Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s pripojenim na VNC - zmizely mi rozsirne moznosti a spojeni jen v LAN  (Přečteno 1258 krát)

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
Zdravim

Pouzivam Linux-Mint 7 (Ubuntu Jaunty) a xubuntu 9.04 a v obou mam podobny problem. vino-preferences mi porad hlasi ze je na mou plochu pristup pouze prez lokalni sit a ze pristup je prez adresu localhost.
Navic mi uplne zmieza karta Rozsirenych moznosti v nastaveni vzdalene plochy : Systém - Volby - Vzdálená pracovní plocha - Rozšířen (vino-settings). Nebyl jsem liny a googlil a nasel toto : http://freemor.wordpress.com/2009/05/20/jaunty-remote-desktop-and-advanced-settings/  , ale ouha , ja v gconf-editoru polovinu tech voleb vubec nemam ! Napriklad volba local_only ( "Povolit pouze lokální spojení") chybi uplne ! Takze mi to moc nepomohlo
Dival jsem se a nejsem sam : http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/1205870.html jenze odpoved jsem zatim nenasel. Port 5900 jsem si otevrel a zkousel to jeste s hamachi , ale bez vysledku.
Byl bych vdecny za pomoc K
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
Tak jsem ted jeste zcela frustrovany zkusil vino-passwd , zadal heslo , pak to helso jeste zadal ve vino-preferences ,  zadal ze ten kdo se pripojuje musi zadat heslo a najendou mi to ukazuje moji verejnou IP , to jsou veci ... Jsem zvedavy jak se mi povede v xubuntu.

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
Tak pod xubuntu 9.04 zatim porad to stejne : tento pocitac je pristupny jed v lokalni siti a pod localhost. Muze mi nekdo poradit ? Problem je ze ja nemuzu u toho pocitace s xubuntu byt sam a druhe osobe nemam co poradit.
diky K

abejorro

• Návštěvník
mám ten stejný problém v ubuntu 9.10, už si přišel na to co s tím?

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
No ..... ani ne
Podle me zalezi na nastaveni routeru. Ja jedu prez vytunenej Fritz!Box 7170 kde jsem si nastavil portforwarding , firewall a uPnP a ukaze se mi ze pocitac je dostupny v lokalni siti - staci pak na nej otevrit port a jedu. U rodicu je nejakej smejd od O2 kvuli O2-televizi (oboji je super-mega-turbo-kram-na-nic superrozzurenej-smajlik), musel jsem pocitaci nastavit pevnou IP , napevno presmerovat port a pak ok. Ale ze by to bylo spolehlive ...
Dalsi moznost pro konfiguraci VNC je Remmina - byvaly grdc projekt.
Zkousel jsem i NX-server , ale moc me to nepresvedcilo. ALe posledni SKYPE umzonuje prenaset plochu a tim se hodne veci zjednodusuje.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.