Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.10 vs Windows 7  (Přečteno 9927 krát)

jakub.talich

• Host
Ubuntu 9.10 vs Windows 7
« kdy: 10 Března 2010, 16:02:57 »
Nevíte kde bych našel srovnávací test Ubuntu 9.10 a Windows 7 v češtině?

Pavel Půlpán

Re: Ubuntu 9.10 vs Windows 7
« Odpověď #1 kdy: 10 Března 2010, 16:13:19 »
Srovnávat nesrovnávatelné... našel jsem jenom hóóódně zkrácený překlad čehosi, viz. link. Možná už takové nic nevypovídající slátaniny taky nebaví nikoho psát. :D

http://www.ubuntulinux.cz/srovnani-windows-7-vs-ubuntu-910-vs-os-x-106

franta uživatel

• Host
« Odpověď #2 kdy: 10 Března 2010, 16:57:12 »
Tady jsem něco našel neni tam teda 9.10 ale jenom 9.04 a starší http://www.abmmorava.cz/clanky/ubuntu-vs-vista-vs-windows-7 Dle mého názoru OS nejdou objektivně porovnat ani testovat.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #3 kdy: 10 Března 2010, 17:02:41 »
Ubuntu je operační systém.
Widle se tváří, že jsou operační systém.
Ano, jsem zaujatý.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 10 Března 2010, 18:43:41 »
Není nad osobní zkušenost...ale vydrž u ubuntu alespon týden (čím déle tím lépe), abys objevil fičury a zvykl si, že je linux je prostě jiný, lepší. (a ano, všichni jsou tu zaujatí) :)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

jakub.talich

• Host
« Odpověď #5 kdy: 10 Března 2010, 19:54:42 »
Ubuntu bych za Widle nikdy nevyměnil. ;)

eonwe

• Návštěvník
  • Mirror Mirror On The Wall
« Odpověď #6 kdy: 11 Března 2010, 11:40:12 »
Něco bylo na idnesu:

http://technet.idnes.cz/novy-linux-ubuntu-9-10-pusobi-lepe-nez-visty-ale-windows-7-neprekonal-1p2-/software.asp?c=A091216_170231_software_pka

Samozřejmě je to článek určený pro mainstream, tedy hlavně pro Woknaře, mě ale trochu nakopl, abych si Ubu nainstaloval a zkoušel se v něm vyznat... A Kasík patří k tomu nejlepšímu, co se dá na Technetu číst...

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #7 kdy: 11 Března 2010, 11:46:57 »
Něco bylo na idnesu:

http://technet.idnes.cz/novy-linux-ubuntu-9-10-pusobi-lepe-nez-visty-ale-windows-7-neprekonal-1p2-/software.asp?c=A091216_170231_software_pka

Samozřejmě je to článek určený pro mainstream, tedy hlavně pro Woknaře, mě ale trochu nakopl, abych si Ubu nainstaloval a zkoušel se v něm vyznat... A Kasík patří k tomu nejlepšímu, co se dá na Technetu číst...

Trošku mimo, ale řekl bych, že tento článek http://technet.idnes.cz/prilis-snadna-cesta-k-linuxu-pro-koho-je-wubi-a-ubuntu-8-04-p2r-/sw_internet.asp?c=A080522_143139_sw_internet_pka způsobil svého času velký příliv nováčků...
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

samae1

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 11 Března 2010, 11:52:22 »
Ubuntu!=Windows
Srovnávat lze konkrétní nasazení
jednoduchost:Ubuntu
programování:Windows(Visual Studio)
Vývoj webu:Ubuntu
Desktop pro blbce:Ubuntu
Desktop na hraní:Ubuntu
Desktop na práci:Windows

Windows dokáže více méně Ubuntu na Desktopu nahradit, má větší základnu aplikací, vše co jde na Linuxu jde buď přímo nebo přes cygwin.
Linux má cenu jen díky jednoduchým blbostem, které se do windows hůře dostávají, nebo fungují nedostatečně: Compiz,okno vždy na vrchu, sjednocené grafické rozhraní, více ploch, režim jen v konzoli,...

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #9 kdy: 11 Března 2010, 11:57:56 »
Ubuntu!=Windows

Windows dokáže více méně Ubuntu na Desktopu nahradit, má větší základnu aplikací, vše co jde na Linuxu jde buď přímo nebo přes cygwin.
Linux má cenu jen díky jednoduchým blbostem, které se do windows hůře dostávají, nebo fungují nedostatečně: Compiz,okno vždy na vrchu, sjednocené grafické rozhraní, více ploch, režim jen v konzoli,...

