Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Jak nastavit pripojeni a pripojit se na internet?  (Přečteno 602 krát)

tichas

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
Jak nastavit pripojeni a pripojit se na internet?
« kdy: 10 Duben 2010, 21:51:33 »
Zdravim, resim problem: nevim jak se pripojit na net, aby se mi stahla cestina a ja tak mohl zacit poznavat tuhle zalezitost(UBUNTU 9.10) Kde mam nastavit IP apod.(uz jsem zkousel, ale v angl. si toho moc neprectu:( V pripojeni problem neni, mam v pc i visty( :-X ) a tam se pripojim bez problemu...
Moc dik za napady

ladarozan

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 837
    • Zobrazit profil
Re: Jak nastavit pripojeni a pripojit se na internet?
« Odpověď #1 kdy: 10 Duben 2010, 22:30:39 »
...
« Poslední změna: 10 Duben 2010, 22:33:04 od ladarozan »
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

inuendo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 240
    • Zobrazit profil

ladarozan

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 837
    • Zobrazit profil
Re: Jak nastavit pripojeni a pripojit se na internet?
« Odpověď #3 kdy: 10 Duben 2010, 22:32:35 »
Normálně Internet jde hned bez nastavování. Ale u verze 9.10 se vyskytuje problém s DNS, proto je třeba nastavit pevnou hodnotu a sice adresu poskytovatele.
Záleží na typu routru. Výchozí nastavení je totiž vždy DHCP a u některých routrů to nemusí jít.
 
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

tichas

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
Re: Jak nastavit pripojeni a pripojit se na internet?
« Odpověď #4 kdy: 10 Duben 2010, 23:08:40 »
navod podle odkazu sem procital, ale nepomohl, zjistil sem ze stazene iso neni dokonale vypalene, vloudila se chybicka. Znova stahuju a preinstaluju...I tak diky

Corsair

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
Re: Jak nastavit pripojeni a pripojit se na internet?
« Odpověď #5 kdy: 22 Duben 2010, 17:49:25 »
Zkus ručně v pravo nahoře je ikone s dvěma zásuvkama na tu klikni prav. tlačítkem a vyber možnost upravit připojení,otevře se hned provní záložka drátové připojení a zde vyber lan kartu zřejmě eth0 a vyber upravit.Zde vyber nastavení IPV4 a nejdříve zkus (automaticky DHCP pokud to nepůjde tak dej ruční a zde budeš muset zadat ip adresu v rozsahu co je router,výchozí bránu to je adresa routeru a DNS a to ti řekne poskytovatel pak by to mělo fungovat.