Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Programování sdk pro Iphone  (Přečteno 3067 krát)

Traste

• Návštěvník
Programování sdk pro Iphone
« kdy: 22 Května 2010, 00:23:20 »
Zdravím, kámoš chce začít programovat pro iphone to se děje v c++, ale je k tomu potřeba sdk (software development kit) a ten se rozjede pouze na applu s placenou registrací a dalšími 2000czk za jeho zakoupení. nevíte jak to udělat v linuxu? díky moc. prosím o každé tipy, které by mohly jeho přání uskutečnit. děkuju.

ps: omlouvám se pokud je to off topic, ale nenašel jsem tady jinou záložku

barinap

• Návštěvník
Re: Programování sdk pro Iphone
« Odpověď #1 kdy: 22 Května 2010, 09:19:56 »
Pro Iphone se programuje v Objective-C. Ne C++. Myslím, že Apple dokonce zakázal používat jiná vývojová prostředí. S Linuxem máte smůlu. Prostě to nejde. Jediná možnost je počítač Apple a oficiální vývojové prostředí. To je zdarma včetně SDK. Bohužel testovat aplikaci jde zdarma jen v emulátoru. Jinak je nutné zaplatit myslím 99 dolarů.

V novém Virtualboxu přibyla možnost provozovat virtualizovaně MacOSX. Nakolik je to legální mimo Apple stroje teď netuším. Nicméně to neřeší problém s vývojovým prostředím a nutností platit. Tak to prostě je a je nutné to akceptovat. Komu to nevyhovuje je tady třeba Android.

pajus

• Návštěvník
  • DELL vostro 1320
« Odpověď #2 kdy: 22 Května 2010, 10:55:17 »
Mno taky to docela resim... Ono i kdyz Original MacOsLeoparda mam, ale chci si proste rozjet iPhone SKD, to na jine platforme nez apple nejede.

Nicmene, uz se uz marne dloho snzaim jak o virtualizaci - VirtualBox i nejnovejsi verze se ukazuje jako nepouzitelne, zamrzne pri bootovani - zkousel jsem nekolik verzi i nejake upravy primo pro procesory intel a pro PC.
Normalni "clean install" jsem naisnatloval ale nepodarila se mi pak na bootovat, disk se jakoby prestal hlasit.
Cetl jsem ze docela dobra cesta je VMware, ale ted nemam cas na to hledat, co a jak. Vim ze jsem s tim mel trosku problem. Kdyby nekdo vedel jak to rozchodit na Ubuntu, muzete mi dat vedet byl bych rad :)

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #3 kdy: 25 Května 2010, 21:23:31 »
Tam bejvaly (kdysi, kdyz jsem to zkousel) problemy s EFI a bootovanim (mimo jine). Nicmene ve Vmware to chodilo, videl jsem nekdy i postupy na kvm/qemu. Nicmene ten system je na tom strasne hlemyzdi (je fakt, ze tenkrat jsem nemel nic moc ntb a bez podpory virtualizace v procaku), iMac s G4, co mam doma proti tomu byl TGV. Bejt tvym kamaradem, tak se netrapim a koupim nejakyho starsiho Maca.

#typo
« Poslední změna: 28 Května 2010, 12:33:04 od starenka »
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #4 kdy: 25 Května 2010, 21:34:27 »
jinak muze taky zkusit skills s http://code.google.com/p/iphone-dev/
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

pajus

• Návštěvník
  • DELL vostro 1320
« Odpověď #5 kdy: 29 Června 2010, 13:01:23 »
Tak nakonec se mi to poradilo virtualizovat cely system pres vmware...
zkousel jsem to i pres pearPC ale to mi delalo chybu :( nicmene to jelo docela pekne akorat se to cca po dvou minutach zamrzlo.
Chybu uz nevim ale neco kvuli mysi Error [IO/CUDA] <Warning> keyb reg1

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.