Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Úspěch Linuxu  (Přečteno 15914 krát)

franta uživatel

• Host
Re: Úspěch Linuxu
« Odpověď #50 kdy: 27 Února 2010, 19:52:46 »
Citace
Tak naformátuj disk a nainstaluj Ubuntu a uvidíš, že ty nástroje tam jsou a uvidíš zda ti budou dostačovat.  Mrknutí Mě dostačují.  Úsměv
Možná že i jo, ale ta rychlost
Citace
Základní věci co potřebuje a chce každý BFU vždy. Pokročilejší nastavení už ne tak často, ale neříkej že se to nemusí tak provádět ve windows přes registry
Srovnával jsem s bývalim os (dos+3.11) tam se muselo taky všechno někam napsat, nevim jak je to v novějších windows.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #51 kdy: 27 Února 2010, 20:46:50 »
Já srovnávám Ubuntu po třech letech. Windows jsem používal aktivně nějakých 12let, takže co do doby používání je tady hodně velký rozdíl, ale už po roce vím, že byl Linux/Ubuntu minimálně srovnatelné. Teď již vím, že jiný "nechci". Resp. rád laboruju, takže Fedora, Mac OS, to bych ještě rád vyzkoušel, ale já osobně teda nenašel jedinou aplikaci, která v Ubuntu nefunguje tak, jak minimálně ve Win...Prostě to funguje, všechno funguje.

Nemůžeš srovnávat to, že pod Linuxem neběží nějaké Win aplikace, to není chyba linuxu. Nemůžeš srovnávat to, že v Linuxu nejde něco naklikat..prostě jde, všechno jde, jen s jiným postupem..A ten postup spočívá v tom, že se systémové věci nehledají v ovládacích panelech, ale holt jinde...Ale VŠE základní, co BFU potřebuje naklikat prostě lze, to nejde popřít.. A že to někdo (myslím to obecně) neumí je problém jeho, nikoliv systému.

Když už jsi teda "nucen" používat linux a jsi natolik "čestný", že si nedovolíš používat Widle nelegálně, tak se snaž s Linuxem zžít...jsem si jistý, že názor změníš, jen musíš chtít hledat způsob, jak rozjet danou věc, která ti nefunguje...a ne jen hledat negativa
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

franta uživatel

• Host
« Odpověď #52 kdy: 27 Února 2010, 21:00:43 »
Já srovnávám Ubuntu po třech letech. Windows jsem používal aktivně nějakých 12let, takže co do doby používání je tady hodně velký rozdíl, ale už po roce vím, že byl Linux/Ubuntu minimálně srovnatelné. Teď již vím, že jiný "nechci". Resp. rád laboruju, takže Fedora, Mac OS, to bych ještě rád vyzkoušel, ale já osobně teda nenašel jedinou aplikaci, která v Ubuntu nefunguje tak, jak minimálně ve Win...Prostě to funguje, všechno funguje.

Nemůžeš srovnávat to, že pod Linuxem neběží nějaké Win aplikace, to není chyba linuxu. Nemůžeš srovnávat to, že v Linuxu nejde něco naklikat..prostě jde, všechno jde, jen s jiným postupem..A ten postup spočívá v tom, že se systémové věci nehledají v ovládacích panelech, ale holt jinde...Ale VŠE základní, co BFU potřebuje naklikat prostě lze, to nejde popřít.. A že to někdo (myslím to obecně) neumí je problém jeho, nikoliv systému.

