Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VPN nelze vytvořit  (Přečteno 2053 krát)

borjac

• Návštěvník
VPN nelze vytvořit
« kdy: 16 Dubna 2010, 19:10:21 »
Ahoj.
Mám netbook Acer One a na něm Ubuntu 9.10 se všemi aktualizacemi, přihlašuji se s administrátorskými právy. Potřebuji se připojit do práce přes VPN. Když zvolím "Připojení k VPN - nastavit VPN" tak mám všechny volby neaktivní (ostatní záložky jsou v pohodě, tam si s nimi můžu dělat co chci). Je potřeba ještě někde něco povolit či doinstalovat?
Poradíte?
Díky.

jmp

• Host
Re: VPN nelze vytvořit
« Odpověď #1 kdy: 16 Dubna 2010, 19:57:16 »
Ano - jsou ruzne druhy VPN a pro ne je mozno doinstalovat konkretni balicky.
Jakou VPN potrebujete Vam patrne poradi Vas spravce v zamestnani...

borjac

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Dubna 2010, 20:06:38 »
Potřeboval bych se konkrétně připojit na Windows SBS 2003...popátrám.

c0rrupt

• Aktivní člen
  • *
    • c0
« Odpověď #3 kdy: 16 Dubna 2010, 20:55:25 »
Zjisti si co vám tam běží za VPN server, jestli cisco, OpenVPN nebo tak. Pak si doinstaluješ konkrétní balík, kterej je jako plugin do Network Manageru. A následně tak na 80% zjistíš, že to nefunguje. Nevěš hlavu, pak si nainstaluješ korektní celej VPN klient podle serveru. Nastavíš nějaký primitivní konfigurák a abys to pak měl třeba jednoduchý tak si uděláš ikonku na liště s příkazem. To ale řeš až pokud ti nepojede nějaký ten plugin. A rovnou at ti dá vše co potřebuješ k přihlášení, jako přihalšovací jméno, heslo popřípadě název a číslo skupiny, třebas cisco některé jsou tak udělané. Nebo nějaké certifikáty. To už tu pak můžeš rozvést.
Hell is a nice place... Im not there.

Ubuntu 10.04 -64bit xmpp: c0rrupt@jabbim.cz www: http://c0rrupt.cz

borjac

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Dubna 2010, 23:54:40 »
Tak vzhledem k tomu, že  "správcem" jsem já, tak se budu trápit sám.... našel jsem si, že mám nainstalovat network-manager-gnome a network-manager-pptp ...to jsem udělal, restartoval, nastavil adresu, jméno, heslo, doménu, šifrování...pokus o připojení probíhá...nakonec připojení selže.
Kdybych mohl poprosit o radu, jak dál? (Z woken VPN běží) ...
Díky

c0rrupt

• Aktivní člen
  • *
    • c0
« Odpověď #5 kdy: 17 Dubna 2010, 14:33:39 »
To nemusí znamenat chybu, to mi NM dělal taky pak jsem testnul VPNC mam pocit, přes konzoli a normálně jsem se tam dostal. Ale ten je dělanej myslim na Cisco VPN, musíš si najít klient co to zvládá. Testnul bych od Cisco AnyConnect klient, nebo tak nějak se jmenuje měl by co vim umět skoro všechno. Pořád nechápu co tam máš za VPN server, to je nějakej windowsáckej ? co je v SBS2003?

borjac

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 17 Dubna 2010, 18:34:49 »
Tak jsem se chtěl podívat na server a vypátrat co tam je za klienta a zjistil jsem, že je tam nějaká chyba a vůbec neběží vzdálená správa .... takže až v pondělí.

c0rrupt

• Aktivní člen
  • *
    • c0
« Odpověď #7 kdy: 17 Dubna 2010, 18:57:38 »
Na serveru je VPN server, né další klient.

borjac

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 18 Dubna 2010, 21:03:04 »
Tak VPN server na SBS 2003 je integrovaný windowsácký. Poskytuje připojení přes PPTP nebo L2TP a hromadu šifrování.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.