Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení routeru pro přístup na server zvenku  (Přečteno 5712 krát)

symmetry

• Návštěvník
Nastavení routeru pro přístup na server zvenku
« kdy: 24 Března 2010, 12:58:48 »
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda by někdo nevěděl o nějakém čtení, nebo návodu, jak nastavit router, konkrétně je to typ: TP-LINK TL-WR340G/TL
Nainstaloval jsem a nastavil ubuntu server a rád bych na něj měl možnost přistupovat z venčí.
Statickou a veřejnou IP mám ale nevím již co konkrétně nastavit v prostředí routeru.

Vím jen, že bych měl nastavit přeposílání požadavků zvenčí na vnitřní IP adresu, na které bude server.

Díky za jakoukolliv radu.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re: Nastavení routeru pro přístup na server zvenku
« Odpověď #1 kdy: 24 Března 2010, 20:26:09 »
Zkuste toto resp. obecně http://portforward.com
V tom seznamu vyberte aplikaci, kterou potřebujete propustit ...
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #2 kdy: 24 Března 2010, 21:08:21 »
Nechci rejt, ale někdo kdo nedokáže nastavit port forwarding nemá na veřejné adrese co dělat.
(Nemohl jsem si to odpustit, sám jsem tomu před dvěma lety na tomtu foru nevěnoval pozornost, každý se jednou spálí...)

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #3 kdy: 24 Března 2010, 21:17:16 »
Nechci rejt, ale někdo kdo nedokáže nastavit port forwarding nemá na veřejné adrese co dělat.
(Nemohl jsem si to odpustit, sám jsem tomu před dvěma lety na tomtu foru nevěnoval pozornost, každý se jednou spálí...)

Dost možná, že onen človíček netuší, že to o co se snaží je portforwarding ... pak se těžko něco hledá :D
Zda má či nemá na veřejné IP co dělat není věcí tohoto fóra.
Stiskni CTRL + W ...

symmetry

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Března 2010, 09:43:54 »
Diky za radu:
Nastavil jsem v routeru aby se pozadavky na verejnou IP na portech 80 presmerovavali na vnitrni IP, pripojil jsem pote na kabel notebook s WAMP server balickem a zkusil to a jede to.
Nicmene ale nevim co nastavit a kde nastavit v Ubuntu server edition aby takto obdobne zpracoval pozadavek i server s Ubuntu (Nainstalovany APACHE,PHP a MYSQL mam).

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #5 kdy: 25 Března 2010, 09:53:11 »
Dost možná, že onen človíček netuší, že to o co se snaží je portforwarding ... pak se těžko něco hledá :D
Zda má či nemá na veřejné IP co dělat není věcí tohoto fóra.
Stačí to, čemu nerozumim narvat do googlu ;D - takhle to dělám já...
Máš pravdu věcí tohoto fora to není,
ale kdyby si tady stavěl šibenici a ptal se na konstrukční rady, taky by se někdo ozval ať se nevěsí  :D

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #6 kdy: 25 Března 2010, 19:19:06 »
...
Nicmene ale nevim co nastavit a kde nastavit v Ubuntu server edition aby takto obdobne zpracoval pozadavek i server s Ubuntu (Nainstalovany APACHE,PHP a MYSQL mam).

Trochu nechápu o co tedy jde? Nestačí tedy port 80 přesměrovat na IP, kde poslouchá ten server?
snouman.net: jistě, ale pak můžeme rovnou vlastně každého uživatele posílat UTFG ... a to se tu snad nenosí, ne? :)
Stiskni CTRL + W ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.