet, ve windowsech funguje vše korektně. Zkoušel jsem vypnout vše co se týče PulseAudio, použít ALSA, OSS...nic. Musím ještě podotknout, že tento problém mám ve všech distribucích které jsem vyzkoušel etc..Mandriva,OpenSUSE,ARCH,Sabayon,Centos,Fedora,Ubuntu.
Děkuji za každou radu.

-vj-

vigoss4286

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
Re: nefunguje zvuk u intg. zařízení
« Odpověď #1 kdy: 28 Únor 2010, 12:12:13 »
Ještě jsem zapoměl dodat že se jedná o desku ASUS P4P800SE s chipsetem i865PE

pepéé

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 466
    • Zobrazit profil
Re: nefunguje zvuk u intg. zařízení
« Odpověď #2 kdy: 28 Únor 2010, 17:08:58 »
možná směšná otázka ale měl si v alsamixeru všechny táhla zesilený?
podivej se tam jestli náhodou nemáš detekováno víc zařízení a nejde ti zvuk do jinýho výstupu než by měl (třeba v alsa mixer - upravit - nastavení programu)
když spistíš nějaký medialní soubor....tváří se to že to přehrává? plyne čas? zubrazují se vizualizace nebo to stojí připadně vyhodí chybu?
Fire's in my soul, steel is on my side

vigoss4286

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
Re: nefunguje zvuk u intg. zařízení
« Odpověď #3 kdy: 01 Březen 2010, 08:09:12 »
Ano,všechno jsem dal na maximum, výstup je správný a když přehrávám nějaký zvukový soubor tak se tváří, že hraje,a to i při testech (táhlo jede) ale v reprácích je hrobové ticho. Karta je detekována správně, mám v pc jen integrovanou AD1985@Intel ICH5 - AC97. V mandriva fóru mi radili detekovat Konkrétní model zvukové příkazem:

cat /proc/asound/card0/codec#0 |grep Codec
Codec: Analog Devices AD1985
....

a potom odkazy na tyto stránky http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/sound/alsa/HD-Audio-Models.txt  a  http://www.linux.pf/spip/IMG/txt/alsa-snd-intel-hda.txt
noa tam vyhledat správný modul a zadat options snd_hda_intel model=nalezeny_parametr
Jenže na daných stránkách se můj model vůbec nevyskytuje, končí AD1984 a nebo ještě vypnout speedboost.
Ještě jsem to nezkoušel a nevím zda tyto příkazy půjdou v ubuntu, protože přemýšlím jaké distro nainstalovat.