Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hdd  (Přečteno 3134 krát)

maer

• Aktivní člen
  • *
Hdd
« kdy: 18 Listopadu 2006, 17:49:56 »
Pred instalaci jsem si rozdelil HDD na tri casti. na jendu jsem dal / system a na druhou jsem dal /home/ ale treti jsme nepriradil bod a ted na ni nemuzu po instalaci zapisovat poradte jak to mam udelat abych moh tomu disku priradit ten bod. Abych ho videl???
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Hdd
« Odpověď #1 kdy: 18 Listopadu 2006, 18:03:03 »
Musis ho napriklad cez gparted formatovat a potom pripojit cez mount alebo zapisat do fstab ak ho chces mat automaticky pripojeni pri starte.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Hdd
« Odpověď #2 kdy: 18 Listopadu 2006, 18:13:28 »
Není ta třetí část čistě náhodou swap? Na ten se totiž zapisovat nedá, ani se nikam nepřipojuje, ten slozží systému.

maer

• Aktivní člen
  • *
Hdd
« Odpověď #3 kdy: 18 Listopadu 2006, 18:21:17 »
ne ne ja jsem ho nenastavoval jako swap .. .no kdyz jsme u toho gparted tak ja mam qtparted a kdyz ho chci spustit tak to  zarve ze nejsem root.. jenze ja se za root muzu pripojit ale nechci uz jednou jsem si smaznul disk :-( a nechci to opakovat poradte
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Hdd
« Odpověď #4 kdy: 18 Listopadu 2006, 18:31:12 »
Qtparted neznám. Používejte Gparted je lepší. Administrační aplikace se vždy spustí jako root. Pokud dáváte pozor, disk si nesmažete (gparted se ptá jestli chcete udělat to co jste zadal). Kolik tam máte těch partition? Píšete, že tři, zo toho jasně vyplývá, že třetí je swap (instalátor vytvoří swap, protože je nutný pro běh systému). Pokud je to opravdu diskový oddíl, tak jej připojíte příkazem
Kód: [Vybrat]
sudo mount /dev/hdX "cíl"X=číslo diskového oddílu, cíl=kam se má na mountovat.

Dan

• Aktivní člen
  • *
Hdd
« Odpověď #5 kdy: 18 Listopadu 2006, 20:33:53 »
Citace: vojtech.t
Qtparted neznám. Používejte Gparted je lepší.
- to je hezké, jak to tedy můžete vědět? ;) Ne, samozřejmě, qtparted nebýval špatný, ale už léta nevyšla nová verze (kromě jedné rize kosmetické) a zaostává za gparted nejen funkcemi, ale hlavně stabilitou.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Hdd
« Odpověď #6 kdy: 19 Listopadu 2006, 13:40:19 »
Len taka poznamka ze v povodnej otazke bolo pisane ze disk rozdeloval rucne a tak sa tusim da instalovat bez swap-u(aj ked som to este neskusal).
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.