Když už jsi teda "nucen" používat linux a jsi natolik "čestný", že si nedovolíš používat Widle nelegálně, tak se snaž s Linuxem zžít...jsem si jistý, že názor změníš, jen musíš chtít hledat způsob, jak rozjet danou věc, která ti nefunguje...a ne jen hledat negativa
Fedora dyť je to taky linux a ke všemu se mi plazila jak šnek to už zlatý ubuntu a macos bych taky rád vyskoušel ale ty prachy a co já vim jestli mi bude vyhovovat.
Žiju hledánim negativ.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #53 kdy: 27 Února 2010, 21:52:39 »
Fedora dyť je to taky linux a ke všemu se mi plazila jak šnek to už zlatý ubuntu a macos bych taky rád vyskoušel ale ty prachy a co já vim jestli mi bude vyhovovat.
Ty prachy bych do toho taky nedal, podařilo se mi najít někoho, kdo Mac má..a pro informaci, je to člověk, který v životě nejel na ničem jiném, než na Widlích a hooodně si to pochvaluje..i přesto, že na tom neuměl ani ň, tak se to prostě naučil...chválí to hlavně v tom, že je to dynamické, rychlé, probouzení je okamžitě, z počtu ploch byl v sedmém nebi, Ubuntu i jiné distribuce by mu seděly uplně stejně..jde ale o to, že neměl s přizpůsobením vůbec žádný problém...ten systém měl k notebooku, takže se ne*ral s instalací a vše tam již měl a funkční, ale musel se přizpůsobit....a jak si teď píská :)

Žiju hledánim negativ.
no, jde to vidět :) Kdybys vynaložil tolik úsilí, co vkládáš do hledání negativ, něčemu přínosnějšímu - pro tebe přínosnějšímu, např. zjednodušení a upravení desktopu k obrazu svému, tak bys byl nejspokojenějším uživatelem na tomhle fóru :)
« Poslední změna: 27 Února 2010, 21:55:05 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10

franta uživatel

• Host
« Odpověď #54 kdy: 28 Února 2010, 10:20:45 »
Dobrá vyskoušim ubuntu stáhnul jsem nějaký 104 doufám že to je vono. Jdu instalovat držte mi palce.

q66

« Odpověď #55 kdy: 28 Února 2010, 10:42:11 »
Dobrá vyskoušim ubuntu stáhnul jsem nějaký 104 doufám že to je vono. Jdu instalovat držte mi palce.

hmm pokud 10.04, to je vývojová verze, vyjde stabilní až v dubnu. Ale zkusit můžeš, dost lidem běží v pohodě. Aktuální stable je 9.10

franta uživatel

• Host
« Odpověď #56 kdy: 28 Února 2010, 13:37:47 »

hmm pokud 10.04, to je vývojová verze, vyjde stabilní až v dubnu. Ale zkusit můžeš, dost lidem běží v pohodě. Aktuální stable je 9.10
Vyskoušel jsem live, no a dal jsem instalaci a nadvakrát nic až napotřetí, ale nerozumim těm diskum nechci si v noťasovi něco odpálit, tak zkusim něco jinýho než vývojovou. Díky za upozornění.

Máte někdo zkušenosti s http://www.greenie.sk/?
Je to jednoduší než ubuntu? Má to snadnou a bezpečnou instalaci?

luisah

• Závislák
« Odpověď #57 kdy: 28 Února 2010, 13:43:32 »
Je to v podstatě jen upravené ubuntu. Osobně bych dal přednost, když už ne Ubuntu, tak Linux Mint. Je to opět jen upravené ubuntu s doinstalovanými aplikacemi, kodekami apod., které u ubuntu je "nutné" po instalaci doinstalovat. Za normálních okolností otázka pár minut, u tebe frantíku si tím nejsem jistý, tak pak:
http://www.linuxmint.com/
a hned poté, raději předem:
http://linuxmint.com/wiki/index.php/Main_Page
a
http://wiki.ubuntu.cz/

Snadná a bezpečná instalace? Jak u koho. Každá instalace je bezpečná, když si člověk předem zjistí jak a co má udělat. Obráceně to neplatí.  ;)
« Poslední změna: 28 Února 2010, 13:46:10 od luisah »

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #58 kdy: 28 Února 2010, 13:49:37 »
Vyskoušel jsem live, no a dal jsem instalaci a nadvakrát nic až napotřetí, ale nerozumim těm diskum nechci si v noťasovi něco odpálit, tak zkusim něco jinýho než vývojovou. Díky za upozornění.

