Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nehrají rádia WMA... vlastně po čerstvé instalaci nefunguje nic....  (Přečteno 5458 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Nehrají rádia WMA ani z Firefoxu (www.abradio.cz) , ani z Rhythmboxu.

Proč ve starém OS i Mac dokonce i v jiných Linuxech vždy vše hraje napoprvé a v Ubuntu se musí sto věcí doinstalovat, sakra... :-)

Chtělo to ubuntu-restricted-extras :-(

« Poslední změna: 18 Února 2010, 09:16:01 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

aloisam

• Host
Re: Nehrají rádia WMA.
« Odpověď #1 kdy: 17 Února 2010, 10:49:07 »
Děláš si srandu že?

1. si teda po těch letech na Ubuntu něco přečti:
http://www.ubuntu.cz/komunita/pribehubuntu/licence
http://www.ubuntu.cz/komunita/pribehubuntu/zdroje

2. v jiných linuxech vždy vše hraje napoprvé? v Debianu? Suse? Fedoře? Mandrivě?

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 17 Února 2010, 10:58:14 »
Děláš si srandu že?

1. si teda po těch letech na Ubuntu něco přečti:
http://www.ubuntu.cz/komunita/pribehubuntu/licence
http://www.ubuntu.cz/komunita/pribehubuntu/zdroje

2. v jiných linuxech vždy vše hraje napoprvé? v Debianu? Suse? Fedoře? Mandrivě?

Asi máš pravdu. Uvítal bych po instalaci soubor balíčků pro ČR, který udělá z Ubuntu plně fungující Ubuntu. Nebaví mě pokaždé instalaci u někoho přicházet tejden na to co kde nefunguje a stále doinstalovávat... Naintaluju kamarádovi Ubuntu a denně mi volá, že to či ono nejde. Já si nepamatuju, jak jsem to řešil před rokem.

Zkrátka:
1. stáhněte, a vypalte
2. nainstalujte
3. POZOR, nespouštějte dříve, než nainstalujete tento soubor balíčků!
4. užívejte si Ubuntu

Pro jednu verzi bych si to udělal i sám...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

luisah

• Závislák
« Poslední změna: 17 Února 2010, 12:07:55 od luisah »

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 17 Února 2010, 12:39:27 »
Díky, těžké to není. Mám Ubuntu rád, ale podobných věcí je plno.

Zkrátka první tejden po instalaci, kam kliknu, něco nefunguje a je potřeba doplnit. Tejden ladím. Už jsem si na to zvykl, když u toho sedím, plno věcí si doinstaluju, ale nainstalovat a připravit Ubuntu někomu jinému (kamarádce, příbuzným na návštěvě) bez týdenního testování tak, aby VŠE hrálo a fungovalo (a nevolali druhý den, že se na YouTube, ČT24 a DVD koukají na starých oknech) je pro mě téměř neřešitelné.

jen tak namátkou: ....DVD s menu, MP3, WMA, flash, DivX, Xvid, YouTube, ČT24, ČT archiv, Nova, české titulky v totemu i všude jinde, rádia z webu, fonty...

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 17 Února 2010, 13:07:32 »
jen tak namátkou: ....DVD s menu, MP3, WMA, flash, DivX, Xvid, YouTube, ČT24, ČT archiv, Nova, české titulky v totemu i všude jinde, rádia z webu, fonty...[/i]
= ubuntu-restricted-extras + medibuntu (libdvdcss2 popř. non-free-codecs)

Jen s titulkama nemám zkušenosti, nikdy nebyly potřeba. Pak už jen doinstaluju potřebné programy, proprietární ovladače co ohlásí ubuntu a nastavím ubuntu k obrazu "jinému".  ;)
« Poslední změna: 17 Února 2010, 13:09:58 od luisah »

compaq

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 17 Února 2010, 13:36:03 »
= ubuntu-restricted-extras + medibuntu (libdvdcss2 popř. non-free-codecs)

Díky vše nainstalováno:
ČT24 hraje, ale real media nehraje
iVysílání nehraje (http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/308292320030003-blues-ze-stare-pekarny-solo-pro/)
ČT2 reportéři nehrají, chce to xine-plugin, po instalaci pluginu stejně nehraje, zobrazí se logo XINE
Uvolněte se nehraje (http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1176221164-uvolnete-se-prosim/)
ČT4 živě ZOH nehraje, černé okno
YouTube hraje
Bohužel zde nemám žádné DVD s menu, ani DivX s českými titulky

To je to, o čem mluvím, půlka toho nehraje. Ladit, ladit a ladit OS. Někdy jim ty blbý Windows závidím.... (dělám si legraci)...

luisah

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 17 Února 2010, 13:58:59 »
Citace
ČT24 hraje, ale real media nehraje
To je asi jasný proč.

