Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Čeština v Apache2  (Přečteno 1397 krát)

dandy007

• Návštěvník
Čeština v Apache2
« kdy: 12 Listopadu 2006, 20:59:06 »
Dobrý den, potřeboval bych pomoc s nastavenim Apache2 na Ubuntu 6.10. Když uložím stránku do /var/www, tak mi Apache pošle stránku s jiným kódováním než mam uvedeno na stránce. A když tu stránku uložím do /var/www/apache2-default/, tak se kódování načte správně, tak jak mam na strance zadano. A když to uložím do jakýhokoliv jinýho adresáře, tak to zase nejde.

Předem děkuju za každou odpověď.

drat

• Aktivní člen
  • *
Čeština v Apache2
« Odpověď #1 kdy: 13 Listopadu 2006, 15:06:37 »
Apache samozrejme posila kodovani takove jake nastavite. Ale mozny zdroj problemu muze byt direktiva
Kód: [Vybrat]
AddDefaultCharset ISO-8859-1(doufam ze je to presne tak, ale nicmene minimalne velmi podobne). Tu zakomentujte (znakem #) a restartujte Apache. Pokud byste chtel prebit tuto direktivu mam pocit, ze to jde pouze modifikaci http hlavicky. Takze treba pres PHP funkci header(). Pres tag meta to ale myslim prebit nejde.

dandy007

• Návštěvník
Čeština v Apache2
« Odpověď #2 kdy: 13 Listopadu 2006, 21:42:49 »
Už se mi podařilo tento problém vyřešit. Nastavoval jsem AddDefaultCharset v ../apache2/conf.d/charset a nefungovalo to a když jsem to samé nastavil v ../apache2/apache2.conf (AddDefaultCharset off) tak to začalo fungovat pro celou složku www i s podadresáři.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.