Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Samsung SCX-4500W Scaner nefunguje přes eth (VYŘEŠENO)  (Přečteno 5722 krát)

p-i-n-g-v-i-n

• Návštěvník
Samsung SCX-4500W Scaner nefunguje přes eth (VYŘEŠENO)
« kdy: 01 Května 2010, 15:20:15 »
Prosím o radu jak zprovoznit skenování v LinuxMint 7. nejlépe kdyby to šlo přes síť aby mohl skenovat kdokoliv. Už si nevím rady co s tím. Děkuji za rady :'( Tisk bez problémů funguje

Pomohl hned následující postup ovšem u 3 z 5 PC se mi balíčky objevily až druhý den (netuším proč) a u všech jsem musel nainstalovat i samsung-driver i přesto, že tiskárna již fungovala a ovladač byl přítomen.
« Poslední změna: 09 Května 2010, 10:30:28 od p-i-n-g-v-i-n »
Moc tomu nerozumím a tak poradím jenom to co jsem zkusil na vlastní HDD

martinas0570

• Návštěvník
Re: Samsung SCX-4500W Scaner nezprovozněn
« Odpověď #1 kdy: 02 Května 2010, 09:40:00 »
Tiskárnu zprovozní systém automaticky, pro skener musíš mít ovladače od Samsungu. Zkus tenhle návod
http://www.vyvy.org/main/node/146, na Ubuntu funguje, měl by i na Mintu.

p-i-n-g-v-i-n

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2010, 10:28:21 »
S tiskem problém nemám ovladač se z CUPS našel ale pro skener není ovladač ani na stránkách samsungu. a v tom článku (nejsem zdatný angličtinář) jsou odkazy na print driver ale u skeneru píšou nainstalovat "1.Install the samsungmfp-scanner package. " ale kde ho mám vzít ?

p-i-n-g-v-i-n

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Května 2010, 12:02:40 »
nevím proč ale nic co se týká skeneru a souvisí s wine se mi nespustí. vždycky jenom zabliká hdd a pak nic takže mám další problém co řešit ale jdu do toho jestli někdo víte o co jde

Pavel Půlpán

« Odpověď #5 kdy: 02 Května 2010, 13:08:48 »
Jinak, co koukám, tak některé scannery od Samsungu podporuje i SANE samotné:
http://www.sane-project.org/sane-mfgs.html#Z-SAMSUNG

p-i-n-g-v-i-n

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 02 Května 2010, 15:54:14 »
no to tam je, ale zjistil jsem, že toto "SCX-4500    USB    0x04e8/0x3426    Good" mi ho nikdy nenajde. Dal jsem sane-find-scanner a zjistil, že je tam USB id 0x04e8/0x342b. Použil jsem instalační soubor XEROXU a tam připsal zjištěné id a xsane při spuštění jako root se skenerem komunikuje (dokonce na mne modře svítí vlnka na skeneru) a po chvíli napíše "otevření zařízení selhalo....  chyba během V/V zařízení" tak zase nevím jak dál  :(. po dvou dnech nic moc co?

p-i-n-g-v-i-n

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 02 Května 2010, 18:17:11 »
A tak máme z půlky vyhráno přátelé. na NB jsem spustil přes terminál a "sudo sudo bash" install.sh od samsungu a po instalaci funguje vše OK - huráááááá  a to vše přes Wi-Fi. No ale na PC když chci stejným způsobem pustit onen install.sh tak mi nejdříve napíše, že ho lze spustit jen v textovém režimu a po instalaci kdy sem-tam napíšete jak dál ---- vůbec nic nefunguje. ani tisk ani sken. a teď mi někdo řekněte co je špatně? pro jistotu jsem to zkusil ještě na dalším PC ale výsledek je stejný.

martinas0570

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 02 Května 2010, 20:35:49 »
S tiskem problém nemám ovladač se z CUPS našel ale pro skener není ovladač ani na stránkách samsungu. a v tom článku (nejsem zdatný angličtinář) jsou odkazy na print driver ale u skeneru píšou nainstalovat "1.Install the samsungmfp-scanner package. " ale kde ho mám vzít ?
Přidej si repozitář, který je tam uveden + klíč. Po přidání zdroje by se Ti měl v Synapticu objevit i tenhle balík. Dej ho nainstalovat, po instalaci zkontroluj zařazení uživatele do skupiny lp a odhlaš se a přihlaš se (nebo restartuj). Pak by se měla ve skenovacím programu objevit volba Samsung SCX 4500. V tom repozitáři je stejný ovladač jako stáhneš ze Samsungu, jenom upravený do deb.
Já mám takhle bez problémů zprovozněnou SCX 4300.

p-i-n-g-v-i-n

• Návštěvník
Re: Samsung SCX-4500W Scaner NB-funguje, 3xPC-nefunguje
« Odpověď #9 kdy: 03 Května 2010, 07:21:34 »
Po vložení odkazu do repozitáře mi tento sdělí, že se jedná o neověřené zdroje a ten balík tam stejně není. Nedokážeš ho vycucnout a poslat abych ho rovnou nainstalil?

p-i-n-g-v-i-n

• Návštěvník
Re: Samsung SCX-4500W Scaner NB-funguje, 3xPC-nefunguje
« Odpověď #10 kdy: 03 Května 2010, 20:34:52 »
tak přátelé na 90% HOTOVO.   s tím repozitářem to byla úplně nej rada a vyšlo to. Teď už jenom potřebuji poradit KDE NASTAVIT aby scanner hledal na síti a ne na USB. Přes síť jak jsem požadoval na začátku mi to funguje pouze na NB na PC ho bez propojeného kabelu USB vůbec nevidí. Prosím o poslední radu a pak to tady společně označíme jako vyřešeno pro všechny ostatní :-)

p-i-n-g-v-i-n

• Návštěvník
chci jenom někde (nevím kde) nastavit aby xsane hledal scanner na eth a NE na usb, ovladače už fungují. tak přeci není možný aby někdo z vás pánové nevěděl kde se to nastavuje

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.