Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox - chyba při načítání stránky [vyřešeno]  (Přečteno 2210 krát)

Tomik7

• Návštěvník
Firefox - chyba při načítání stránky [vyřešeno]
« kdy: 02 Května 2010, 22:27:53 »
Obávám se, že to bude znít jako špatný vtip. Po instalaci Ubuntu 10.04 nelze ve Firefox navázat spojení se serverem www.ubuntu.cz (teď píšu z Opery) a pokus o instalaci addons skončí chybou stahování 228. Všechny jiné stránky, které jsem doposud zkoušel, fungují. Původně jsem jsem povýšil systém z 9.10 na 10.04 a ponechal jsem původní /home. Při zjištění výše popsané závady (měl jsem ubuntu.cz jako domovskou stránku), jsem vymazal /home a 10.04 nainstaloval načisto z CD - žádná změna. Stejný problém má i Seamonkey - běží na mozille, ale Opera je absolutně bez problému. Googlil jsem alespoň tu chybu 228, ale nalezl jsem jenom možnost vypnuté cache a addons.mozilla.org chybí ve vyjímkách. Ani jedno s toho není můj případ. Trápím se s tím od rána a už opravdu nevím.
« Poslední změna: 03 Května 2010, 17:21:45 od Tomik7 »

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
Re: Firefox - chyba při načítání stránky
« Odpověď #1 kdy: 02 Května 2010, 23:28:15 »
Jestli se nepletu, tak se tady stejné problémy s Ubuntu.cz vyskytovaly v souvislosti s IPv6, takže zkuste do adresního řádku Firefoxu zadat about:config a nastavte předvolbu network.dns.disableIPv6 na true.
Možná to vyřeší i ten problém s instalací rozšíření, pokud ne, zkuste rozšíření stáhnou na disk (přes pravé tlačítko myši) a nainstalovat lokálně z disku.

Tomik7

• Návštěvník
Re: Firefox - chyba při načítání stránky
« Odpověď #2 kdy: 03 Května 2010, 17:20:30 »
Díky, díky sláva RIPovi. Bylo to přesně tak, jak napsal. Ve Firefox do adresního řádku zadat about:config, vyhledat položku network.dns.disableIPv6 a přepnout na true. Po této úpravě odstraněn problém jak s načítáním stránky ubuntu.cz, tak s instalací addons.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.