Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: man  (Přečteno 8754 krát)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: man
« Odpověď #25 kdy: 11 Dubna 2010, 13:31:59 »
ne .. manualove stranky patri jednoznacne do lokalizace at jsou prelozeny jakkoliv ... to je uz druha vec
Nesouhlasím. Co když se v programu XYZ změní syntaxe a podle CZ překladu si nadělám do kalhot?
A s tou anglinou se Vám to povídá... když už jste pokročilí.... učil jsem se němčinu.
ach jo .. co na to rict ? to se neda .. zda se, ze zdejsi nactileti dokazi narozdil ode me i od lidi co treba konkretne ty preklady delaji/maintainuji rozpoznat zdaleka nejlepe, co je pro BFU dobre a co ne a jak nalozit s dilem druhych ..

pokud nesouhlasite s logikou, ze preklady do cestiny patri do ceske lokalizace, tak pak opravdu nevim ..
S tím souhlasím.
Ale nesouhlasím s logikou "Ať jsou přeloženy jakkoliv.". Někdo to musí schválit a udržovat kvalitu.
« Poslední změna: 11 Dubna 2010, 13:34:07 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #26 kdy: 11 Dubna 2010, 20:25:34 »
 ;D

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #27 kdy: 11 Dubna 2010, 20:26:11 »
segv: 11?
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

premet

• Host
« Odpověď #28 kdy: 11 Dubna 2010, 20:28:22 »
SIGSEGV má číslo signálu 11  ;)

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #29 kdy: 11 Dubna 2010, 20:43:46 »

poznacil si vysku karmi :D

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #30 kdy: 11 Dubna 2010, 20:47:11 »

poznacil si vysku karmi :D
Právě to mi přišlo divný :D
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #31 kdy: 11 Dubna 2010, 21:19:57 »
jako kdyby mu na karme nekdy zalezelo :D
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #32 kdy: 12 Dubna 2010, 02:22:43 »
pokud se zmeni API programu, tak neni zaruceno, ze ani anglicka dokumentace bude spravne reflektovat soucasny stav ..
Tohle je naprosto irelevantní. Lokalizátora nemusí vůbec zajímat, jestli je originál aktuální nebo třeba obsahuje chyby. On ho musí/měl by přeložit tak, jak leží a běží.

manpages-cs patri tedy proto do ceske lokalizace
Tohle je zřejmě nějaká Vaše mantra, už to opakujete potřetí. Nikdo Vám to taky nebere. Překlad českých manuálových stránek opravdu patří do české lokalizace, nepatří ani do slovenské, ani třeba do polské. To oč tu běží je o tom, jestli balík manpages-cs v současném stavu by měl být zahrnut do oficiální české lokalizace Ubuntu. Současná situace je taková, že balík manpages-cs je dostupný již v pátém vydání Ubuntu (včetně nadcházejícího) a zatím v žádném do oficiální české lokalizace zahrnut nebyl. Tomu, že by o něm lokalizátoři nevěděli, nevěřím, takže zřejmě mají nějaký důvod, proč balík nezahrnuli. Neznám ho a nebudu o něm ani spekulovat.

bugzillu mate .. chyba v dokumentaci (zejmena zasadni odchylka od soucasneho stavu en origalu) = bug.
Pokud program verze 7.4 má originální anglickou dokumentaci verze 7.4, ale po nainstalování české lokalizace dostanu dokumentaci k verzi 7.0, tak to dle mě není bug v lokalizaci, ale nepřípustný zásah do programu/dokumentace ze strany lokalizátora, kdy z jeho strany dochází k vypuštění celých textů, které v originálu jsou, ale v překladu již ne (a naopak). Bug by byl, kdyby se nainstalovala česká dokumentace verze 7.4 a rozdíly oproti verzi 7.0 by zůstaly nepřeloženy, to by bylo v pořádku a pak by už záleželo na lokalizačním týmu, jak má nastavena měřítka kvality a jestli částečný překlad zařadí, nebo ne. Jestli Vám stále není jasný ten rozdíl, tak si představte, že byste si nainstaloval Firefox v češtině a chyběly by tam "Předvolby", jednoduše jenom proto, že je prostě lokalizátoři nestihli přeložit. Měl by takový překlad být zařazen do oficiální lokalizace? (řečnická otázka)

ps. pokud nekomu vyhovuje en terminal v cesky lokalizovanem systemu, necht si do ~/.bashrc strci `export LANG=en_US.utf8`
Proč by si prosím někdo měl spouštět anglický terminál jenom proto, že chce mít v české verzi Ubuntu v dokumentaci všechny texty/položky, které jsou v originální dokumentaci? (další řečnická otázka) To už by rovnou s českou lokalizací Ubuntu mohly být zablokovány všechny programy, které nejsou česky. (nadsázka) Já chci český terminál, ale pokud český terminál bude oproti originálu jakkoliv osekaný, je to podle mě špatně.

jakakoliv spekulace z ust zdejsich diskuteru na tema shell a vhodny jazyk, a pripadne zobecneni typu "Linux jako cely" a vhodny jazyk ve vztahu k projektu lokalizace do narodnich jazyku
Toto jsem četl několikrát, ale přiznám se, že smysl mi stále uniká. Možná kdybyste používal diakritiku a interpunkci, byla by Vaše sdělení jasnější.