pokud budes instalovat ubuntu, doporucuji si pro zacatek precist pruvodce instalaci http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%AD, je to popsano srozumitelne.
dale pruvodce po instalaci http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20po%20instalaci

Instalace Linux Mint vypada prakticky stejne
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

franta uživatel

• Host
« Odpověď #59 kdy: 28 Února 2010, 13:53:47 »

Takže rada je radši neinstalovat? A používat radši live cd. Jak je to s ukládánim z toho cd jde to aspoň na flashku?
Disk noťasu mi to vidí, ale nejde na něj nic uložit je na něm debian ale nenaběhne.

franta uživatel

• Host
« Odpověď #60 kdy: 28 Února 2010, 14:01:47 »
Do mintu nejdu stačilo mi vidět stránky, neumim anglicky ani slovo.
Stahuju grenie ukládá to doufám na flash tak to snad nic nerozbije.
Pak to ještě nějak vypálit ale to snad na live ubuntu něco je ale zase ta angličtina.
Nedá se někde live nastavit na češtinu? Na wiki jsem nic nenašel.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #61 kdy: 28 Února 2010, 14:02:45 »
Ubuntu lajfko z větší části češtinu má, a mint myslím taky.
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

NoWin

• Host
« Odpověď #62 kdy: 28 Února 2010, 14:02:54 »
Pokud připojíš z LiveCD (oddíl) disk(u), taky můžeš zapisovat. Na flashku to samozřejmě jde, stejně tak na CD/DVD/BD (máš-li druhou mechaniku), disketu, pásku, paměťovku apod.

franta uživatel

• Host
« Odpověď #63 kdy: 28 Února 2010, 14:17:28 »
Ubuntu lajfko z větší části češtinu má, a mint myslím taky.
Aha tak jsem asi stáhnul anglický protože tohle nemá teda něco má ale panel nebo aplikace jsou anglicky instalace si jde vybrat.
Pokud připojíš z LiveCD (oddíl) disk(u), taky můžeš zapisovat. Na flashku to samozřejmě jde, stejně tak na CD/DVD/BD (máš-li druhou mechaniku), disketu, pásku, paměťovku apod.
Tak to jsem nahranej, jestli to nejde nějak jinak jinou mechaniku nemám. No nic musim za kamošem jestli mi vypálí to bude mít zas radost hi hi.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #64 kdy: 28 Února 2010, 14:44:55 »
františku raděj se na to vykašli... jsi bojovnk ale kdo má pořád čist ty neopodstatněný výkřiky.
Hlavně hodně čti. Když se učíš  s něčím novým vždycky to chce čas.

A jinak pro zajimavost Japonští roboti používají hlavně linux kvuli jeho stabilitě.
Fire's in my soul, steel is on my side

franta uživatel

• Host
« Odpověď #65 kdy: 28 Února 2010, 14:58:42 »
františku raděj se na to vykašli... jsi bojovnk ale kdo má pořád čist ty neopodstatněný výkřiky.

A jinak pro zajimavost Japonští roboti používají hlavně linux kvuli jeho stabilitě.

Jo čtu, tohle http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%AD http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20po%20instalaci jsem přečet aspoň pětkrát hi hi, asi bych to i dal, ale taky jsem tady čet že to někomu zničilo komp za deset tisíc http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,44241.0/topicseen.html, tak jsem opatrnej a potřebuju mít jistotu.

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #66 kdy: 28 Února 2010, 15:00:51 »
preco mam dojem, ze onen provokater je len fake isteho chrobaka truhlika? vseobecne znameho vdaka 28cm a modrej prostate? nakoniec na jeho denn.wole najdeme clanok o tom, aki sme flameri.

ad porovnanie linux a win 3.1:
si robis srandu? porovnal si 2 podobne znaky tychto OS nie vsak ich realne vlastnosti. Aj dnesne Windowsy maju len graficku nadstavbu a ked niekto vravi, ze nie, tak proste klame. Podrobnejsie nastavenia vo windowse musis robit taktiez cez registre ci niektore konfiguraky. Nehovoriac o tom, ze nedavno niekto "objavil" skryte nastavenia Windows 7/vista. Preco to vlastne skryvaju? :D
Realne si pozri moznosti sucasneho linux desktopu a 20 rokov stareho win 3.1 a zbytocne neprovokuj.

