Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc pri inštalácii  (Přečteno 3395 krát)

Dragon2500

• Návštěvník
Pomoc pri inštalácii
« kdy: 02 Února 2010, 09:36:37 »
Prosím vás. Teraz som si po prvý raz nainštaloval LINUX Ubuntu 9.10. Dovtedy som používal WinXP Professional, a poznám ho naspamäť.
Ale som si povedal, čo už konečne vyskúšať niečo nové. Tak som sa opýtal kamaráta čo má LINUX čo na to, a on stiahni si Ubuntu. Vňom sa postupne naučíš pracovať s LINUXOM. Prvorade som si ho nainštaloval, kvôli lepšej bezpečnosti na webe.

No ale už som si aj pomaly začal zvykať. Lenže po inštalácii, som zavrel okno kde mi ponúkalo nastaviť SK jazyk. Ja somár som to zavrel, a teraz neviem kde to mám robiť, kde to zmeniť. Poraďte ak viete o daakom balíčku alebo niečo podobné.

Ďalší problém nastal pri inštalácii Externej zvukovej karty SoundBlaster X-Fi Xtreme Audio Notebook. exe súbory LINUX nepodporuje to viem.
Tak som si stiahol program VINE, a už sa aj spustil inštalátor (InstallSchield), ale ako náhle som dal inštalovať, vyhodilo mi akúsi chybu (číslice, a text po anglicky). Neviem si poradiť

Mám veľa otázok, či vlastne Ubuntu podporuje tú zvuk. kartu, lebo aj keď pripojím, tak sa nič nezobrazí. Treba ju dakde inde hľadať.
Aj som skúšal možnosť Hardware Drivers, spustil som začalo vyhľadávať, ale akoby tam nebola

Poraďte prosím.      Vo pred vám ďakujem
TOSHIBA L300 - Procesor: Intel Pentium Dual Core (2x 1.86 GHz), RAM: 2 GB, Display: Intel 128 MB, Wi-Fi, LAN, Modem (Intel), USB 3x, Realtek HD Audio, (Nespojazdnená SoundBlaster X-Fi Xtreme Audio Notebook) DVD-RW Pioneer

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: Pomoc pri inštalácii
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2010, 09:43:00 »
Uff, tazke poradit, skus citat citat a este raz citat. Potrebujes ziskat prehlad vseobecny. Nejde len o to, ze linux nespusti exe subor, ale aj o to, ze linux ma inak robene ovladace , cize nepouzijes win ovladac pre linux, je nutne hladat linux ovladac na tvoju kartu, ale to ti uz poradi niekto iny, zatial studuj a citaj wiki.ubuntu.cz a ine. Co sa tyka slovenciny skus zacat tu: http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20po%20instalaci.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Dragon2500

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Února 2010, 15:54:43 »
Ďakujem veľmi pekne. Slovenčinu už mám, idem pohľadať dačo na tú zvukovú kartu.

Ak náhodou ešte niekto vie poradiť niečo na X-Fi Xtreme Notebook na LINUX napíšte

TEN LINUX SA MI ZACINA VELMI VIDIET  ;) ;)
TOSHIBA L300 - Procesor: Intel Pentium Dual Core (2x 1.86 GHz), RAM: 2 GB, Display: Intel 128 MB, Wi-Fi, LAN, Modem (Intel), USB 3x, Realtek HD Audio, (Nespojazdnená SoundBlaster X-Fi Xtreme Audio Notebook) DVD-RW Pioneer

Dragon2500

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Února 2010, 16:07:19 »
Tak som pozeral na stránke Ubuntu.

Creative zvukové karty typu Express Card nemajú podporu, ani jedna. Iba niektoré staršie, jednu mám PCI 126/8
Ale ak máte ešte nejaké riešenie napíšte

Ďakujem

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 02 Února 2010, 16:11:50 »
skuste hladat tu na fore, nejaky ludia sa tu uz pytali na creative xfi, alebo studujte:
http://connect.creativelabs.com/opensource/Wiki/SoundCard%20Support.aspx
secondary/u svokrovcov:

Dragon2500

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 02 Února 2010, 17:24:28 »
Chcem sa vas opytat na jeden program. Je to ten prodram na sledovanie pocasia. Al ma to jeden problem. Najde mi to len Bratislavu a Kosice. Da sa dakde stiahnut balik na doplnenie, (ruzomberok, Dolny kubin)

Ak viete dakujem. Pomaly zacinam objavovat dalsie moznosti LINUX-u

Preto chcem doplnit nejake take prkotinky

Vopred dakujem
« Poslední změna: 03 Února 2010, 12:05:12 od Dragon2500 »

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 03 Února 2010, 13:01:51 »
K Tvojej zvukovke, skus sledovat thread http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,43805.0/topicseen.html.