zda se, ze zdejsi nactileti dokazi narozdil ode me
svedci (no offense) o .. no .. nechme to jako ".."
:) tohle mi připomíná "Já mám pravdu a kdo se mnou nesouhlasí, je uhrovitý pičmulínek!" ;D, jeho jméno se prý ale nevyslovuje a tady obzvláště, tak nebudu jmenovat. Tento povýšenecký tón se mi ovšem nelíbí a jelikož "náct" mi bylo naposledy někdy v minulém tisíciletí a nějaký ten rozum jsem již od té doby také pobral, tak vím, že internetové diskuze (čtěte hádky) nemají žádný smysl a účastnit se jich, je ztráta času. Svůj názor, tedy že současný stav, kdy balík manpages-cs není součástí oficiální lokalizace Ubuntu, považuji za správný, jsem již řekl a Vaše argumentace "to se neda !!!!" na něm nic nezměnila. Poslední revize balíku manpages-cs je čtrnáct měsíců stará, mezitím vyšly dvě verze Ubuntu a třetí je za humny. Kdyby se našel někdo, kdo se bude aktivně o balík starat a aktualizovat ho, pak samozřejmě nebudu vůbec proti, aby byl součástí oficiální lokalizace. O tom, co patří, nebo nepatří do oficiální lokalizace rozhoduje lokalizační tým, on se o překlady stará a také za ně nese odpovědnost, takže přít se o tom zde na fóru opravdu nemá smysl. Až lokalizační tým změní názor a s instalací české lokalizace mi začne nutit i zastaralou dokumentaci jenom proto, že je v češtině, pak mě to zase začne zajímat.

P.S.: Všem kteří dočetli až sem, se omlouvám za ztrátu času a veřejně slibuji, že zase dlouho do "Obecné diskuze" přispívat nebudu ;D, tak jako doposud.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #33 kdy: 12 Dubna 2010, 09:45:52 »
Já jsem osobně rád za každý vyjádřený názor PODPOŘENÝ ARGUMENTY, včetně SIGSEGVovy reakce č. 29, takže není třeba se omlouvat. Ironií je, že to vypadá, že zrovna ti vysmívaní náctiletí "signál č. 11" obdivují  ;D
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #34 kdy: 12 Dubna 2010, 14:40:54 »
....
.. uff. jeden z nas je patrne retardovany

ps. k posledni pripomince o podobnosti s tim, *jehoz jmeno se nevyslovuje* :: ve chvili kdy se zde nekdo na neco zepta, dostane odpoved a nasledne se toho zacnou michat se svou troskou do mlyna zdejsi hosi a divky co patrne jen vzhledem k obsahu jejich prispevku vyzaduji pozornost nebo konfrontaci, s naprosto ujetejma argumentama, tak to sorry ale wtf ?

tvuj prispevek je nazorna ukazka naprosto neplodneho a zbytecneho konfrontacniho pokusu ,,
No ale ty si taky nemáš co vyčítat. On aspoň diskuzi udržuje na úrovni. Ale ty nevíš kudy kam a nemáš další argumenty a snižuješ se k podpásovkám.
Takže i kdybys nakrásně měl pravdu, lidi vidí i to mezi řádky.

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #35 kdy: 12 Dubna 2010, 16:56:28 »
v tomto bode by uz bolo vhodne diskusiu pozastavit, kym sa to nezvrhne :)

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #36 kdy: 12 Dubna 2010, 17:11:57 »
v tomto bode by uz bolo vhodne diskusiu pozastavit, kym sa to nezvrhne :)
.. jako ze bychom dale rozsirovali klub ?? :D

:D potom by bola samozrejme nutnost volby predsedu :D

arrange

• Závislák
« Odpověď #37 kdy: 12 Dubna 2010, 17:22:54 »
Takže se to zase zamete pod koberec? Jako (skoro) vždycky? Už mě fakt štve, že se tu místo problémů řeší zbabělé (jelikož anonymní) hulvátství některých lidí, momentálně č.11...  >:( Co ještě musí udělat, aby mu to neprošlo?

Mezi kamarády má tohle "špičkování" smysl, ale vůči neznámým lidem to je prostě nepřípustné, ať už jsou jací jsou.

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #38 kdy: 12 Dubna 2010, 18:21:31 »
 ??? Já myslel, že urážení je doménou diskuzí na živě, rootu atd. Takže klídek pánové. Já k Ubuntu přišel, protože jeho uživatelé zde na fóru byli přívětiví. Nadávky opravdu nejsou na místě a prosím, aby tu diskuze probíhala na úrovni. Čtenáři si zaslouží slušnou diskuzi.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #39 kdy: 12 Dubna 2010, 20:56:20 »
jsem pro dýmku míru!

arrange

• Závislák
« Odpověď #40 kdy: 13 Dubna 2010, 09:29:45 »
OK. Většinový konsenzus tedy je, že se mu to bude tolerovat. Beru to a budu to tedy ignorovat. Je mi to ale líto, protože si myslím, že některé lidi, jejichž názory bych si rád vyslechl, to od jejich publikování zde na fóru odradí.

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #41 kdy: 14 Dubna 2010, 17:05:43 »
Souhlas, nestojím tu o diskuze s nulovou hodnotou.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.