Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Opera i FF-vytížení systému  (Přečteno 1633 krát)

Myval

• Návštěvník
Opera i FF-vytížení systému
« kdy: 03 Prosince 2009, 15:50:07 »
Zdravím, používám především operu, ale na FF mi to dělá stejně. Při najetí určitých stránek mi vyskočí vytížení procesoru na 100%, při jednom okně. Spolehlivě mi to dělá na www.mtbs.cz .Když mám otevřených víc oken, tak se to občas kousne, zpomalí se to, přestane reagovat, větrák se začne rychle otáčet a  teplota vystoupá k 80st. C. Prosím o radu čím to může být a jak to napravit. Cokoliv po mě budete chtít, tak stačí napsat kód a ja to tu vypíšu. Díky moc za pomoc. Michal.

aloisam

• Host
Re: Opera i FF-vytížení systému
« Odpověď #1 kdy: 03 Prosince 2009, 17:36:19 »
Dělají ti to ty mraky reklamního flashe na té stránce ;) když tam příjdu se zaplým NoScriptem, tak si bere FF 5% cpu, když ale povolím všechny skripty na stránce, tím pádem se tam natahají ty flashe, tak si bere přes 50%.. Přitom vypadá, že tam není třeba povolovat vůbec, zkoušel jsem články, galerii a v pohodě.. tzn nainstaluj si Noscript, nebo něco jinýho proti flashi Adblock, Flashblock..

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 03 Prosince 2009, 18:45:07 »
Také používám Operu a už několik verzí  má na různých počítačích stále tentýž problém - i když už opustím všechny flashové stránky, často Opera stále žere většinu výkonu procesoru. Ten proces, který to má na svědomí, je od Opery oddělen a jmenuje operapluginwrapper-ia32-linux, dříve jen operapluginwrapper. Tak jsem si udělal na lištu spouštěč s příkazem
Kód: [Vybrat]
killall operapluginwrapper-ia32-linuxa když začne zlobit, prostě kliknu. Tím se shodí veškerý flashový obsah, který momentálně Opera provozuje, ale když se načte nějaký další flash, tak se wrapper opět nastartuje a většinou zas chvíli vydrží, než zblbne.

petrakis

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosince 2009, 21:20:52 »
Ohledne prohlizecu to takhle neresim, ale nektere vyvojarske nastroje proste limituji aby mi nezrali prilis procesor, cpulimitem. Muzu rict ze se nedostanu nad 65% ani kdyz programuju (aplikace pres wine, napr photoshop)  a zaroven mam pustenej virtual box. Staci si odsledovat co ktery proces dela, ktery to se zravosti prehani a nastavit mu limit.

Cpulimit: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,38602.0.html
Znalosti ⇛ Linux: Pokročilý ┃ Programování: Pokročilý ┃ Angličtina: Pokročilý
Systém: Ubuntu 10.04 32-bit (en_US.utf8)
Specifikace⇛ Intel Core 2 E8400 3.00GHz │ RAM 3072 MiB │ DG31PR INTEL - Intel DG31PR Grafické karty: nVidia NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] [10DE:161] Sítě: Ethernet: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10EC:8168]

NoWin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 04 Prosince 2009, 05:06:17 »
Také používám Operu a už několik verzí  má na různých počítačích stále tentýž problém - i když už opustím všechny flashové stránky, často Opera stále žere většinu výkonu procesoru. Ten proces, který to má na svědomí, je od Opery oddělen a jmenuje operapluginwrapper-ia32-linux, dříve jen operapluginwrapper. Tak jsem si udělal na lištu spouštěč s příkazem
killall operapluginwrapper-ia32-linuxa když začne zlobit, prostě kliknu. Tím se shodí veškerý flashový obsah, který momentálně Opera provozuje, ale když se načte nějaký další flash, tak se wrapper opět nastartuje a většinou zas chvíli vydrží, než zblbne.

Není náhodou *pluginwrapper součástí Adobe Flash Playeru? Jak už bylo psáno, nainstaluj si něco, co flashe zablokuje, třeba AdBlock Plus (měl bys ho mít v repu).

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #5 kdy: 03 Ledna 2010, 00:19:08 »

Není náhodou *pluginwrapper součástí Adobe Flash Playeru? Jak už bylo psáno, nainstaluj si něco, co flashe zablokuje, třeba AdBlock Plus (měl bys ho mít v repu).
RH : Operapluginwrapper je součástí Adobe Flash Playeru?:D No, možná jednou bude, když Adobe koupí operu...

Mně opraplugnwrpper zlobil když jsem měl zároveň nainstalované flashplugin-nonfree a adobe-flashplugin. Jak firefox, tak opera používali nižší verzi, prostě to bylo jaksi prokřížený. Pomohlo nastoupit-vystoupit : odinstalovat nonfree i adobe, potom znova instal adobe.
Ale známej má stejnej problém na notebooku, na stránkách s flashem mu jede proc na 100% neustále.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Myval

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 08 Února 2010, 11:45:01 »
K poslednímu příspěvku. Ano taky to mám na NB. P-M 1.73GHz, 2GB RAM, NVidie GO 7300. Myslím, že výkonově by to mělo stačit.

Takže, po dlouhé době testování furt stejný problém. FF se uklidnil po nainstalovaní NS a ADblocku. Ale i tady otevřu více stránek na youtube a už jede na 100%. V opeře žáden tento SW nepomáhá, tam jedině zabít operapluginwrapper-ia32-linux. Někdy i co 10minut, někdy půl dne nemusím. A když se divám na nějaký klip a v průběhu toho klipu to killnu, tak celý klip(přehrávač) zmizí. Ve winXP žádné takové problémy nemám, tam to jede furt svižně jak na O tak FF.

Budu teď reinstalovat a chtěl jsem mít XP pouze na virtuálním PC. Ale tahle věc mě od linuxu trošku odrazuje. Pomohl by mi třeba jiná disrtibuce? Uvažuji o Xubuntu nebo Debianu.

Díky za rady. Michal.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.