Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Srovnání MacOS X vs. Ubuntu GNU/Linux  (Přečteno 32267 krát)

Belly

• Aktivní člen
  • *
Re: Srovnání MacOS X vs. Ubuntu GNU/Linux
« Odpověď #75 kdy: 16 Března 2010, 16:27:47 »
Mám iPhone a musím ...
U takovýhle tvrzení se vždy skvěle pobavím  :D. Dyť je hloupé tvrdit, že musíte. Dyť vás nikdo nenutil si pořídit zařízení které Vás omezuje  ;)
Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #76 kdy: 16 Března 2010, 16:28:32 »
Mně šly nainstalovat gloobusy vyjma flow ale jen v 9.1. V 10.04 LL ne.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #77 kdy: 16 Března 2010, 18:06:16 »
Jde vůbec v Mac OS X provozovat jiné programy než jsou dostupné v tom icosi?
Nevím Rovano jak to myslíš, pokud jde o to, zdali mohu instalovat jiný systém na icosi (asi si myslel iMac), tak kromě MacOSX tam můžeš nativně nacpat jak Ubuntu, tak i Windows. Mám to odzkoušené. V plné parádě. A máš třeba Ubuntu v perfektním HW, kde vše chodí, tak jak jsme zvyklí te skládaček. Předpokládám, že si neměl na mysli zdali na iMac pod OSX mohu spustit program pro Win či Ubu :-)
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #78 kdy: 16 Března 2010, 18:18:22 »
Jde vůbec v Mac OS X provozovat jiné programy než jsou dostupné v tom icosi?
Předpokládám, že si neměl na mysli zdali na iMac pod OSX mohu spustit program pro Win či Ubu :-)
Měl, ale myslím to trošku jinak. Jsou na MAC krom placených i free programy? Existuje vůbec něco takového? Vůbec se v MAC politice neorientuji. Má Mac krom svých zdrojů i nějaké free? Nebo to politika zakazuje?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #79 kdy: 16 Března 2010, 18:42:11 »
Určitě povolujue i free, nehledě na to že jsem viděl Firefox na macu, tak by si strašně sami házeli klacky pod nohy, i na tom iphonu je app-store s free aplikacemi :D
edit: jo a WINE funguje myslím i na Macu, a vzhledem k tomu že je Mac OS X "takyunix" tak by s tím neměly bejt až zas takový problémy ;)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #80 kdy: 16 Března 2010, 19:18:52 »
Měl, ale myslím to trošku jinak. Jsou na MAC krom placených i free programy? Existuje vůbec něco takového? Vůbec se v MAC politice neorientuji. Má Mac krom svých zdrojů i nějaké free? Nebo to politika zakazuje?
Mrkni třeba sem http://www.versiontracker.com ale jsou i další servery, kde lze najít čeho by jeden rád. VersionTracker je ale hodně demostrativní vzhledem k tvému dotazu.
Obecně lze říci, že co se týče webu a jeho aplikací tak se na OSX vůbec nezapomíná a je brán zcela vážně. Typickým příkladem je komunikace messangery. Například v Ubuntu známe asi nejpoužívanější Pidgin což na platfomě OSX je vlastně Adium. Ale to jenom jeden příklad pro demostraci. Co se webu obecně týče, tak naprosto plná podpora a to buď stejnými aplikacemi jako známe z jiných systémů anebo vlastně velmi podobných s jiným jménem. Je třeba se zkrátka přizpůsobit.
No, ale byla tu zmínka o Wine. Stačí se kouknout na http://www.winehq.org/download/ a tam je jasně vidět jak to vypadá. Osobně Wine považuji za naprosto zbytečný a dneska již totálně přežitý relikt úlytby gamblerům a notorickým zastáncům IE. Dneska toto již v branži linuxu není vůbec potřeba, absolutně NE. Gambleři svoje počítadla používají pouze k jedné aktivitě. A kvůli nim mi opravdu dneska nestojí za to se dále zabývat tím, zdali je možné nějakou aplikaci Win provozovat i na linuxu obecně. A všechny ostatní, nejčastěji žádané na linuxu běží v nativním formátu, a tím samozřejmě myslím i OSX. NAČ WINE? Ostatně, pokud opravdu jeden potřebuje nějakou unikátní aplikaci z Win provozovat i pod jiným systémem je tu přece VMware.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #81 kdy: 16 Března 2010, 19:58:32 »
Bezva.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Luban

• Závislák
« Odpověď #82 kdy: 16 Března 2010, 21:16:06 »
No mě třeba bez IE nefunguje IP kamera Edimax. Vybíral jsem ji dlouho, sháněl vše možné info a stejně jsem šlápnul vedle.
Ale s winedoors to teď pracuje ke spokojenosti.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #83 kdy: 17 Března 2010, 00:30:09 »
No mě třeba bez IE nefunguje IP kamera Edimax. Vybíral jsem ji dlouho, sháněl vše možné info a stejně jsem šlápnul vedle.
Ale s winedoors to teď pracuje ke spokojenosti.
Jo IP kamery, jejich výrobci --- kapitola sama o sobě :)

