Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nastaveni DNS  (Přečteno 2018 krát)

easidor

• Návštěvník
nastaveni DNS
« kdy: 15 Listopadu 2006, 06:05:23 »
dobrý den chtel bych se zeptat na nastaveni DNS serveru. Nainstaloval jsem si Ubuntu 6.06 LAMP server. rozchodil jsem si SSH, apache, postu, ale jak nastavit DNS opravdu netusim.... Jsem v linuxu zacatecnik proto se obracim s touto otazkou na forum.
Nainstaloval jsem si bind ale to je tak vsechno. (apt-get install bind). neco jsem si precetl o DNS v linuxu, ale ...  treba soubor named.conf neni primo v /etc ale mam ho schovany v /etc/bind
prosim poradte ktere soubory se maji editovat a pokud mozno jak aby mi DNS zacal chodit...
dekuji

Pavelp

• Host
nastaveni DNS
« Odpověď #1 kdy: 15 Listopadu 2006, 06:20:57 »
Ehm, tedy neni to odpoved na Vasi otazku, ale skutecne potrebujete DNS SERVER? Jste si jisty ?

easidor

• Návštěvník
nastaveni DNS
« Odpověď #2 kdy: 15 Listopadu 2006, 06:26:05 »
a jakym zpusobem si napriklad na pocitaci v intranetu1 prohlidnu web na serveru2....   tech intranetu je vic ne jenom dva, to jsem uvedl pouze pro nastineni...

Pavelp

• Host
nastaveni DNS
« Odpověď #3 kdy: 15 Listopadu 2006, 12:47:12 »
Pouzivam dnsmasq, je to cache a za urcitych okolnosti umi resolvovat i lokalni adresy. Stejne ale tomu zduvodneni v #3 moc nerozumim.

petulinek

• Návštěvník
nastaveni DNS
« Odpověď #4 kdy: 28 Listopadu 2006, 10:52:25 »
použij dmsmasq, nastavení je jednoduché a pro malé sítě dostačující... Pokud se chceš pustit do "opravdového" DNS serveru i pro Internet (např.BIND) je naprosto nutné něco nastudovat, nastavení není triviální

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.