Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Video ve Skype  (Přečteno 1097 krát)

Bavor

• Návštěvník
Video ve Skype
« kdy: 15 Května 2010, 19:53:39 »
Přeinstaloval jsem Ubuntu 8.04 na Ubuntu 8.10. V Ubuntu 8.04 mi Skype video ve Skype verzi 2.0 chodilo s kamerou Advent ADE-13INT bez problémů. Ny í jsem nainstaloval poslední Skype 2.1.0.81 Beta a začaly problémy s videem. Zobrazí se pouze horní třetina záběru, spodní část je zelená. Kamera v Cheese funguje bez problémů. Je problém v nové verzi    Skype, nebo v nové verzi Ubuntu? Jak kameru uvést v chod? Počítač je notebook Fujitsu Siemens Amilo Pro V2000.  Pomozte mi prosím,  jsem téměř laik. Děkuji.

jmc

• Návštěvník
Re: Video ve Skype
« Odpověď #1 kdy: 15 Května 2010, 21:34:16 »
Zkuste Systém-Předvolby-Hlavní nabídka-Internet-Skype-Vlastnosti-Příkaz upravit na
Citace
bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype'

Frantisek Uzivatelu

• Host
« Odpověď #2 kdy: 15 Května 2010, 22:17:56 »
S prominutim, byl důvod přejít z verze s ještě roční podporou na verzi již bez podpory, a ne přímo na další lts 10.04?

Bavor

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Května 2010, 14:30:22 »
Ptáte se: S prominutim, byl důvod přejít z verze s ještě roční podporou na verzi již bez podpory, a ne přímo na další lts 10.04? Tím důvodem bylo, že poslední beta verze Skype byla určena pro Ubuntu 8.10 a na Ubuntu 8.04  nefungovala. Nyní jsem sehnal starší beta verzi Skype 2.0.0.72, a nainstaloval jsem zpět Ubuntu 8.04. Zkoušel jsem i poslední verzi Ubuntu, ale na mém starším počítači nešla, sekala se.Nyní jsem spokojen, Skype jde, video také. Díky za pomoc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.