Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Průhlednost panelu  (Přečteno 1667 krát)

Johnny_Morrison

• Návštěvník
Průhlednost panelu
« kdy: 24 Března 2010, 20:33:41 »
ahoj, chtěl bych se zeptat - chtěl jsem si zprůhlednit panel, ale klasicky přes vlastnosti mi to nejde - prostřední část panelu se sice zprůhlední tak jak chci, ale Panel nabídky a systray zůstávají v systémové barvě. přitom když barvu ztmavím, tak se ztmaví taky. s compizem i bez něj stejný výsledek. mám Ubuntu 9.10. díky za rady ;)DOMŮ

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re: Průhlednost panelu
« Odpověď #1 kdy: 24 Března 2010, 21:37:41 »
Poslední verze kde to jde naplno je 9.04 - v LL (10.04) jsem to dotedka považoval za vývojový bug. A ona je to fičura :(
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

q66

« Odpověď #2 kdy: 24 Března 2010, 22:25:37 »
ahoj, chtěl bych se zeptat - chtěl jsem si zprůhlednit panel, ale klasicky přes vlastnosti mi to nejde - prostřední část panelu se sice zprůhlední tak jak chci, ale Panel nabídky a systray zůstávají v systémové barvě. přitom když barvu ztmavím, tak se ztmaví taky. s compizem i bez něj stejný výsledek. mám Ubuntu 9.10. díky za rady ;)DOMŮ

měl by stačit restart GNOME :)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #3 kdy: 24 Března 2010, 23:31:06 »

Některý témata mají prostě část panelu: zejména Aplikace.Místa.Systém a oznamovací oblast, kde je Datum.Čas.Uživatel.Vypnout neprůhlednou a musel by jsi upravit přímo téma. Jiný témata mají tyto části průhledné a vypadá to fakt efektně ;) jen je potřeba takový téma najít, třeba na: http://gnome-look.org/
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 25 Března 2010, 06:20:01 »
JJ muzu potvrdit, mam 9.10 tema dust a je to pekne pruhledne (s jedinou vyjimkou, ikona OOo-quickstarter ma nepruhledne pozadi  ;D )
Taky "dekorace oken" v compizu udela maly (ale viditelny) stin na okraji panelu, ktery lehce rusi.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 25 Března 2010, 07:59:55 »
JJ muzu potvrdit, mam 9.10 tema dust a je to pekne pruhledne (s jedinou vyjimkou, ikona OOo-quickstarter ma nepruhledne pozadi  ;D )
Taky "dekorace oken" v compizu udela maly (ale viditelny) stin na okraji panelu, ktery lehce rusi.

Když ti to vadí, tak se toho zbav ;)
CompizConfig Settinngs Manager > Window Decoration > Shadow windows, a připsat tam
Kód: [Vybrat]
!(class=Gnome-panel)

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 25 Března 2010, 08:51:09 »
Citace
Když ti to vadí, tak se toho zbav  ;)

Nevadi, protoze compiz nepouzivam - nesvobodny ovladac a radeon HD 3600 se nedokze domluvit s LCD monitorem na nastaveni rozliseni - [nevyreseno] v jinem vlakne  ;D
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Johnny_Morrison

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 25 Března 2010, 14:52:10 »
nojo, už to vidím, v Human to normálně jede...tak to mě mrzí, New Wave se mi jinak strašně líbí :-(

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #8 kdy: 25 Března 2010, 16:22:20 »
nojo, už to vidím, v Human to normálně jede...tak to mě mrzí, New Wave se mi jinak strašně líbí :-(

Tak zkus udělat svoje téma - dej si třeba Human-Clearlooks > Upravit a jako Okraj okna dej New Wave  ;) - taky to nevypadá špatně...
Já používám téma vzhledu Mac OSX Leopard = Ovládací prvky Murrina-Leopard, Okraj okna T-ish-Brushed-Overlaid, Ikony Simple a Kurzor Shere Khan X > vše ke stažení na http://gnome-look.org/ a výsledek vypadá takto:

[attachment deleted by admin]
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Johnny_Morrison

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 25 Března 2010, 23:22:05 »
no, taky bych mohl vzít například Dust a změnit ho úplně na konfiguraci New Wave. ale to je dost práce a co jsem to tak zkoušel, tak ikona Pidgina má tmavý pozadí, takže je to potom pěkně hnusný :) takže to asi nechám...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.