Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zebex ZB-2200K  (Přečteno 1784 krát)

Vitorio

• Návštěvník
Zebex ZB-2200K
« kdy: 13 Května 2010, 14:51:06 »
Prosím moc o radu.
Potřeboval bych pod ubuntu rozchodit čtečku čárových kódů. Jde o ZEBEX typ ZB-2200K připojující se na port PS2 mezi počítač a klávesnici.

Nevíte jak na to? Soft pod windows mám a zdá se že pod wine funguje ale nenalezne scanner na žádném COM portu.

Za jakékoli rady předem moc děkuji

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re: Zebex ZB-2200K
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2010, 16:25:02 »
No tak zrovna toto je dost specifické zařízení a mám pocit že zrovna wine ti v tom nepomůže i když vypadá že vše funguje tak program kouká na porty jako by byl nainstalovanej ve windows.
Provizorní řešení by mohlo být virtuální windows. http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox
Řeším takhle zařízení které jsem zatím pod ubuntu nerozchodil a nemusím stále restartovat do XP.  ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Pavel Půlpán

« Odpověď #2 kdy: 13 Května 2010, 16:34:06 »
Poslušně hlásím, že s čtečkami od Metrologicu nemám sebemenší problém. Většina modelů jsou primitivní zařízení simulující klávesnice, která se konfigurují výhradně přes čárové kódy. K čemu je ten soft?

Martin Kiklhorn

• Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #3 kdy: 13 Května 2010, 21:18:25 »
Mám tady taky jednu, od PSC. Program pro win pro na konfugurování (trvalé snímání nebo tlačítko ap.). Po konfiguraci ji normálně používám na Linuxu protože je připojená mezi klávesnici a PC a klávesnici také simuluje.

Píšete že máte program který hledá čtečku na com portu a ta je přitom do PS2 - jste si jistý že ten soft je k ní?

//edit: a ta vaše by se taky měla programovat přes čárové kódy, tady je máte: http://www.zbausa.com/manuals/ZB-2200AK.pdf
« Poslední změna: 13 Května 2010, 21:20:18 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Vitorio

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Května 2010, 11:41:25 »
Děkuji za rady již jsem na to též přišel. (software byl k jiné čtečce)
Ale mám stále jeden problém. Nevyčetl by někdo z toho manuálu jak nastavit aby se automaticky četli čísla i když je zapnutá CZ klávesnice? Teď se přepisují české znaky. Musím buď přepnout klávesnici na US nebo přidržet SHIFT což není úplně praktické. Předem díky za rady  ::)

Pavel Půlpán

« Odpověď #5 kdy: 24 Května 2010, 18:49:34 »
Je to o nalezení vhodného mapování kláves. Já se s tím taky vždycky chvíli trápím, než objevím tu pravou kombinaci. ;) A nikdy mě nenapadne si to někam poznamenat, abych se s tím příště nesral tak dlouho. :D

Martin Kiklhorn

• Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #6 kdy: 24 Května 2010, 23:28:08 »
s mapováním je trochu problém - čtečka posílá scankódy, to co je na který namapováno je věc operačního systému. Učitá varianta by mohla být česká programátorská klávesnice nebo jiná alernativa (bez přeřazovacích kláves číslice, české znaky třeba s pravým altem).

I když tohle byl spíše můj případ (čtečka PS2 vřazená mezi klávesnici a PC). U USB by snad bylo možné aby systém rozpoznával že má připojené dvě klávesnice a každou s jiným rozložením.
« Poslední změna: 24 Května 2010, 23:30:16 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.