Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GRUB přestal číst Windows [vyřešeno]  (Přečteno 4569 krát)

kejhal

• Návštěvník
GRUB přestal číst Windows [vyřešeno]
« kdy: 24 Dubna 2010, 16:39:00 »
Zdravím,

před nějakou dobou jsem si nainstaloval Ubuntu 9.10 a mám ho na samotném HDD, ale mám ještě zároveň Windows na jiném HDD. Po instalaci se mi automaticky nahrál GRUB 1.94beta a v něm jsem měl normálně Ubuntu, Windows7 a Memtest.
Dnes jsem PC zapl a spustil jsem normálně Windows. Na Windowsu jsem byl kolem dvou hodin a nebyl problém. Poté jsem PC restartoval, protože jsem potřeboval na Ubuntu. PC jsem restartoval, GRUB najel a Ubuntu fungoval v pohodě. Asi po dvou hodinách se mi sekla grafika (KDE) a jelikož nemám povolené ctrl+alt+backspace jsem musel PC restartovat "natvrdo". Najel GRUB a v tuto dobu už nevím jestli jestli se zobrazoval i Windows. Takže PC najel a žádný problém nebyl. Po půl hodině jsem potřeboval na Windows a tady to začalo. V GRUBu mi z ničeho nic zmizel Windows, ale Ubuntu a Memtest tam je stále. Když najede Ubuntu tak zkusím najet na HDD s Windowsem a vše tam je, žádná data se neztratila.

Abych to shrnul. V GRUBu z ničeho nic zmizel Windows a zůstal pouze Ubuntu.

Používám:
Windows 7, x64 Ultimate
Ubuntu 9.10, x64
Základní GRUB 1.94beta

Děkuji za jakékoliv rady.
« Poslední změna: 28 Dubna 2010, 11:35:20 od Milhouse »

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: GRUB přestal číst Windows
« Odpověď #1 kdy: 24 Dubna 2010, 19:46:02 »
Dáš tady prosím výpis z boot_info_script?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

kejhal

• Návštěvník
Re: GRUB přestal číst Windows
« Odpověď #2 kdy: 24 Dubna 2010, 20:21:50 »
sedel jsem u toho porad a par lidi mi poradilo pouzit update-grub a potom to opet zacalo fungovat.. na linuxu zase tak dlouho nejsem a delal jsem s tim snad od rana, nenapadlo me ze by neco takoveho pomohlo, ale jinak dekuju za snahu pomoct

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.