Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zkontrolujte si verzi Adobe flashe+návod na správnou instalaci pro různé prohl..  (Přečteno 9164 krát)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Nejlepší zkušenost mám s 32bitovou verzí Adobe flashe 10.1 pro 32bit i 64bit systémy skrze nspluginwrapper.

Postup pro 32bit i 64bit Ubuntu. Nainstaluje 32bit verzi flashe.
Zjistil jsem, že po čisté instalaci U 10.04b2+ubuntu-restricted* je v systému flash verze 10.0.32(default chrome,v lepším případě 10.0.45.2).
Pokud chcete novější, nejlepší je nainstalovat balík flashplugin-installer.
Potom již máte 10.0.45 a vytvoří se adresář v /usr/lib/flashplugin-installer.
Do tohoto adresáře potom můžete dát jiný libflashplayer.so.
Kód: [Vybrat]
sudo cp /home/něco/něco/libflashplayer.so /usr/lib/flashplugin-installerENTER
Flash z tohoto adresáře bude přístupný pro Firefox i Chromium. Opera netestována.

Pro testery:
wget http://download.macromedia.com/pub/labs/flashplayer10/flashplayer10_1_rc_linux_040510.tar.gz
Postup pro 64bit flash
wget http://download.macromedia.com/pub/labs/flashplayer10/libflashplayer-10.0.45.2.linux-x86_64.so.tar.gzOdinstalovat vše co nějak souvisí s flashem. Jmenovitě např. nspluginwrapper, flashplugin-installer, flashplugin-nonfree, gnash, swfdec.
sudo apt-get purge název
cd /usr/lib
find .|grep flashby Quaker(naučil mě jak na české klávesnici na to svislý lomítko ;D pr. ALT+W)
Jestli to někde najde libflashplayer.so, nekompromisně smazat.
Např.:
sudo rm /usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.soPotom si např. přes Ubuntu-Tweak přidejte zdroj pro 64bit flash.
Nainstalujte balík flashplugin64-installer.
Hlásí se to jako 10.0.45.2(stejně jako 32b verze). Jen má jen 9.1MB.
Hotovo.
« Poslední změna: 21 Května 2010, 12:29:37 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

macu

• Stálý člen
  • **
nevíš náhodou, jestli už v 64bit verzi Ubuntu je 64bit flash plugin (alfa verze) či stále se jedná o 32bit verzi?
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
pro 64bit se mi nepovedlo flash rozchodit...

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
nevíš náhodou, jestli už v 64bit verzi Ubuntu je 64bit flash plugin (alfa verze) či stále se jedná o 32bit verzi?
Od Canonicalu tam není. Je tam stále 32b.
Ale na Adobe labs ji najdeš v nehotové verzi. Teď se mi nenačítaj jejich stránky tak neřeknu přesnej link.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Nebude to tím, že jsme zapomněl uvést, že jde o postup na 32bit?
Tímto se omlouvám. Až budu mít 64bit, dodělám to.

macu

• Stálý člen
  • **
Ale na Adobe labs ji najdeš v nehotové verzi. Teď se mi nenačítaj jejich stránky tak neřeknu přesnej link.
v poho, ten link je http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10_64bit.html
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
Nebude to tím, že jsme zapomněl uvést, že jde o postup na 32bit?
Tímto se omlouvám. Až budu mít 64bit, dodělám to.

Nechtělo se mi zakládat vlákno pro 64bit, bylo to spíše konstatování, už se s tím prdím asi dva dny.
To budu muset přeinstalovat notebooka kvůli LinuxExpu, nemůžu se chlubit nefunkčním flashem :(

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Chystám se teď brutálně rozvrtat systém. A až se to stane, tak hodím 64bit. Do úterý času dost :)
Už se stalo  ;D
« Poslední změna: 17 Dubna 2010, 16:34:25 od Rovano »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Přidán návod pro 64bit flash. Nedoporučuji ovšem. U mě nedochází k zlepšení.

remusromullus

• Návštěvník
Můžu fungovat s 32bitovým flasehm na 64bitovým ubuntu?

pacholik

• Závislák

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Haló moderátoři? Nepřemístíte to? :)

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
po instalaci Lucid Lynx 64bit jsem spustil tento skript : http://www.myscienceisbetter.info/install-native-64bit-flash-player-10-on-linux.html a vše funguje jak má. Dokonce i v Opeře, což byl problém po instalaci.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
To vypadá slibně, vyzkouším to taky. U mne sice funguje v 64-bitu, ale v ojedinělých případech flashových stránek nebere na vědomí některé klikance. Například www.speedtest.net nespustí test po klikanci a když ho konečně si dá říct, tak zas nebere do clipboardu finále. Ale naproti tomu www.pingtest.net funguje včetně klipboardu. Dám vědět jak dopadnu až se k tomu dostanu.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Tady v práci v Ubu 9.10 64-bit mi ten script sebou vzal i acread, což ale nevadí, ten jsem pak zpět doinstaloval. Jinak nativní flashplayer 64-bit funguje nyní zcela správně, vyzkoušeno na odkazech viz výše, včetně všech funkcí co byly v dosahu. Totiž i v 9.10 se ten repozitářový flash choval úplně stejně jako v Ubu 10.04, který vyzkouším až budu doma.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
po instalaci Lucid Lynx 64bit jsem spustil tento skript : http://www.myscienceisbetter.info/install-native-64bit-flash-player-10-on-linux.html a vše funguje jak má. Dokonce i v Opeře, což byl problém po instalaci.

Jo, konečně něco co skutečně funguje! paráda, K+ :)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Peterx

• Aktivní člen
  • *
Nema niektonahodov pre ubuntu standalone flash player 10? Plugin je mi na nic a posledny co mam je tusim 8 nieco.
Dik

remusromullus

• Návštěvník
Není součástí wine-doors? Nejsem si jistý, v práci jedu na voknech a ntb mám doma.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Vyzkoušel jsem i v Ubu 10.04 a potvrzuji správnou funkčnost. A navíc mi o poznání méně vytěžuje CPU než to co je v repozitáři Ubu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.