Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problemy s ubuntu 9.10  (Přečteno 870 krát)

Lucik

• Návštěvník
problemy s ubuntu 9.10
« kdy: 05 Března 2010, 10:49:22 »
Ahojte, mam taky par problemu s linuxem  :( nainstalovala jsem ubuntu 9.10 na MSI wind U100, zprvu jelo vsechno v poradku,pak to ale zacalo, prvne prestalo fungovat bluetooth, co chvili se mi sam od sebe zmeni jas obrazovky,nefunguje pidgin, ted nefunguji ani USB..tedy abych to upresnila..fungovalo vse do doby nez jsem stahla doporucene aktualizace,a od te doby mi to docela blbe,chvilku mi jede bluetooth,pak se z niceho nic vypne a casem se zase rozjede..totez plati i u USB,treba vcera-cely den nejelo ani jedno,az vecer se z niceho nic rozhodly ze budou asi hodinu fungovat  :) dalsi problem je windows..protoze jsem notebook koupila s linuxem ktery takhle blbne,tak jsem se rozhodla jej preinstalovat na windowsy,problem je,ze instalace normalne funguje,ale nefunguje mi klavesnice,ani externi,pise mi jen vlnovky a zavorky..
Predem rikam ze tomu vubec nerozumim a do zadneho nastaveni nebo tak jsem radeji nerypala,proto bych vam byla moc vdecna za kadou radu :)

Dragonn

• Návštěvník
Re: problemy s ubuntu 9.10
« Odpověď #1 kdy: 05 Března 2010, 10:51:38 »
nebylo v těch aktualizacích i nové jádro? poznáš tak, že v grubu ti přibyli další dvě položky... pokud ano, zkus restartovat a spustit staré jádro
Pokud něco alespoň trochu funguje, je lepší se v tom nešťourat.
Ntb: MSI EX300X, Core 2 duo 2GHz, 4GB RAM, ATI HD3450 256MB, Ubuntu 9.10

Lucik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Března 2010, 11:04:40 »
ahoj,asi nebylo,bo tam nic takoveho nemam :(

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 05 Března 2010, 11:23:39 »
ahoj,asi nebylo,bo tam nic takoveho nemam :(
Jelikož máš zřejmě jen Ubuntu, tak se po startu pc objeví jen na chvilku hláška Grub loading... (tuším). V tu chvíli zmáčkneš ESC a objeví se grub - seznam s jádry systému. První a druhé (recovery mode) bude to nové, které se objevilo v aktualizacích. Zkus třetí pložku, a potvrď. Bude to zřejmě jádro, které ti jelo před tou aktualizací OK.

Vyjímečně se může stát, že nové jádro se nepohodne s HW. Pak stačí bootovat (startovat) se starším jádrem, než se objeví aktualiazace s novým jádrem a poté vyzkoušet zda bude nové již opět OK.

Lucik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Března 2010, 11:41:01 »
ju,mam jen ubuntu..ted jsem to petkrat restartovala,a pokazde kdyz zmacknu ESC,tak bud to neudela nic,nebo kdyz jej drzim dele,tak se mi pisou zase ty zavorky nebo mi to hodi na chvilicku nejaky error ktery ale nestihnu cely precist a pusti se normalne ebuntu.

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 05 Března 2010, 11:51:26 »
Viz. obrázek níže. V tuto chvíli by mělo stačit stisktnout 1x ESC a měla bys být v Grubu.

[attachment deleted by admin]

Lucik

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 05 Března 2010, 12:24:22 »
ja vim co myslis,tu tabulku jsem tam mela kdyz jsme se pokouseli instalovat windowsy a pak jsem chtela stustit linux,ale to jsem tam zadala tu prvni moznost bohuzel..
ale fakt ne,to grub loading je tam strasne kratuckou dobu,a i kdyz stihnu zmacknout ESC,tak mi jen blika kurzor a najede zase ubuntu.. :)

Dragonn

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 07 Března 2010, 01:33:55 »
tak zkus nastavit delší zobrazení grubu, třeba 5 nebo 10 vteřin... je to položka GRUB_TIMEOUT...
Kód: [Vybrat]
gksudo gedit /etc/default/grub
potom ještě budeš muset aktualizovat grub příkazem
Kód: [Vybrat]
sudo update-grub

pro více info tě odkážu na http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2
Pokud něco alespoň trochu funguje, je lepší se v tom nešťourat.
Ntb: MSI EX300X, Core 2 duo 2GHz, 4GB RAM, ATI HD3450 256MB, Ubuntu 9.10

Lucik

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 07 Března 2010, 12:58:18 »
moc dekuji,ted jede vsechno jak ma..teda kdyz nepocitam ten display ktery blika kdyz poustim pocitac :) nevi nekdo co s tim?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.