franta uživatel

• Host
« Odpověď #67 kdy: 28 Února 2010, 15:30:59 »
Nejsem hulán!
Ještě jednou moc se omlouvám na doporučení jsem nainstaloval nějakou minimální verzi debianu a podle toho jsem si udělal obrázek, po vyzkoušení ubuntu live to už neplatí.
Můžu ty první příspěvky smazat, ale pak by to celý nedávalo smysl.
S instalací konkrétně s tim jestli je to bezpečný nebo se opravdu může stát viz odkaz výše nikdo neporadí?
Už mám vypáleno cd ubuntu 9.04

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #68 kdy: 28 Února 2010, 15:38:50 »

Jo čtu, tohle http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%AD http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20po%20instalaci jsem přečet aspoň pětkrát hi hi, asi bych to i dal, ale taky jsem tady čet že to někomu zničilo komp za deset tisíc http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,44241.0/topicseen.html, tak jsem opatrnej a potřebuju mít jistotu.
A přečetl jsis i zbytek?
Citace

franta uživatel

• Host
« Odpověď #69 kdy: 28 Února 2010, 15:47:18 »
Četl jsem to celý, ale taky jsem četl
Citace
Administrátoři, moderátoři, vlastník domény, vlastník serveru, ani nikdo jiný nijak nezodpovídají za případné škody vzniklé užíváním ubuntu fóra a řízením se radami a návody uživatelů.
Jdu do toho dyžtak pošlu canonicalu fakturu za novej noťas.
Jestli se tady už neobjevim tak mi buď všechno šlape a se všim si poradim sám. Nepravděpodobné
Nebo se soudim s canonicalem o novej noťas.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #70 kdy: 28 Února 2010, 15:56:13 »
Huf, takže ty jsi si přečetl že se soudit nemůžeš a hned po tom řekneš že se soudit budeš? ;D
Citace

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #71 kdy: 28 Února 2010, 16:27:59 »
ubuntu 9.04 tam nestrkej, pak budes nadavat ze ti jde pomalejc intelovska grafika.. Nainstaluj 9.10, to je aktualni verze, mimo jine se v ni oproti 9.04 o hodne zlepsil vykon integrovanych grafaren od intelu

franta uživatel

• Host
« Odpověď #72 kdy: 28 Února 2010, 18:28:16 »
ubuntu 9.04 tam nestrkej, pak budes nadavat ze ti jde pomalejc intelovska grafika.. Nainstaluj 9.10, to je aktualni verze, mimo jine se v ni oproti 9.04 o hodne zlepsil vykon integrovanych grafaren od intelu
No už se stalo, ale dík za info, když to půjde hodně pomalu tak dám upgrade, ale kostkou točim a to mi zatim stačí.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #73 kdy: 28 Února 2010, 19:21:35 »
Citace
No už se stalo, ale dík za info, když to půjde hodně pomalu tak dám upgrade, ale kostkou točim a to mi zatim stačí.
No vida, Franta si ho nakonec ještě zamiluje ;) Nevím, jestli máš intelácky noťas, ale pokud ne, 9.04 já naopak doporučuji. Ono to je opravdu o hardwaru, mně právě 9.10 nefachá tak stabilně a rychle, spíš rychle, jako 9.04, s tou jsem maximálně spokojený, takže 9.10 jsem přeskočil. Pokud ti správně funguje grafika, už snad pofachá vše. A teď je ten pravý čas si pořádně vyhrát ;-) To už snad ani není možné, aby tam nejela jakákoliv aplikace, na kterou jsi byl zvyklý ve win

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #74 kdy: 28 Února 2010, 19:31:10 »
jj, me taky 9.04 celkem vyhovuje. Mam ji na notesu a jsem s ni spokojen.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.