Ǎáá... už je to tady, čekal jsem, kdy to přijde  ;D Tak za blbce se nepovažuji, hračička jsem  ;) Ubuntu používám na práci normálně a rozhodně ne kvůli tomu, že bych neměl WIN, vše od 98 výše mám legálně koupené včetně Office.

Pouze stačí ve vhodnou dobu vybrat vhodné řešení  ;)

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5

pariktadeas@jabbim.cz

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #10 kdy: 11 Března 2010, 12:00:19 »
Ubuntu!=Windows

Ááá, pán je jistě znalec :-)
Osobně neznám nic protivnějšího, než Visual Studio.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #11 kdy: 11 Března 2010, 12:02:46 »
Žil jsem nějaký čas bez Windows jenom s Ubuntu 9.10 - vše v pohodě, bez problémů. Na práci, hudbu. browsení a filmy stačilo v pohodě. Akorát některé oblíbené gamesky jsem musel oželet - na druhou stranu jsem objevil několik kousků, které mi vše vynahradily.

Teď žiju zase pouze s Windows 7 (po kompletním smazání disků se mi nechce instalit 9.10 a tak čekám na betu 10.04) - opět vše v pohodě, chybí mi několik linuxových vychytávek (compiz, více ploch, ap.), ale opět na práci, filmy hudbu a net stačí bez problémů.

Pro mě existují mezi Win7 a Ubuntu po funkční pouze jeden rozdíl - gamesy, ty jsou prakticky výsadou Windows, wine není 100% řešení.  programů většinou existuje port či ekvivalentní náhrada.

A pak je tu rozdíl v ceně. 0 u Ubuntu a cca 4500Kč u Windows 7 (OEM nepovažuju za ideální řešení). Samozřejmě v případě pirátských Winů tento rozdíl mizí ...
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #12 kdy: 11 Března 2010, 12:02:58 »
Ubuntu!=Windows

Ááá, pán je jistě znalec :-)
Osobně neznám nic protivnějšího, než Visual Studio.

A koukám, že je taky aktivní znalec  ;D Už aktivně a velmi podobně přispívá v další vláknech  ;D

pariktadeas@jabbim.cz

thomaszko

• Aktivní člen
  • *
  • Never say never
« Odpověď #13 kdy: 13 Března 2010, 23:07:20 »
Ubuntu je operační systém.
Widle se tváří, že jsou operační systém.
Ano, jsem zaujatý.
Jo tak tech zaujatejch je nas asi vic  ;D
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

thomaszko

• Aktivní člen
  • *
  • Never say never
« Odpověď #14 kdy: 13 Března 2010, 23:19:23 »
Ubuntu!=Windows

Ǎáá... už je to tady, čekal jsem, kdy to přijde  ;D Tak za blbce se nepovažuji, hračička jsem  ;) Ubuntu používám na práci normálně a rozhodně ne kvůli tomu, že bych neměl WIN, vše od 98 výše mám legálně koupené včetně Office.

Pouze stačí ve vhodnou dobu vybrat vhodné řešení  ;)
Jo ja s tebou souhlasim, mam take win xp legalni,ale ta uz je za zenitem,  a vistu ale ta je hodne velkej omyl a dal experimentovat neminim myslim win 7, ubuntu na klasickou praci, mail,office, brouzdani na netu uplne staci az na ty hry ktere osobne nehraju.
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

romor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 14 Března 2010, 22:54:44 »
Mám Ubuntu 9.10 na dvoch notebookoch aj desktope už vyše roka. Windows mi nechýba, ani mojim deťom (10, 14 a 19 rokov) a manželke (??  ;D r). Chvíľku si zvykali, ale teraz sú všetci v pohode. Používam Ubuntíka aj v škole. Vždy, keď púšťam na hodine žiakom niečo cez dataprojektor, tak sa vypytujú, čo to mám za systém - páči sa im. Preto idem robiť vo všetkých 4 učebniach dualboot, nech majú možnosť si ho sami vyskúšať. SkoleLinux (=debian 5 ) server a IPCop firewall mi už bežia (ten druhý k veľkej spokojnosti už tretí rok), tak skúsim rozbehať centrálne prihlasovanie žiakov z Ubuntu do LDAP na SkoleLinux. Návod som našiel, snáď to pôjde.
Ubuntu 12.04 64 bit & Linux Mint 13 & Linux Deepin

