Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: chyba v v aplikaci Thunderbird  (Přečteno 1583 krát)

vlasto

• Stálý člen
  • **
chyba v v aplikaci Thunderbird
« kdy: 22 Února 2010, 14:12:39 »
Pustím počítač a potom Thunderbird.V došlých zprávách ani ťukes,za chvíli se to objevilo ale všechno nějak zmatené.Přílohy zpráv nejsou vůbec nebo místo obrázku kody.Když pošlu zprávu tak se tam objeví adresa na kterou jsem posílal asi před rokem.Neví někdo co s tím?
Děkuji

Mank

• Host
Re: chyba v v aplikaci Thunderbird
« Odpověď #1 kdy: 22 Února 2010, 14:18:59 »
verze TB ? verze Buntu ? , zkotlovat partcii kde je /home na chyby ( nejlepe z live/jineho systemu pripadne v recovery modu drop to shell ) fsck / ;) by mohlo mozno pomoct ;) ale jistej si nejsem ;) takhle oodhadem to vypda na cosi s diskem ;)

PS: vesteckou kouli nemame  8)

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #2 kdy: 22 Února 2010, 14:23:42 »
Podobnou situaci jsem řešil i s Evolution, následně jsem se pídil ve skrytém adresáři .evolution a co jsem neobjevil  ;D, poštu, která byla smazána cca rok nazpátek.

Vyřešil jsem to tak, že jsem udělal potřebnou zálohu, odinstaloval, vymazal adresář .evolution a následně nainstaloval celé znovu.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #3 kdy: 22 Února 2010, 18:02:03 »
Jak velké máte soubory s poštou? Najdete je v adresáři ~/.mozilla-thunderbird/název_profilu/Mail/název_učtu, jsou to soubory bez přípony, např. Inbox, Sent.
Zkuste v Thunderbirdu přeindexovat složky, klepněte pravým tlačítkem myši na složku, zvolte "Vlastnosti" a poté "Přeindexovat". A také proveďte údržbu složek (nabídka "Soubor/Provést údržbu složek").
Předtím ale doporučuji si zálohovat profil Thunderbirdu, protože pokud je problém v narušeném souboru s poštou, tak by údržba složky mohla zkázu dokonat.

vlasto

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 22 Února 2010, 18:28:55 »
Ahoj,vypadá to,že po dvou letech perfektního běhu systemu na mně došlo.Zkoušel jsem přes Recovery a vysledek je ten,že už ani nejde internet a ani nevypnu počítač..Ztratila se v ovládacím centru možnost nastavit síť.Budu asi instalovat nový system Ubuntu a prosím o radu:jdou přenést záložky,zprávy-pošta a samostatný Home na jiný nový system?Jestli ano, jaké si mám stáhnout soubory do nového systému?
Měl jsem zálohu systemu a ani její instalace nepomohla,takže to bude něčím co se do zálohy nedalo.
Ubuntu 8.04
Děkuji

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #5 kdy: 22 Února 2010, 19:14:24 »
Než budeš něco přenášet, zkontroluj si nejdříve disk - jestli ten neodchází.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.