gksu gparted
sudo umount /dev/sda3sudo e2label /dev/sda3 nazovdisku
Já to dělám v gparted...do terminálu:Kód: [Vybrat]sudo gparted...najeď na svazek, který chceš přepsat, klikni pravým a vyber "odpojit", pak budeš moct najet na volbu "Název"...svazek, který budeš odpojovat nesmí být zrovna používán, jinak se neodpojíEDIT: tak pan Břinčil mě předběhnul
sudo gparted
Citace: On 06 Května 2010, 09:14:42Já to dělám v gparted...do terminálu:Kód: [Vybrat]sudo gparted...najeď na svazek, který chceš přepsat, klikni pravým a vyber "odpojit", pak budeš moct najet na volbu "Název"...svazek, který budeš odpojovat nesmí být zrovna používán, jinak se neodpojíEDIT: tak pan Břinčil mě předběhnul NIKDY NEPOUŽÍVEJTE sudo PRO GRAFICKÉ APLIKACE! Používejte gksu nebo gksudo.
AD su vs. sudo a problém se sudo a grafickými aplikacemi - někde tady na fóru bude už asi pár let staré vlákno, kde jsme tohle řešili docela obsáhle, jestli si dobře vzpomínám. Zkusím to časem (dneska určitě ne,nemám čas) najít někde v archivu a pošlu link.
<Firzen> tak teď budu Číňan<Firzen> tak uvidíme
A takto dojde k zapsání nějakého labelu pro určitou partition, že ten popis je přístupný i z jiného systému nebo dojde jen k zapsání informace do nějakého souboru a přístupné jen z toho jednoho systému?
http://www.psychocats.net/ubuntu/graphicalsudo