Luban

• Závislák
« Odpověď #84 kdy: 17 Března 2010, 09:59:32 »
hahaha ... a z čeho tak soudíš? Já dát našim KDE, tak se v tom ztratí.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #85 kdy: 17 Března 2010, 10:26:51 »
Nechcete se radši hádat, jestli jsou pěknější blondýny, nebo zrzky (nejlépe s fotkama)? To by bylo mnohem zábavnější  ;)

http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

aloisam

• Host
« Odpověď #86 kdy: 17 Března 2010, 10:31:04 »
gnome je skutecne nekde pod urovni wxp
To jsou zase bláboly. Sám jsem přecházel z KDE na Gnome a známým samozřejmě instaluju Gnome, a to asi podle tebe dokazuje, že KDE je mrtvej projekt ne? Dokážu pochopit, že spoustě lidí vyhovuje víc KDE, Xfce, E17, Mac OSX, nebo Windows, ale takovýhle kecy fakt ne. ;)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #87 kdy: 17 Března 2010, 10:31:20 »
jinak ja osobne znam velice dobre jak gnome tak i kde (a to peknych par let) a proc projekt Gnome jeste nezahynul je mi docela zahadou
Prosím tebe, kdybys nežvanil. Podle toho cos tu napsal, tak vůbec nevěřím žes udělal to co tu píšeš. Jsou to jenom provokativní kydy. Tak se laskavě zkus podívat jinam. Doposud to byla korektní diskuse. Ty se budeš muset ještě hodně naučit, než to co řekneš či napíšeš bude dávat smysl.

Luban

• Závislák
« Odpověď #88 kdy: 17 Března 2010, 10:40:11 »
Spravuji celkem 5 ntb pro běžné uživatele (žádné "trhače") a na všech je Gnome :).

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #89 kdy: 17 Března 2010, 10:43:01 »
Já mám tedy radši zrzky. A většina mých kamarádů taky, ptal jsem se jich, fakt (ale taky to nejsou žádní trhači). Je ale pravda, že doma mají ty blondýny :)
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #90 kdy: 17 Března 2010, 14:32:35 »
Nechcete se radši hádat, jestli jsou pěknější blondýny, nebo zrzky (nejlépe s fotkama)? To by bylo mnohem zábavnější  ;)
Ani jedna není pravá. I pravé blondýnky jsou docela vzácnost.
BTW: Seženeš mi ňáků zrzku? Mám na ně smůlu. PS: Po otestování vrátím ve 100% stavu.
« Poslední změna: 17 Března 2010, 14:35:00 od Rovano »

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #91 kdy: 17 Března 2010, 16:08:10 »
Mám iPhone a musím ...
U takovýhle tvrzení se vždy skvěle pobavím  :D. Dyť je hloupé tvrdit, že musíte. Dyť vás nikdo nenutil si pořídit zařízení které Vás omezuje  ;)

Právě naopak jsem myslím takhle že neznamená že zařízení někdo pro mně nutil. Myslel jsem tohle: Že iPhone musím připojit s iTunes bez jinej aplikacích třeba WinAMP apod...

O týče toto nucení. Bohužel proč jsem kupoval iPhone? Protože kamarád koupil ve frontě O2 který stál v půlnoci. A no a začal jsem závidět že iPhone má. iPhone předtím byl takovej naprosto říci že je to skoro psychika. Jeden soused koupí iPhone a druhej souseda taky bude kupovat iPhone a což se jedná o machrování. Kteří snaží lidem chlubit a podobně. Já poté době zjistil že můžu na iPhone stěžovat který tenkrát neuměla copy a pasty. A teď už umí. Ale my vždycky stěžujeme co v iPhone chybí. Já zatím tolik u iPhone nechybí. Ale poté době se dívám že Apple údajně přestane podporovat iPhone první generace a 3G myslím ještě o rok pozděj. Protože firmware už docela divně chová a ten zpracování iPhone se stalo že strašně hřála. První FW2.0 které jsem nikdy nedělalo problémy a byl jsem nucen 3.0 kvůli copy a paste a totéž nějaké podpory pro app. A bohužel jsem uvědomil že iPhone do budoucnosti asi nepořídím a možná třeba jednou jo. Zas problémy nemám ale vadí mi stále ten firmware. Protože to je skoro dostačující na hardware či výkony.

Za rok asi možná pořídím nebo i letos v prosinci koupím nějakej HTC s Google Android. Ale nejdřív čekám než dá Google Market do pořádku v Českém podpoře. Které nedávno T-Mobile slibovalo. Ale zatím nejsem jistej jestli netýká pouze T-Mobile. Což je problém.
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Luban

• Závislák
« Odpověď #92 kdy: 01 Dubna 2010, 08:50:45 »
Existuje na Macovi nějaký dvouokenní souborový manažér, nebo je tam něco podobně Nautilovi?

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #93 kdy: 01 Dubna 2010, 21:13:47 »
Existuje na Macovi nějaký dvouokenní souborový manažér, nebo je tam něco podobně Nautilovi?
Určitě. Používám MuCommander. Je zdarma a na všechny platformy. Jinak místo Nautilu je tam Finder.

Luban

• Závislák
« Odpověď #94 kdy: 01 Dubna 2010, 21:16:28 »
Díky. Má Finder oproti Nautilovi nějaké "fičurky". Teď má třeba nový Nautilus umět dvě okna vedle sebe.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #95 kdy: 24 Května 2010, 19:53:35 »
ono sestra ma mac a ta sracka co na tom je teda...akoze snazili sa ale napad s repozitarmi neprekonaju :D hladat aplikacie jak daake lobogo z ery winu su davno prec....a dalsia vec ze tak jak je to u aplle zvykom tak aplikacie ktore by mali byt samozrejmostou su platene...ale zas sa mi paci ze staci napriklad zapojit tlaciaren bez instalovania ovladacov a tlaci...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.