Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pád aplikací v KDE  (Přečteno 1014 krát)

ravenant

• Návštěvník
Pád aplikací v KDE
« kdy: 04 Května 2010, 09:58:57 »
Zdravím, před týdnem jsem nainstaloval Kubuntu 10.4. Do té doby jsem používal klasické Ubuntu bez jakýchkoliv potíží. Momentálně řeším soustavné pády aplikací - které by dle mého názoru rozhodně padat neměly! Po startu systému mi běžně padá Akonadi - takže musím restartovat Kontact, při přehrávání CD soustavně padá Amarok, k tomu se mi přidávají i pády Gwenview při prohlížení fotek, a občasné svévolné zavření Dolphinu. Zajímalo by mne jak jste na tom vy? Očekával jsem tedy mnohem větší stabilitu KDE - jak už bylo tolikrát avizováno.

Pokud nevyjdou v dohledné době nějaké bugfixy nebo patche, tak vážně zauvažuji o návratu ke Gnome, které mi přes rok běželo bez pádů.  :o
Nechci se tím dotknou zastánců KDE - nová verze se mi po vizuální stránce opravdu líbí, je tu i spousta vychytaných a užitečných funkcí, ale přesto - pro plnohodnotnou práci a užití jde především o tu stabilitu...
« Poslední změna: 04 Května 2010, 10:03:06 od ravenant »

Nemec

• Aktivní člen
  • *
Re: Pád aplikací v KDE
« Odpověď #1 kdy: 04 Května 2010, 11:15:27 »
Akonadi nepoužívám, ostatní tebou zmiňované spolehlivé. ale abych jen nechválil, při přepínání aplikací myší, občas některá aplikace zmrzne, přepnu se do ní až použiji alt + tab. Drobný problém v menu, někdy se zobrazí jenom spodek a vršek. Druhý pokus to vždy vyřeší.

ravenant

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Května 2010, 11:24:33 »
No, přepínání je v pohodě - já Akonadi nepoužívám vědomě - ale ušil jsem si na sebe bič, protože jsem zvyklej mít kontakty, kalendář, mail a podobě integrovány v jednom programu - takže Kontakt - a ten Akonadi používá...
Kontakt mě poslední dobou bohužel čím dál víc irituje - problémy s importem z Evolutionu počínaje, a extrémně pomalým startem konče....
« Poslední změna: 04 Května 2010, 11:27:48 od ravenant »

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 04 Května 2010, 11:38:10 »
Pokud nejsi perfekcionista co musí mít vše qt tak moje volba na tohle je Mozilla Thunderbird + rozšíření Lightting.

ravenant

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Května 2010, 11:46:05 »
Pokud nejsi perfekcionista co musí mít vše qt tak moje volba na tohle je Mozilla Thunderbird + rozšíření Lightting.
To nemusím - a koukám, že je tu i multiplatformnost - což se mi líbí - už jsem o Thunderbirdovi uvažoval - ale nikdy nepoužil. Zkusím to a uvidím.  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.