Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Alfa 3  (Přečteno 2941 krát)

Radix

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 631
    • Zobrazit profil
Alfa 3
« kdy: 25 Února 2010, 20:35:15 »
Právě vyšla Alfa 3.

EDIT:
To je jako napsat v diskuzy "první!". Příště prosím alespoŇ odkaz na stažení, zprávičku neb něco podobného. Takto to je jen zbytečný výkřik!
Milhouse
« Poslední změna: 26 Února 2010, 11:22:06 od Milhouse »

ladarozan

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 837
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #1 kdy: 25 Února 2010, 22:23:50 »
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #2 kdy: 26 Února 2010, 03:03:48 »
Instaloval jsem denní obraz 24.2. a někdy mi spadnou Xka chílu po spuštění, ale po svém resetu už drží a pravidelně se *censored* zvuk. Dále mi to nabootuje do konzole na nějakou hlášku, i když v pozadí běží Xka. Musím se přepnout na první a potom na sedmou kde už je plocha.
Nefunguje uspání do ram, respektive vůbec mi to nenabízí. Částečně nefunguje uspání na disk. Respektive probuzení. No ale to znám. Komu by se chtělo vstávat. Taky vstanu a nefunguju celej.
Nejde ani vypínání.
Ještě před týdnem a něco to jelo(na 64b, teď mám 32b). Jak jste na tom vy? :)
« Poslední změna: 26 Února 2010, 03:33:03 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

kotik

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #3 kdy: 26 Února 2010, 06:16:21 »
Tak to jsi na tom jeste dobre, mne Kubuntu daily-live ani nenabehne :( Mam grafiku Nvidia 7600GT a po bootu se vypne LCD a uz nenaskoci. Posledni funkcni daily-live jsem mel 20100222.01, od te doby mi zadne novejsi nenabootuje. To jmenovane jsem si omylem smazal a uz neni na webu ke stazeni. Kazdopadne tam byl stejne problem s instalatorem, protoze ten padal. Doufam, ze ten ovladac poladi  ;)
« Poslední změna: 26 Února 2010, 06:19:29 od kotik »

Robert1106

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #4 kdy: 26 Února 2010, 09:06:38 »
No tak alfu 3 mam problem nainstalovat. Ten nouveau je nefunkcny, co mi pride trosku divne lebo ked som mal aktualizovanu Alfa 2 tak tam isiel vpohode.

Ravensun

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 405
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Zobrazit profil
    • Linux a MSI M655 notebook
Re: Alfa 3
« Odpověď #5 kdy: 26 Února 2010, 09:38:18 »
Mám ještě alfu2 vlastně i iso :). Mám tomu rozumět, že raději prozatím neupgradovat na alfa3?
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Ravensun

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 405
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Zobrazit profil
    • Linux a MSI M655 notebook
Re: Alfa 3
« Odpověď #6 kdy: 26 Února 2010, 09:41:02 »
Mám ještě alfu2 vlastně i iso :). Mám tomu rozumět, že raději prozatím neupgradovat na alfa3?

ještě jsem našel :
http://uec-images.ubuntu.com/releases/lucid/alpha-2/ UES server
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #7 kdy: 26 Února 2010, 09:59:11 »
Myslím si, že se to upgraduje samo.

Robert1106

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #8 kdy: 26 Února 2010, 10:56:26 »
Neupgraduje to samo, teraz som upgradoval z alfa 2 na alfa 3. A ide to v pohode.

Ravensun

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 405
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Zobrazit profil
    • Linux a MSI M655 notebook
Re: Alfa 3
« Odpověď #9 kdy: 26 Února 2010, 12:18:27 »
Myslím si, že se to upgraduje samo.
Jistě že to neupgraduje samo. už od předvčerejška mi visí v systému informace že nalezl update 200 balíků pro aktualizaci. pokud nedám upgrade nebo něco podobného, tak to čeká.
Ono totiž se dá někde nastavit, zda to má upgradovat samo, nebo čekat na dotaz, nebo neupgradovat vůbec.
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

kotik

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #10 kdy: 26 Února 2010, 17:42:01 »
Daily-live 20100226 mi nabootuje, ale instalace pada hned po prvnim stisku tlacitka "Vpred". Nechybi tomu nejake balicky?  ???

ladarozan

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 837
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #11 kdy: 26 Února 2010, 18:23:21 »
Stáhněte si raději z toho odkazu nahoře, dnes to testuji a jede vše, co má.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

libor007

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 872
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #12 kdy: 26 Února 2010, 20:53:18 »
a neni lepsi pockat az na nejakou betu? jinak na 10.04 se uz moc tesim...
Kubuntu 20.04

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6464
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #13 kdy: 26 Února 2010, 21:08:24 »
Zdravim. V ramci skusania 10.04 sa snazim vytvorit boot usb cez tvorcu usb startovacieho disku ovsem nechce mi ho vytvarat z iso suborov. Je jedno aky iso subor pouzijem, skonci to na "vytvaranie zlyhalo". Pokial je system na cd vsetko funguje. Ake mate vy skusenosti ide vam to?
Samozrejme somto skusal aj cez terminal ale chybu to nehlasi ziadnu.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 20.04.2 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Robert1106

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #14 kdy: 26 Února 2010, 21:30:44 »
Aj ja som mal tento problem, tak som usb vytvaral cez unetbootin vo Win.

hepet

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 235
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #15 kdy: 26 Února 2010, 22:54:09 »
Musím říci, že by to byl první systém, který by se sám neaktualizoval. Já tam mohu psát update a upgrade a systém mám aktualizovaný.