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #16 kdy: 14 Března 2010, 23:18:51 »
Mám Ubuntu 9.10 na dvoch notebookoch aj desktope už vyše roka. Windows mi nechýba, ani mojim deťom (10, 14 a 19 rokov) a manželke (??  ;D r). Chvíľku si zvykali, ale teraz sú všetci v pohode. Používam Ubuntíka aj v škole. Vždy, keď púšťam na hodine žiakom niečo cez dataprojektor, tak sa vypytujú, čo to mám za systém - páči sa im. Preto idem robiť vo všetkých 4 učebniach dualboot, nech majú možnosť si ho sami vyskúšať. SkoleLinux (=debian 5 ) server a IPCop firewall mi už bežia (ten druhý k veľkej spokojnosti už tretí rok), tak skúsim rozbehať centrálne prihlasovanie žiakov z Ubuntu do LDAP na SkoleLinux. Návod som našiel, snáď to pôjde.

Chvályhodné!!!
Držím palce a přeji hodně spokojených žáků :-)))

eonwe

• Návštěvník
  • Mirror Mirror On The Wall
« Odpověď #17 kdy: 15 Března 2010, 10:28:30 »
Já se dualbootu s xp nevzdám, ale snažím se Ubuntu co nejvíc zmáknout, práce v něm je podstatně příjemnější, ale spoustu věcí zatím zvládnu jenom pod Widlema...

I když nejsem IT, tak MS znám od dob DOSu 6, takže zvládnu většinu věcí, co potřebuju, v Linuxu je všechno nový, takže to bude trvat  :-\

Kedrigern

« Odpověď #18 kdy: 15 Března 2010, 11:13:21 »
Ubuntu!=Windows

No nevim Visual Studio je docela otravný šmejd (a to musím programovat v C#), jinak na Win nejsou běžně editory jako Geany, Vim, Kate (PSpad mě nepřesvědčil)... je v nich velmi mizerný TeX... Pro práci (programování etc.) jednoznačně Ubuntu (neplést s klikáním ve hře Soliter, to lze i na Windows).

Pro zakladatele vlákna: Ubuntu je UNIX-like systém připravený pro desktop. Pokud předchozí větě nerozumíš, tak je pro tebe důležité, že je zdarma, velmi bezpečný (oproti Win), variabilní a běžné úkony v něm normálně uděláš. Po přechodu se ti to občas může zdát složitější něco učinit, ale věř, že je to jen o zvyku.

Jednoznačně pak Win poraží pokud chceš dělat složitější úkony (skriptování, nouzová obsluha, přizpůsobení, vzdálený přístup, používání experimentálního softwaru).

Belly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 15 Března 2010, 13:35:44 »
Nevíte kde bych našel srovnávací test Ubuntu 9.10 a Windows 7 v češtině?

Nějakej test ti toho většinou moc nenapoví. To si chce udělat konkrétní seznam věcí, čiností co hodláš na tom PC dělat. Pokud ses ještě nerozhodl, tak něco dej dohromady, postni to, a my ti tu určitě poradíme  ;)
Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

Enigma

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 15 Března 2010, 16:18:06 »
Měl jsem možnost používat více systémů, takže řeknu tolik, že některé věci jdou lépe ve Windows, jiné jdou zase lépe v Linuxu. Mám dualboot, nastartuji podle potřeby.
Windows mám na hry a některé speciálnější věci, které z Linuxu moc dobře mi nejdou. Jinak mi mnoho věcí Linux zastane.
Co se týče Windows 7, určitě bych je spíš použil v případě dvou- a vícejádrového stroje s dostatečnou RAMkou a grafickou kartou podporující DX10 a výše než 9 let staré Windows XP.

{V} P $ y c h o {V}

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 06 Prosince 2010, 20:17:28 »
Omlouvám se za otevření starého topicu, ale měli by linuxáci vědět fakta o bezpečnosti linuxu ...
Odkaz: http://www.soom.cz/index.php?name=articles/show&aid=499

Pavel Půlpán

« Odpověď #22 kdy: 06 Prosince 2010, 20:59:26 »
Už je to tu zase? :)

pacholik

• Závislák
« Odpověď #23 kdy: 06 Prosince 2010, 21:25:04 »
dobrý je nejdřív se podívat na hodnocení článku...

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #24 kdy: 06 Prosince 2010, 21:52:04 »
dobrý je nejdřív se podívat na hodnocení článku...
..a potom si ten blabol mozno aj precitat..samozrejme to nieje ani tak o systeme ako o uzivatelovi a ked si niekto pusta pod rootom kadejake nezname skripty tak beha po minovom poli, ale pred tym vsetky distra mierene na desktop dost vyrazne varuju.. *trosku* kvalitnejsie clanok a viroch v linuxe vysiel par dni dozadu aj na rootovi
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.