Citace
iVysílání nehraje (http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/308292320030003-blues-ze-stare-pekarny-solo-pro/)
ČT2 reportéři nehrají, chce to xine-plugin, po instalaci pluginu stejně nehraje, zobrazí se logo XINE
Uvolněte se nehraje (http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1176221164-uvolnete-se-prosim/)
ČT4 živě ZOH nehraje, černé okno
Funguje vše :) Je pravda, že jsem zapoměl na jednu drobnost  ;D, používám mediaplayerconnectivity, a mám ho nastavený tak, že si jen kliknu na dané okno videa a následně se mě to automaticky přehrává v totemu. -> Můžeš tak přeskočit i ty reklamy na začátku  ;)
Takto to nastavuji všude a nikdy jsem nezaznamenal nějaký problém.

Kdysi když jsem spouštěl videa v prohlížeči, tak jsem spíše než plugin totemu, tak jsem používal plugin mplayeru, nebo vlc popř. gecko-mediaplayer. S těmi to šlo většinou OK. S pluginem totemu byl někdy problém, to je pravda. Pokud to tedy tímto způsobem používáš.  ;)

Posílám přílohu aby si věřil, že to funguje  ;)

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 17 Února 2010, 14:06:34 od luisah »

compaq

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 17 Února 2010, 14:31:22 »
Posílám přílohu aby si věřil, že to funguje  ;)

Nemusíš posílat přílohu, lidem zde věřím. :-)

Už mi to taky hraje (Uvolněte se). Co kvůli mediaplayerconnectivity opět hrát přestalo, nemám čas teď testovat. :-)
Takže jak jsem říkal, chce to doinstalovat asi 10 věcí, přidat dva zdroje, nějaké ty pluginy a 80% věcí hraje. Hlavně na nic nezapomenout...
Prostě dodělej doma :-) A doufej, že ti tam zítra neskočí okno, že to potřebuje nějaký ten plugin...

Ale moc díky za tipy.

compaq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 18 Února 2010, 09:14:11 »
Už je to tu, chce to Javu:

Citace
The option to support Java applets may be disabled in your browser
or you haven't a suitable Java Plugin installed.

Click on button below to download
the Java Plugin.
Problém je, že na stránce žádné tlačítko není, takže už zase googlím, bádám, prostě s Linuxem se člověk nenudí... :-) A to je každá den několikrát...

luisah

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 18 Února 2010, 09:20:23 »
Už je to tu, chce to Javu:

Citace
The option to support Java applets may be disabled in your browser
or you haven't a suitable Java Plugin installed.

Click on button below to download
the Java Plugin.
Problém je, že na stránce žádné tlačítko není, takže už zase googlím, bádám, prostě s Linuxem se člověk nenudí... :-) A to je každá den několikrát...
Sakra co ty s tím systémem děláš? Toho každý den reinstaluješ, že vše znovu a znovu musíš nastavovat :D
Spusť Synaptic a zadej sun-java
Holt i v Linuxu, když chceš "něco" provozovat si musíš daný software doinstalovat   ;)

EDIT: http://wiki.ubuntu.cz/Java

compaq

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 18 Února 2010, 09:28:01 »

Sakra co ty s tím systémem děláš? Toho každý den reinstaluješ, že vše znovu a znovu musíš nastavovat :D
Spusť Synaptic a zadej sun-java
Holt i v Linuxu, když chceš "něco" provozovat si musíš daný software doinstalovat   ;)

EDIT: http://wiki.ubuntu.cz/Java

Nic s tím nedělám, prostě to pustím, kouknu se někam na web a něco nehraje a něco to chce... Tobě šla Java ve Firefoxu rovnou? Nešla.
Javu ze Synapticu jsem nainstalovat (ale i to mě otravuje, zjišťovat, který z deseti balíčků potřebuji), ale stejně ve Firefoxu nejde.

Potřebuji se BEZ PROBLÉMǓ kouknou RYCHLE na stránku, kde je Java, která mě zajímá více, než jak to funguje v jádře :-). To je to...

K http://wiki.ubuntu.cz/Java
Tento návod je určen pro vydání {*} Ubuntu 8.04 Hardy Heron (tudíž já nebudu experimentovat jestli mi starý návod roze3er3 systém 9.10 nebo ne)

V U8.04 mi to fungovalo bez problémů...

