Chtěl bych Vás požádat o radu, protože jsem hledal všude možně a už jsem po dvou dnech zoufalý.
Na novém Ubuntu 10.04 se mi podařilo zprovoznit v Totemu přehrávání DVD pomocí GStreameru a DVB-T televizi pomocí pluginu totem-plugins-dvb-deamon. Narazil jsem ale na spoustu problémů, kvůli kterým je oboje nepoužitelné.
- přelaďení na jiný DVB-T program trvá okolo 12 sekund (i na stejném multiplexu)
- není dobře zvládnuta deinterlace DVB-T - při pohybu je vidět vodorovné pruhování
- vytížení procesoru je při přehrávání kolem 50 %, ve Windows XP se v DVBVieweru běžně pohybuje kolem 5-12 %
- Nejzávažnější problém je v tom, že když přepnu zvukovou kartu SB Live na výstup Analog Surround 5.1, tak proces pulseaudio spotřebuje veškerý výkon procesoru a beze zvuku se v Totemu zobrazí asi 1 videosnímek za 5 sekund.
- Na sledování TV jsem ještě zkoušel Me TV - tam přepnutí programu o něco rychlejší (kolem 8 s), ale zobrazují se cca 2 snímky za sekundu a celkové vytížení CPU na 100 %, přičemž procesy me-tv-xine a pulseaudio si rozdělí 40 % a proces Xorg 50 %.
- Při zapnutém 5.1 kanálovém zvukovém výstupu reaguje nestejnoměrně regulace hlasitosti mezi předními a zadními reproduktory. Nejdříve se zeslabují přední a v dolní třetině regulátoru teprve zadní.
Na Ubuntu 8.04 s tím problém nebyl. Dá se s tím prosím něco dělat? Můžete doporučit nějaký jiný program, který s tím problém nemá (samozřejmě kromě Windows
![Mrknutí ;)](https://forum.ubuntu.cz/Smileys/default/wink.gif)
?
Konfigurace PC: CPU AthlonXP 2500+, RAM 2 GB, videokarta ATI Radeon HD 2600 Pro, zvuková karta SB Live! EMU10k1, DVB-T karta Technisat Airstar 2 (B2C2 FlexCop II), výchozí instalace Ubuntu 10.04 Desktop i386