Chcem sa vas opytat na jeden program. Je to ten prodram na sledovanie pocasia. Al ma to jeden problem. Najde mi to len Bratislavu a Kosice. Da sa dakde stiahnut balik na doplnenie, (ruzomberok, Dolny kubin)

Ak viete dakujem. Pomaly zacinam objavovat dalsie moznosti LINUX-u

Preto chcem doplnit nejake take prkotinky

Vopred dakujem
Aky program na sledovanie pocasia pouzivas?

FORECASTFOX ma ruzomberok pod: EUR|SK|LO000|RUZOMBEROK|
                          dolny kubin zasa : EUR|SK|LO000|DOLNY KUBIN|

Alebo skus toto: http://www.linuxos.sk/forum/12435/index.html, ale ruzomberok, ani dolny kubin som tam nevidel.
                       www.edg3.co.uk, tiez ho tu nevidim
« Poslední změna: 03 Února 2010, 13:15:11 od petergula »
secondary/u svokrovcov:

Dragon2500

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 03 Února 2010, 23:12:28 »
Dakujem pekne za to pocasie. Je to lepsie ako to v ubuntu. Je to na ociach.

Co sa tyka tej zvukovky, neviem ---- aj keby ju detektovalo,,,, nemusi fungovat - creative na LINUX *censored* (to je vseobecne zname)
ale ak sa to dakomu podari najst daku fintu, piste budem vdacny

Dragon2500

• Návštěvník
ProbléM s GRUB
« Odpověď #8 kdy: 29 Dubna 2010, 12:17:23 »
Prosím všetky sily o pomoc.

Nainštaloval som si znova UBUNTU, ale teraz s CD Desktop ,,,,, po inštalácii všetko fungovalo tak ako má. Lenže som sa rozhodol dať si tam aj Wokna XP SP3 automat. Tak som si na na wiki odpisal setko ako postupovat po instalacii Woken ako opraavit GRUB ... a tu nastal problem. Ked sa mi nabootuje CD, tak su tam kadejake moznosti ,,, potvrdil som volbu Zaviest system z prveho disku ,,, ale nacita to Wokna ne ubuntu. Neviem kde nastal problem ,,,,, potom som skusal ist cez skusobnu verziu, a do terminalu zadat sudo grub,  ale tam cosi not found command ci co ......... Neviem kde sa stala chyba ,,,,,,, jednoducho viem ze pri Install Woken to GRUB rozbilo ,,, ale ten postup ako nastartovat system LINUX s CD mi nefunguje. Poradte prosim.

Este dodam ako som pred vsetkym robil partition na disku ...... mam 250 GB disk .... pre Ubuntu som vyhradil partition 1 (cca.200 GB) a pre WOkna XP partition 2 (cca. 50 GB) ,,, Ubuntu si s toho partition 1 urobil svoje a z partition 1 nechal volnych asi 3 GB, pre moje data. Proste neviem ako nainstalovat GRUB a uz vobec ako zaviest system LINUX s CD ,, ,hladal som v temach, ale tam boli odlisne veci ako mam Ja ... PROSIIM PORADTE JE TO PRE MNA DOLEZITE PORADTE     STE JEDINA NADEJ ,,,,,,,,, VOPRED DAKUJEM :'(

jamesbond

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 29 Dubna 2010, 13:51:02 »

Dragon2500

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 30 Dubna 2010, 21:45:09 »
No ono ten problem je vyriesny ,,,, nakoniec som ubuntu preinstaloval, a Grub sa obnovila pridal mi tam aj XP ,,,, ten vypis s terminalu by som ti aj tak nemohol podat, lebo XP zakrylo ten logicky disk kde bol instalovany ubuntu ,, ja som mohol len spustit testovaciu verziu, a tam mi terminal odmietal setky prikay ,,, ale aj tak dakujem za podporu ,,, a o pokus pomoct velmi dakujem .....

A prepacte za zbytocne vyholanie poplachu ohladom mojho byvaleho problemu ,,,,, ale aj tak dakujem

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.