Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)  (Přečteno 1282 krát)

sportivo700

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
Zdravim,
už od první instalace linuxu mě vadilo louskání textu.
např. když mi někdo napíše:

Citace
to těžko já jsem u ní

tak mě příde:

Citace
to tмžko jб jsem u nн
ž se mi zobrazuje jako
00
9E

Tento text sem náhodně vybral ze záznamu v pidginu, ale sou i jiné programy co to tak píšou, při editaci webovek sem zjistil že mi to dělá i gedit :-( víte někdo kde se to dá nastavit do normálu?
ASUS X50N-AP232C (série F5) Linux Ubuntu 10.04 LTS


sportivo700

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
« Odpověď #2 kdy: 09 Květen 2010, 20:00:20 »
u pidginu stále nic, přepsal sem kódování a nic, ani po restartu pidginu se nic nedělo :-(
ASUS X50N-AP232C (série F5) Linux Ubuntu 10.04 LTS

pacholik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2072
    • Zobrazit profil
Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
« Odpověď #3 kdy: 09 Květen 2010, 20:13:17 »
a náhodou je to od všech lidí nebo jenom od těch co maj qip 2005 ?

sportivo700

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
« Odpověď #4 kdy: 09 Květen 2010, 20:28:39 »
tak údajně je to z qipu 8095, takže chyba některých verzí qipu.
ASUS X50N-AP232C (série F5) Linux Ubuntu 10.04 LTS

pacholik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2072
    • Zobrazit profil
Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
« Odpověď #5 kdy: 09 Květen 2010, 21:08:56 »
tak zkus tenhle plugin (vlož do ~/.purple/plugins), mě to funguje bezchybně

sportivo700

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
« Odpověď #6 kdy: 10 Květen 2010, 09:11:11 »
složku plugins sem tam neměl, tak sem jí vytvořil, qip-dekoder či jak to bylo :-D sem vložil do této složky.
Nic víc nic míň? Já jenom jestli to dělam dobře :-D a jestli to není někdě potřeba spustit či nastavit :-)
ASUS X50N-AP232C (série F5) Linux Ubuntu 10.04 LTS

Woofie

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 65
    • Zobrazit profil
Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
« Odpověď #7 kdy: 10 Květen 2010, 10:39:22 »
Nakonec dáš v pidginu nástroje - zásuvné moduly a tam si vyberes qip decoder..

sportivo700

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
« Odpověď #8 kdy: 10 Květen 2010, 17:53:58 »
není to tam, nedal sem to na špatnou adresu?
Citace
/home/"můj účet"/.purple/plugins
ASUS X50N-AP232C (série F5) Linux Ubuntu 10.04 LTS

pacholik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2072
    • Zobrazit profil
Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
« Odpověď #9 kdy: 10 Květen 2010, 18:02:17 »
ještě to chce asi restartovat pidgin

sportivo700

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
« Odpověď #10 kdy: 10 Květen 2010, 22:37:49 »
tak to je průser :-D já sem nejdřív zkopčil a až potom sem spustil pidgina :-D
ASUS X50N-AP232C (série F5) Linux Ubuntu 10.04 LTS

Woofie

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 65
    • Zobrazit profil
Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
« Odpověď #11 kdy: 10 Květen 2010, 23:00:06 »
Už by jsi to ale měl mít na výběr mezi moduly. Pokud to tam stále nemáš zkus to nakopírovat sem

Kód: [Vybrat]
/usr/lib/purple-2
tam jsou i všechno ostatní pluginy.
Víc o tom najdeš ještě zde http://www.sedaha.cz/drupal/cs/content/plugin-qip-decoder-pro-pidgin

sportivo700

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
« Odpověď #12 kdy: 10 Květen 2010, 23:15:38 »
Do toho purple-2 sem to zkoušel, tam mi to kopírování odmítalo.
Ale teď sem se teda koukal na ty stránky a skusil sem stáhnout qip-decoder přeloženej pro ubuntu 9.10 a už se to tam oběvilo :-)
Tak sem to zkusil, brácha kterej jede na vistách si nainstaloval onen qip a FUNGUJE TO :-) takže děkuju za vyřešení problému :-)
« Poslední změna: 10 Květen 2010, 23:58:27 od sportivo700 »
ASUS X50N-AP232C (série F5) Linux Ubuntu 10.04 LTS