Na omgubuntu se objevili jiné konkureční projekty...nezkoumal jsem to blíže, zda dosahují kvalit páně GdH. Možno by v budoucím čase nebylo špatné na Tvůj projekt více upozornit.
Na konkurenty už odkazoval pan Filuta, ale do mého produktu se až tak netrefují. Např. odkazovaný ComplexShutdown nespustíte už ani na Ubuntu 10.10, o starších nemluvě, Easy neumí nic než vypínat. Shutdown GTimer funguje přinejmenším od Ubuntu 8.04 po 11.04 a umí skoro vše, co ComplexShutdown, plus navíc umí ukládat předvolby a má podporu pro knihovnu vlastních skriptů, které může spouštět, a to nejen samostatně, ale i před základními akcemi - tedy může třeba zapauzovat přehrávač, než se uspí. Jen je tu omezení timeru na jeden týden dopředu, což je ale na takovouto aplikaci až až. Zatím. Ten týden umožňuje uložit si předvolby i na čas v konkrétní dny, nebo jen na konkrétní čas, nezávisle na dni, anebo si uložíte předvolbu s délku odpočtu a tu si třeba nastavíte jako výchozí, která se načte po spuštění aplikace. Předvolby mohou mít libovolná jména, dají se jednoduše přepínat na výchozí, i mazat. Při nastavování nemusíte na nic klikat, abyste si vybrali, zda chcete nastavit délku odpočtu, nebo konkrétní čas, kdy má odpočet skončit, jen se při nastavování koukáte na údaj, který vás zajímá. Otáčíte kolečkem a podle toho, nad kterým akčním tlačítkem SGTimeru tak činíte, o takový krok se čas mění, stačí pohnout myší - den, hodina, deset minut, minuta, sekunda, ale krok jde měnit i klikáním, nebo vše nastavovat klávesnicí. Nastavíte si výchozí akci, která se má spustit při odentrování počtu minut v zadávacím poli a pak můžete SGTimer použít stylem: spstíte aplikaci naťukáte počet minut (i horní řadou číslic s českou diakritikou, bez přepínání klávesnice), odentrujete (spustí se odpočet), odentrujete znovu a okno se schová a je k dispozici přes ikonu v oznamovací oblasti. Když na ikonu najedete myší (nebo v Unity kliknete), dozvíte se kolik ještě zbývá času a k jaké akci odpočet směřuje, kliknutím okno SGTimeru zobrazíte, když budete chtít něco změnit. Nebo si uložíte předvolbu, která i automaticky odstartuje patřičný odpočet a nastavíte ji jako výchozí, pokud SGTimer používáte víceméně pro jednu úlohu. Pak jen SGTimer spustíte a nemusíte se o nic dalšího starat, ale pokud byste chtěli modifikovat čas, nebo kterékoli jiné nastavení, nemusíte odpočet zastavovat, pouze ho přenastavíte za běhu, včetně změny akce, která se má provést. Při každé změně času se přepočítá konečný cílový čas a k němu se odpočítává. Pokud mezitím počítač uspíte, nic se neděje, pokud ho opět probudíte nepozději minutu po skončení odpočtu, plánovaná akce se provede, pokud to prošvihnete o víc, tak už ne.
Takže asi takto to mám zatím vymyšlené a realizované. Do konce týdne vydám novou verzi a brzy dodělám i lokalizaci. Pak se budu zajímat o nějakou výraznější propagaci, abych se dozvěděl, jak moc zbytečné to je

Nápadů mám ještě fůru, tak uvidíme, kam mě to dovede. Třeba k napsání něčeho užitečnějšího