Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: LAN hry a DHCP.  (Přečteno 4342 krát)

iX

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
Re: LAN hry a DHCP.
« Odpověď #25 kdy: 17 Květen 2010, 06:27:51 »
Jo, pokud zadám IP, masku podsítě a nic jinyho, tak se hry ihned nandou a jedou. Ale nejede net. Pokud zadám ještě výchozí bránu a DNS, tak zas jede net a hry ne e. Je to na picnutí...

ETNyx

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 425
    • Zobrazit profil
Re: LAN hry a DHCP.
« Odpověď #26 kdy: 17 Květen 2010, 09:27:29 »
Nemyslel jsem zadání IP ručně v systému, ale aby jste se spojil s hrou tak ve hře zadejte přímo IP hosta. Ve FPS jako Call of Duty a tak je quakelike terminál (klavesa vedle vlevo od 1) jednoduše napíšete příkaz connect 192.168.1.124 a připojíte se přímo na hosta, případně je v ostatních hrách většinou nějaké tlačítko (nebo třeba vytvořit servery v oblíbených).

Nevím proč se hry navzájem nevidí, někdy se nám to na lankách taky stávalo. Snad jen jestli máte masku sítě nastavenou tak aby byl co nejnižší okruh tedy 255.255.255.0 (tzn v lan je max 255 stanic) Pokud by jste měli 255.0.0.0 tak je možné že hra hledá v jiných rozsazích než je právě váš kolega který hru založit.

Ikdyž to nevysvětluje proč to blbne jen když zadáte DNS, nevím snad někdo jiný poradí  :o
jabber: etnyx@jabbim.cz

iX

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
Re: LAN hry a DHCP.
« Odpověď #27 kdy: 17 Květen 2010, 09:50:22 »
Nemyslel jsem zadání IP ručně v systému, ale aby jste se spojil s hrou tak ve hře zadejte přímo IP hosta. Ve FPS jako Call of Duty a tak je quakelike terminál (klavesa vedle vlevo od 1) jednoduše napíšete příkaz connect 192.168.1.124 a připojíte se přímo na hosta, případně je v ostatních hrách většinou nějaké tlačítko (nebo třeba vytvořit servery v oblíbených).
No jo, ale ve hře (AoE2) je jenom tlačidlo vyhledej hru, zadávání adresy sem tam nenašel...

Citace
Nevím proč se hry navzájem nevidí, někdy se nám to na lankách taky stávalo. Snad jen jestli máte masku sítě nastavenou tak aby byl co nejnižší okruh tedy 255.255.255.0 (tzn v lan je max 255 stanic) Pokud by jste měli 255.0.0.0 tak je možné že hra hledá v jiných rozsazích než je právě váš kolega který hru založit.
Ikdyž to nevysvětluje proč to blbne jen když zadáte DNS, nevím snad někdo jiný poradí  :o
Že by v byl problém v té masce? Máme tady "dvojkovou sít" - 192.168.2.xxx a masku máme 255.255.255.0 - a nejsem si jistej, jestli to takhle nehledá jen v rozsahu 192.168.0.xxx ?  Té masce vůbec nerozumím..

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5151
    • Zobrazit profil
Re: LAN hry a DHCP.
« Odpověď #28 kdy: 17 Květen 2010, 11:16:51 »
Maska určuje kolik bitů z IP adresy je adresa sítě a kolik bitů je adresa počítače. Většinou je maska typu C, kterou máš i ty : 255.255.255.0 - to znamená, že prvních 24 bitů je adresa sítě a dalších 8 bitů adresa počítače.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

iX

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
Re: LAN hry a DHCP.
« Odpověď #29 kdy: 17 Květen 2010, 11:37:54 »
Takže pokud je někdo v síti 192.168.2.xxx tak nevidí nikoho v síti 192.168.0.xxx ?

iX

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
Re: LAN hry a DHCP.
« Odpověď #30 kdy: 20 Květen 2010, 15:06:36 »
Teď jsme zjistili, že hry, které jedou přes UDP protokol (StarCraft, TiberianSun) - jedou.
Ale hry jako AgeOfEmpires2, co (asi?) jedou přes TCP - nejedou, pokud je síť nastavena DHCP.
Pomůže to? :-\