Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kde najdu repozitářě s programama?[vyřešeno]  (Přečteno 4993 krát)

Šuohob

• Závislák
Re: Kde najdu repozitářě s programama?[vyřešeno]
« Odpověď #25 kdy: 26 Února 2010, 00:46:39 »
ach jo.. podivej se na ubuntu do /etc/sudoers a na debianu do /etc/sudoers. Jak jiste vidis, tyto soubory nejsou v obou distrech stejne. Prave na nich zavisi moznost pouzivani prikazu sudo pro uzivatele. Takze otevri treba pomoci nano ten debiani a uprav posledni odstavec, aby tam bylo toto:

# Uncomment to allow members of group sudo to not need a password
# (Note that later entries override this, so you might need to move
# it further down)
%sudo ALL=(ALL) ALL

Pokud budes clenem skupiny sudo, bude to fungovat.
a pritom stacilo jen cist hlasky, ktere to vypisovalo pri pokusu o pouziti sudo, ani googla jsi nepotreboval
« Poslední změna: 26 Února 2010, 00:53:26 od Bohouš »
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Franta uživatel

• Host
« Odpověď #26 kdy: 26 Února 2010, 07:28:54 »
ach jo.. podivej se na ubuntu do /etc/sudoers a na debianu do /etc/sudoers. Jak jiste vidis, tyto soubory nejsou v obou distrech stejne. Prave na nich zavisi moznost pouzivani prikazu sudo pro uzivatele. Takze otevri treba pomoci nano ten debiani a uprav posledni odstavec, aby tam bylo toto:

# Uncomment to allow members of group sudo to not need a password
# (Note that later entries override this, so you might need to move
# it further down)
%sudo ALL=(ALL) ALL

Pokud budes clenem skupiny sudo, bude to fungovat.
a pritom stacilo jen cist hlasky, ktere to vypisovalo pri pokusu o pouziti sudo, ani googla jsi nepotreboval
Nevim nevyznám se v tom vracim se k Windows na linux se možná podivam zase za deset let pak to už snad bude o něčem jinym.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 26 Února 2010, 09:17:00 »
Citace
Jestli s něčím neumím tak se vtom nehrabu a zvolím nejjednodužší možnost!
Asi máš pravdu, budu se tim příště řídit. Odnesu noťas do servisu a nechám na něj zase vrátit wokna hi hi

Citace
tím jsem chtěl naznačit, že sis tam vůbec neměl prat debian když jsi neschopnej a začít tak jako většina lidi na jednodužším distru.
To bych byl neschopnej furt, přenechám to jinym.

vzal sis na sebe moc velké sousto....když si první den zahraju na kytaru nemužu čekat že budu hned hrát jak Karl Logan. Uvědom si že jsi začátečník a když se hned vrheš na složitosti, tak ti to na schopnosti moc nepřidá.

Františku  :) chtěl si nám prostě dokázat  že linux je na h...systém ale nepoužil si žádny pádný argument :-* ikdyž si to očividně myslíš ;D

Fire's in my soul, steel is on my side

zozo

• Aktivní člen
  • *
  • Mám sestupný tračník plný prejtu
    • Moje virtuálne miesto
« Odpověď #28 kdy: 26 Února 2010, 12:18:29 »
Nevim nevyznám se v tom vracim se k Windows na linux se možná podivam zase za deset let pak to už snad bude o něčem jinym.

Nebude ... chyba je na vasej strane nie v systeme, pokial nedokazete ovladat linux, tak sa to proste naucte, pokial nemate cas ani chut tak ho prestante pouzivat. Nikto vas k tomu nenuti. Pokial ste boli spokojni s windows, tak preco tu vykrikujete jak je linux na****, nieje nic jednoduchsie ako si kupit licenciu Windows a mozte k spokojnosti pouzivat to, naco ste boli zvyknuty. :)

inak k tomu mojmu linku:
1. naklikajte si repozitare, nezabudnite tam hodit main a restricted
2. gksudo gedit /etc/apt/sources.list
3. cele to tam skopirujte
4. niektore repozitare su pre vyssiu bezpecnost podpisane, riadte sa pokynmi priamo v liste (to co je za ## Run this command )
5. sudo apt-get update
« Poslední změna: 26 Února 2010, 12:22:09 od zozo »
last.fm/user/kingzozo

Franta uživatel

• Host
« Odpověď #29 kdy: 26 Února 2010, 14:47:24 »
Tak dobrá buď jsem blbej já nebo linux. Tak nebo jinak linux neni pro mě. Končim.
Díky všem co se mi snažili poradit.

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #30 kdy: 26 Února 2010, 15:02:59 »
neda mi nereagovat, tiez som predvcerom prvykrat instaloval debian [niesom taky expert ako franta takze som si to radsej instaloval hned aj s x a gnome] a do skupiny sudo som sa pridal aj bez googla len s pouzitim intuicie -> system>sprava>pouzivatelia a skupiny>[odomknut]>spravovat skupiny - vybral som skupinu sudo a odklikol som krizik pri svojom mene..myslim ze jednoduchsie to nieje ani vo windows, a ked uz sme pritom - skuste si nainstalovat windows bez grafickeho rozhrania a doinstalovat si tam len to co potrebujete, pripadne cokolvek nastavit.
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.