Návod jsem přeci jen zkusil a zde je výsledek:

Citace
compaq@ibm1:~$ sudo update-java-alternatives -s java-6-sun
[sudo] password for compaq:
update-alternatives: error: pro appletviewer neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro apt neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro extcheck neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro HtmlConverter neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro idlj neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jar neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jarsigner neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro javac neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro javadoc neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro javah neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro javap neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro java-rmi.cgi neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jconsole neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jdb neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jhat neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jinfo neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jmap neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jps neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jrunscript neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jsadebugd neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jstack neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jstat neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro jstatd neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro native2ascii neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro rmic neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro serialver neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro schemagen neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro wsgen neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro wsimport neexistují žádné alternativy.
update-alternatives: error: pro xjc neexistují žádné alternativy.
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/appletviewer
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/apt
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/extcheck
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/HtmlConverter
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/idlj
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jarsigner
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jar
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/javac
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/javadoc
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/javah
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/javap
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/java-rmi.cgi
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jconsole
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jdb
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jhat
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jinfo
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jmap
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jps
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jrunscript
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jsadebugd
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jstack
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jstatd
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jstat
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/native2ascii
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/rmic
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/serialver
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/schemagen
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/wsgen
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/wsimport
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/xjc
compaq@ibm1:~$
« Poslední změna: 18 Února 2010, 09:35:06 od compaq »

luisah

• Závislák
Re: Nehrají rádia WMA... vlastně po čerstvé instalaci nefunguje nic....
« Odpověď #12 kdy: 18 Února 2010, 09:31:36 »
Nic s tím nedělám, prostě to pustím, kouknu se někam na web a něco nehraje a něco to chce... Tobě šla Java ve Firefoxu rovnou? Nešla.
Víš, že ani nevím. Poslední verze ubuntu jsem upgradoval. Takže jsem to kdysi zřejmě nainstaloval a od té doby se o to nestarám a šlape ok. Resp. nepamatuju si, že bych s javou měl někdy nějaký problém.

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install sun-java6-bin sun-java6-jre sun-java6-pluginTo je jediné co mám instalované ohledně javy.

« Poslední změna: 18 Února 2010, 09:41:50 od luisah »

compaq

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 18 Února 2010, 09:37:13 »
Výsledek zde:
Java ve Firefoxu již běží. Jsem zvědav, co na mě vybafne zítra... Jé jak mě to instalování doplňků a pluginů a hledání návodů NEBAVÍ!

Citace
compaq@ibm1:~$ sudo apt-get install sun-java6-bin sun-java6-jre sun-java6-plugin
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí      
Čtu stavové informace... Hotovo
sun-java6-bin je již nejnovější verze.
sun-java6-bin nastaven jako instalovaný ručně.
sun-java6-jre je již nejnovější verze.
sun-java6-plugin je již nejnovější verze.
Následující balíky byly nainstalovány automaticky a již nejsou potřeba:
  linux-headers-2.6.31-14 linux-headers-2.6.31-14-generic
Pro jejich odstranění použijte „apt-get autoremove“.
0 aktualizováno, 0 nově instalováno, 0 k odstranění a 0 neaktualizováno.
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/appletviewer
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/apt
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/extcheck
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/HtmlConverter
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/idlj
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jarsigner
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jar
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/javac
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/javadoc
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/javah
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/javap
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/java-rmi.cgi
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jconsole
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jdb
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jhat
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jinfo
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jmap
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jps
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jrunscript
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jsadebugd
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jstack
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jstatd
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jstat
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/native2ascii
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/rmic
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/serialver
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/schemagen
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/wsgen
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/wsimport
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/xjc
« Poslední změna: 18 Února 2010, 09:41:02 od compaq »

luisah

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 18 Února 2010, 09:41:36 »
Četl jsi k čemu je ta sekce? To máš jen v případě, že máš více verzí javy nainstalované.
Zadej příkaz:
update-java-alternatives -lPokud ti vyhodí následující, tak nemusíš vůbec nic řešit s verzí javy
Kód:
luisah@luisah-desktop:~$ update-java-alternatives -l
java-6-sun 63 /usr/lib/jvm/java-6-su
je to OK.
U mě je výpis stejný, pokud se pokusím o volbu jiné verze. Jinou nemám.
Koneckonců si přečti co ti ty "errory" píšou: ..... neexistují žádné alternativy  ;)
« Poslední změna: 18 Února 2010, 09:43:42 od luisah »

compaq

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 18 Února 2010, 10:09:05 »
Díky. Mám stejnou verzi jako ty.

S Javou ani verzemi nic řešit nechci, nezajímá mě to. Zajímá mě pouze, aby se mi zobrazily všechny webové stránky (podobně jako v ostatních OS).

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: 18 Února 2010, 10:13:55 »
Návod jsem přeci jen zkusil a zde je výsledek:

Citace
[sudo] password for compaq:
compaq@ibm1:~$
Nemas alternativy pre developerske nastroje(compilers, generators, ...), pravdepodobne si instaloval len runtime. Ak nechces kompilovat v jave, tak myslim, ze ziadny problem mat nebudes, ak aj tak Ta to trapi tak priinstaluj aj balicek sun-java6-jdk ten je uvedeny aj v navode na wiki.

ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

compaq

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 18 Února 2010, 10:28:21 »
Nemas alternativy pre developerske nastroje(compilers, generators, ...), pravdepodobne si instaloval len runtime. Ak nechces kompilovat v jave, tak myslim, ze ziadny problem mat nebudes, ak aj tak Ta to trapi tak priinstaluj aj balicek sun-java6-jdk ten je uvedeny aj v navode na wiki.

Díky. Vypadá snad moje poslední odpověď na to, že nemohu vydržet bez kompilování v Javě?  ;D
Citace
S Javou ani verzemi nic řešit nechci, nezajímá mě to. Zajímá mě pouze, aby se mi zobrazily všechny webové stránky (podobně jako v ostatních OS).

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #18 kdy: 18 Února 2010, 12:48:35 »
> compaq
Velice užitečné zkušenosti totálního začátečníka v Ubuntu. Hodně lidem by pomohlo, kdybys' ty své patálie sepsal, přiložil k tomu řešení, a hodil to na wiki. Jakési české Ubuntu out of the box.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #19 kdy: 18 Února 2010, 12:57:46 »
Přiznám se, že netuším, o čem to tu píšeš. Když vlezu na stránku s javou, kterou nemám, Firefox mě na to upozorní, nabídne instalaci pluginu, párkrát kliknu a je hotovo.

compaq

• Závislák
« Odpověď #20 kdy: 18 Února 2010, 14:13:01 »
Přiznám se, že netuším, o čem to tu píšeš. Když vlezu na stránku s javou, kterou nemám, Firefox mě na to upozorní, nabídne instalaci pluginu, párkrát kliknu a je hotovo.

To mě ne. Jinak bych to udělal. :-)
Firefox 3.5.7.
Ubuntu 9.10
Stránka http://www.nomachine.com/testdrive

compaq

• Závislák
« Odpověď #21 kdy: 18 Února 2010, 14:20:10 »
> compaq
Velice užitečné zkušenosti totálního začátečníka v Ubuntu. Hodně lidem by pomohlo, kdybys' ty své patálie sepsal, přiložil k tomu řešení, a hodil to na wiki. Jakési české Ubuntu out of the box.

Dobrý tip. Snad se k tomu dostanu.

Hodně lidem a i hlavně Linuxu by zase pomohlo, kdyby v čerstvě nainstalovaném OS vše (základní) fungovalo (alespoň jako v ostatních OS). Jinak se tento skvělý systém nikdy nerozšíří a zůstane hračkou milovníků terminálu.

Ale z jiné stránky, chtějí vůbec milovníci terminálu, aby se prodávaly všude běžně notebooky s Linuxem a vše tam šlo? K čemu by jim potom byly jejich zkušenosti? Na prd.
:-)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #22 kdy: 18 Února 2010, 14:48:09 »

Firefox 3.5.7.
Ubuntu 9.10

Na té odkazované stránce vidím jen Java script, což je něco jiného, než se tu řeší. Pokud ho blokuješ nějakým pluginem...
Java prostředí jsem na tvůj podnět zkoušel dnes na U9.10, FF 3.5.8, načetl jsem stránku s nějakou java hrou a instalace proběhla, jak jsem popsal.
« Poslední změna: 18 Února 2010, 14:50:07 od GdH »

compaq

• Závislák
« Odpověď #23 kdy: 18 Února 2010, 14:53:57 »

Firefox 3.5.7.
Ubuntu 9.10

Na té odkazované stránce vidím jen Java script, což je něco jiného, než se tu řeší. Pokud ho blokuješ nějakým pluginem...
Java prostředí jsem na tvůj podnět zkoušel dnes na U9.10, FF 3.5.8, načetl jsem stránku s nějakou java hrou a instalace proběhla, jak jsem popsal.

Kdyby mi to fungovalo napoprvé, nepsal bych to sem.
Java script má fungovat hned.
Pluginem ho neblokuji, mám to ve Firefoxu povolené (od instalace).

Neříkám, že to nejde vyřešit, mě už to funguje. Stačí si něco přečíst, něco vygooglit, něco přiinstalovat, něco povolit, pohrát si s terminálem a za chvíli to jde. Stejně je to v Ubuntu skoro se vším. Pro lidi, který tohle baví je to ideální hračka. Mě to nebaví.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #24 kdy: 18 Února 2010, 15:28:53 »
Co ti tedy vlastně nefungovalo? Java skript, nebo Java JRE, které se tu řešilo?

Podpora Java skriptu je integrována v FF a ve výchozím nastavení je povolen. Java JRE nainstaluješ na pár kliků myší přímo z FF. Tedy se nedá říct, že by to v Ubuntu nebylo řešené.
Tohle sem píšu proto, že tento tvůj případ se netýká všech, kteří Ubuntu nainstalují. Většina by na tenhle konkrétní problém neměla vůbec narazit, stejně jako já. Tak si to neber jako osobní útok ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.