Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: NTB ACER ASPIRE - jak připojit,respektive spustit WIFI  (Přečteno 3940 krát)

Kito

• Návštěvník
NTB ACER ASPIRE - jak připojit,respektive spustit WIFI
« kdy: 29 Dubna 2010, 19:23:35 »
Dobrý den, podotýkám, že jsem absolutní nováček a uživatel softu "ubuntu-9.10-desktop-i386.iso", který se mi podařilo dostat na USB klíčenku a teď jej z té klíčenky i v pohodě spouštím. Dosud vše OK, ale když spustím tento program, tak se mi nezapne interní wifina na NTB. Zkoušel jsem hledat na netu i zde na foru, ale nejdále jsem se dostal na stránku - http://wiki.ubuntu.cz/Acer%20ACPI, kde se asi tento problém řeší, nicméně nechápu jak vytvořit soubor /etc/init.d/acer_acpi_wireless_enable, vložit bych do něj asi něco uměl, ale jak jej vytvořit? A ještě nechápu ten závěr : Ještě nám zbývá zajistit, aby se tento skript provedl při každém spuštění počítače. Pozor: je nutné aby příkazy byly okopírovány správně, zvláště poslední včetně koncové tečky! Jak v tomto případě udělám nějaký soubor nebo ten script. Jestli to tu je někde polopaticky vysvětlený tak prosím o odkaz jinak se omlouvám, ale jsem v této oblasti laik.

radin

• Host
Re: NTB ACER ASPIRE - jak připojit,respektive spustit WIFI
« Odpověď #1 kdy: 29 Dubna 2010, 20:43:18 »
Když budeš postupovat PŘESNĚ podle návodu na wiki, vytvoříš ho - viz. řádek

"...například editorem Gedit, tedy stiskněte klávesovou zkratku Alt+F2 a zadejte gksudo gedit /etc/init.d/acer_acpi_wireless_enable   ..."

Otevře se ti okno editoru a do něj pak zkopíruješ jednotlivé řádky, uvedené výše. Pak dáš uložit a soubor se zapíše tam kam má.

Jinak, zkoušel jsem cca 15 typů NB Acer, většinou z Live CD nebo i plnou instalaci a nenašel jsem žádný, na kterém by se WiFi nezapnula hned po startu, ovšem je třeba při vypínání mít ji zapnutou (normálně tlačítkem pro WiFi), NB si to pamatuje sám, nezávisle na OS. Sám mám starší AS7720 a provozuji na něm Ubuntu od verze 8.04 bez problémů (jen občas u nové verze jsou trochu problémy s GK NVidia).

Kito

• Návštěvník
Re: NTB ACER ASPIRE - jak připojit,respektive spustit WIFI
« Odpověď #2 kdy: 29 Dubna 2010, 20:56:46 »
Já právě myslel, že se to dá vytvořit již ve windows. Já to chci provozovat na ACER ASPIRE ONE, to je to "dělo" od Mountfielda. A právě ta wifina se spouští až po naběhnutí win, ne dřív.
Díky za typ, jdu to hned vyzkoušet, akorát potřebuji vyhnat manželku od stolního PC, abych měl kde číst ten návod.
Tak jsem se přecenil, ale bohužel ani nevytvořím požadovaný soubor, asi se nespustí ten editor, háže to nějakou chybu.
« Poslední změna: 29 Dubna 2010, 21:47:06 od Kito »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.