Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: madwifi a Ubuntu 10.04  (Přečteno 1756 krát)

kost

• Návštěvník
madwifi a Ubuntu 10.04
« kdy: 03 Května 2010, 19:31:58 »
Ahoj, můžu poprosit o pomoc?

Dal jsem si na svůj hlavní ntbook (ThinkPad T43) 10.04 (předtím jsem zůstával na 9.04).
Klasicky wifi (atheros) po instalaci sice jde -přihlásí se do sítě, ale cokoli načítá tejden (resp. půlce vyprší čas). Vždy před tím sem v "Ovladače HW" povolil madwifi a pak běhala dobře. V 10.04 to nejde..?
Jak dostat madwifi?

(Jsem několika lety pokročilej začátečník ;-) -nebojim se cokoli, ale o linux se starám, jen když mi něco nejde, což žel pro moje zdokonalování schopností není často..., jinak ho "jen" používám...)

Děkuju za rady.
« Poslední změna: 03 Května 2010, 20:19:42 od kost »

hans2

• Návštěvník
Re: madwifi a Ubuntu 10.04
« Odpověď #1 kdy: 04 Května 2010, 16:59:21 »
Nevím, proč stále chceš používat madwifi...v distru už jsou funkční ovladače pro Atherosy i z Live-CD/DVD...
Ovšem zjistil jsem jinou nechutnost... :-/ Po spuštění Live-DVD už madwifi ve starší distribuci (Ultimate Editon 1.8) s kartou nějak odmítá spolupracovat... Jako by došlo k přepisu hw-registrů na kartě a tato už nedetekuje dostupné bezdrátové sítě...
iwconfig sice síť zobrazí, ale nelze se spojit... Problém vyvstal skutečně až po zkušebním provozu s Live-DVD UE 2.6, modul pro Atheros wifiny je sice hned detekuje a zprovozní, což dříve dělalo problémy a nefungovaly, ovšem nyní je karta nepoužitelná v nižší verzi a budu zřejmě nucen všechno zálohovat a NB nechat přejít na 10.04...a to se mi moc nelíbí vzhledem k velkým změnám a ne zase tak kvalitnímu odladění distribuce...
Konkrétně jde o AR5001 rev. 01 v NB Asus X51-RL...pokud by někdo měl stejný problém a hledal příčinu...

kost

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Května 2010, 17:22:30 »
Nevím, proč stále chceš používat madwifi...v distru už jsou funkční ovladače pro Atherosy .....

Protože mi moje karta s ath5k nefunguje správně. Rychlostí je tak na 1/10 oproti s madwifi a do toho se odpojuje a připojuje, jako by byla od routeru ne 5m, ale metrů 50 ve větrném počasí...
Nechci tvrdit, že ten Ath5k je celkově špatnej, jen není pro mojí kartu nejvhodnější. :-(

Nu, vyřešil jsem to zatím návratem k JJ, takže to nepospíchá, ale kdyby na to někdo narazil, tak si kdyžtak prosím vzpomeňte na tohle vlákno, děkuju.

c0rrupt

• Aktivní člen
  • *
    • c0
« Odpověď #3 kdy: 24 Června 2010, 16:56:13 »
Mám podobný problém jako pan kost. Lze tedy nějak změnit ty ovladače na madwifi nebo tak něco? Nebo mám zkusit ndiswrapper? Nerad bych to rozvrtal a zmrvil uplně. Tak se radši ptám předem.
Hell is a nice place... Im not there.

Ubuntu 10.04 -64bit xmpp: c0rrupt@jabbim.cz www: http://c0rrupt.cz

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 24 Června 2010, 20:32:28 »
ja na svoji atherosku 02:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01) pouzil toto http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1309072
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

c0rrupt

• Aktivní člen
  • *
    • c0
« Odpověď #5 kdy: 24 Června 2010, 22:44:09 »
Mno ted nevim jestli to mám dělat :) protože ted jsem se připojil na dvě wifi s wep keyem. Ale když jsem zkoušel aircrack-ng tak to zlobilo ale nevim jestli to nebylo špatným signálem. Potkal jsem asi tři otevřené sítě a tam se mi připojit nepodařilo jenže to se asi nedá jen tak asi zjistit čim to bylo :) připojovalo se to, mělo to na airodump-ng asi -70 až -80 signál a po chvilce to napsalo, žádné připojení. Kolik by tak měl být minimálně silný signál aby se šlo bezproblémů připojit? Protože nějaké připojené klienty jsem tam viděl a aj jsem se asocioval. Doufám, že nepletu hrušky s jabkama, protože ve wifi se zrovna moc nevyznám.

I tak díky za ten návod, vypadá dost srozumitelně a blbuvzdorně :)
Hell is a nice place... Im not there.

Ubuntu 10.04 -64bit xmpp: c0rrupt@jabbim.cz www: http://c0rrupt.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.