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6464
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #16 kdy: 27 Února 2010, 11:08:27 »
Aj ja som mal tento problem, tak som usb vytvaral cez unetbootin vo Win.
Tak ja som stiahol unetbootin pre linux a ide to tiez, len to chcelo doinstalovat p7zipfull(alebo tak dajako).
Mimochodom nechce sa niekomu overit a nahlasit chybu instalatora?
Ide o to ze sa mi nedarilo vybrat graficky(rolovaci vyber) ine miesto pre grub ako sda. Ked som do riadku zapisal rucne sda6 tak to akceptovalo.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 20.04.2 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #17 kdy: 27 Února 2010, 11:30:38 »
Myslím si, že se to upgraduje samo.
Jistě že to neupgraduje samo. už od předvčerejška mi visí v systému informace že nalezl update 200 balíků pro aktualizaci. pokud nedám upgrade nebo něco podobného, tak to čeká.
Ono totiž se dá někde nastavit, zda to má upgradovat samo, nebo čekat na dotaz, nebo neupgradovat vůbec.
Při vší úctě se Ubuntu upgraduje samo ani nemusíš nic nastavovat. Aspoň tedy já jsem nikdy nemusel. Dál bych se zeptal, proč máte takové problémy s LL. Já jsem měl potíže při instalaci ale to je už dlouho a od té doby mně systém jede dobře. Bez Kontactu se obejdu, nahradil jsem ho Thunderbirdem, případně Evolution. V čem jsou ty Vaše problémy?

libor007

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 872
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #18 kdy: 27 Února 2010, 11:30:52 »
Ten usb creator je nahlaseny jako bug. Ja sem na to taky prisel az ted, kdyz sem chtel testnout lucida. Naposledy mi to jelo v 9.04....
Kubuntu 20.04

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #19 kdy: 27 Února 2010, 15:42:12 »
Myslím si, že se to upgraduje samo.
Jistě že to neupgraduje samo. už od předvčerejška mi visí v systému informace že nalezl update 200 balíků pro aktualizaci. pokud nedám upgrade nebo něco podobného, tak to čeká.
Ono totiž se dá někde nastavit, zda to má upgradovat samo, nebo čekat na dotaz, nebo neupgradovat vůbec.
Při vší úctě se Ubuntu upgraduje samo ani nemusíš nic nastavovat. Aspoň tedy já jsem nikdy nemusel. Dál bych se zeptal, proč máte takové problémy s LL. Já jsem měl potíže při instalaci ale to je už dlouho a od té doby mně systém jede dobře. Bez Kontactu se obejdu, nahradil jsem ho Thunderbirdem, případně Evolution. V čem jsou ty Vaše problémy?
Ve výchozím nastavení je OS nastavený tak, že nabídne aktualizaci, ale neinstaluje ji. Toto je výše nazývano tím, že se systém sám neupdatuje.

Dále by mě zajímalo zda skrolování v FF je plynulé i v 64bitech(Ati?)?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

stenliq

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 81
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #20 kdy: 27 Února 2010, 17:49:53 »
Instalace vcelku bezproblemova, vsechno tak nejak funguje, az na Gwibber, ktery pada hned po spusteni. Nevadi, stejne nevim, k cemu je to dobre.

Firefox stale nerespektuje systemove vykreslovani fontu a smrdla si to po svem, takze spojeni Ubuntu + Firefox opet nefunguje a vypada (damy prominou) k pobliti. Problem je to uz kolik verzi, hlaseno je to milionkrat jak na launchpadu, tak na Firefoxovske bugzille a stejne na to vsichni kali... vzorova ukazka komunikace mezi uzivateli a vyvojari :( Pouzivaji vubec vyvojari Ubuntu/Firefoxu sve produkty? Obcas o tom silne pochybuji :(

EDIT:

Znovu se objevil sum behem bootu na Intel ICH7 (EEE 1000H), coz bylo v 9.10 opraveno.
« Poslední změna: 27 Února 2010, 18:29:56 od stenliq »
Case: Fractal Design Define R2
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
MB: Asus M4A89GTD PRO/USB3 RAM: 4GB DDR3, 1333 MHz GPU: MSI R5770 HDD: WD Caviar Blue 320 GB (Windows 7 + Archlinux)

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: Alfa 3
« Odpověď #21 kdy: 27 Února 2010, 18:18:51 »
Myslím si, že se to upgraduje samo.
Jistě že to neupgraduje samo. už od předvčerejška mi visí v systému informace že nalezl update 200 balíků pro aktualizaci. pokud nedám upgrade nebo něco podobného, tak to čeká.
Ono totiž se dá někde nastavit, zda to má upgradovat samo, nebo čekat na dotaz, nebo neupgradovat vůbec.
Při vší úctě se Ubuntu upgraduje samo ani nemusíš nic nastavovat. Aspoň tedy já jsem nikdy nemusel. Dál bych se zeptal, proč máte takové problémy s LL. Já jsem měl potíže při instalaci ale to je už dlouho a od té doby mně systém jede dobře. Bez Kontactu se obejdu, nahradil jsem ho Thunderbirdem, případně Evolution. V čem jsou ty Vaše problémy?
Ve výchozím nastavení je OS nastavený tak, že nabídne aktualizaci, ale neinstaluje ji. Toto je výše nazývano tím, že se systém sám neupdatuje.
Takhle to mám nastavené pořád ale považuji to za naprosto normální a zdá se že Canonical také.
Dále by mě zajímalo zda skrolování v FF je plynulé i v 64bitech(Ati?)?


 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.