Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: náběh aplikací  (Přečteno 725 krát)

pepazdepa

• Návštěvník
náběh aplikací
« kdy: 19 Února 2010, 18:46:06 »
Po spuštění některých aplikací (Opera, Sun Virtual Box, Open Office atd) se při jejich náběhu neobjevuje točící se kolečko (nikde nevidím, že se spouští). Stává se mi tak, že často omylem spustím aplikaci 2x. Např. Evolution to nedělá. V práci u Win se s tímto nesetkávám, je to dost nepříjemné. Nemáte nápady, jak to odstranit?

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: náběh aplikací
« Odpověď #1 kdy: 19 Února 2010, 19:07:15 »
U OO by se ti měl objevit splash

Jinak každý správný Linuxák má na ploše/liště přinejmenším ukazatele vytížení CPU, HDD, teploty, počasí, předpověď, kdo má svátek, kolik stojí ropa atd. atd., takže je pořád v obraze, co se děje...  ;)
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #2 kdy: 19 Února 2010, 19:17:56 »
U OO by se ti měl objevit splash

Jinak každý správný Linuxák má na ploše/liště přinejmenším ukazatele vytížení CPU, HDD, teploty, počasí, předpověď, kdo má svátek, kolik stojí ropa atd. atd., takže je pořád v obraze, co se děje...  ;)

;D Mně stačí počasí a
Kód: [Vybrat]
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

pepazdepa

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Února 2010, 21:42:25 »
Tak teď jsem se hodně zasmál :).
Nejsem správný Linuxák. Jsem jen pragmatický. Od určité doby na domácím počítači má Linux nejlepší poměry cena/výkon/vynaložená práce na údržbu/bezpečnost. Jakmile se najde systém s pro mě  lepším poměrem, použiju ho.
Splash nabíhá po určité době. Právě pošta hned od počátku náběhu vytvoří na liště pole s poznámkou: Spouští se pošta Evo...a točítko (asi náhrada za přesýpačky) se otáčí.
Asi jde o vlastnost konkrétní aplikace a nelze řešit generelně. Např u Opery tomu tak neni a prodleva do náběhu je dost velká.
Ano, uvedené ukazatele to řeší :), ale asi je vynechám. Myslel jsem, že jde jen o nastavení něčeho. Díky za info

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.