Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jakou značku notebooku?  (Přečteno 4759 krát)

Lukash

• Aktivní člen
  • *
Jakou značku notebooku?
« kdy: 14 Června 2010, 18:04:09 »
Ahoj,
potřeboval bych trochu pomoci s výběrem. Zrovna mi doslužuje po roce mé FS Amilo (právě je na 3. reklamaci) a já se rozhlížím, co pořídím. Kupovat budu v Alze, rád bych se držel okolo těch 18500, co stálo Amilo.
Dilema už ale začíná u výběru značky. Mým hlavním kritériem je kvalita a rychlos servisu. Servis u Fujitsu-Siemens je naprostá špička, jakou bych si přál i dalších značek. Záruční oprava do jednoho týdne, servis v Praze ad... FS už ale z pochopitelných důvodů koupit nechci. Stejně tak rozhodně nebudu kupovat Acer, jejichž "servis" jsem bohužel zažil taky na vlastní kůži. HP Pavillion a jejich servis až v Polsku a měsíc bez notebooku mne taky moc neláká.
Co tedy zbývá? Jaké jsou vaše servisní zkušenosti s MSI, ASUS, Toshiba a dalších?
K samotnému noteboku: chci našlapanou herní mašinu, nejlépe s plnohodnotnou klávesnicí a bez OS,  neboť nehodlám platit za něco, co nechci používat.
Můj prozatimní favorit je zatím tento:
http://www.alza.cz/msi-gt628-636xcz-d153393.htm
Budu rád za každý váš názor. Jinak, pročetl jsem seznam Ubuntu Friendly notebooků, ale nic moc užitečného jsem tam nenašel.
S pozdravem Lukáš

Pavel Půlpán

Lukash

• Aktivní člen
  • *
Re: Jakou značku notebooku?
« Odpověď #2 kdy: 14 Června 2010, 18:23:07 »
Díky za tip, nicméně tato Lenova jsou o dost dražší než například ono MSI. A opravdu bych se chtěl držet okolo té ceny, kterou stálo Amilo, páč na případné doplatky momentálně nemám :(

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 14 Června 2010, 18:25:09 »
18500? Za to seženeš i to Lenovo a nemusí to být zrovna téměř-dělo jako R500. :D

Všechny tři zmiňované značky se servisujou prostřednictvím svých vlastních a jediných autorizovaných servisů (obdobně jako Acer).

Asus se sváží do Ostravy, MSI do Strakonic, Toshibu myslím do Brna?!

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 14 Června 2010, 18:40:37 »
MSI silne NEDOPORUCUJI, jsou to sice nadupane pocitace, ale konstrukcne velmi odbyte a poruchove, ala acer.
Mel jsem zkusenost s 2ma notebooky od MSI.

Zato s kvalitou fujitsu-siemens jsem celkem spokojen, notebook mam uz vice nez rok (nejsem ani prvni majitel) a porad funguje jak ma
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 14 Června 2010, 18:52:27 »
A Lenovo se servisuje kde? :)
Jinak díky za informace. Jak dlouho trvají reklamace u daných značek víš? Zkušenost je u mne prostě taková, že moc nevěřím tomu, že něco bude fungovat samo léta bez servisu :/
Lenovu se nebráním, ač s ním žádné zkušenosti nemám. Co mne odrazuje je to, že v Alze jej zřejmě nelze koupit bez OS a tím pádem jsou zbytečně drahé. V úvahu by připadal ten Ideapad G560, za stejnou cenu co to MSI. Má však grafiku s poloviční pamětí a menší rozlišení LCD. A navíc právě ty Win7.
V Alze chci nakupovat proto, že tam budu vracet Amilo a krom toho s nimi mám dobré zkušenost.

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 14 Června 2010, 18:57:21 »
Bohouš: To je zajímavý... Měl jsem Acery 3 a všechny šlapaly (až na tu jednu nešťastnou servisní příhodu) a šlapou dodnes. Špatnou kvalitu já u nic osobně nezaznamenal. Ale extrémně špatnej servis ano.
Fujitsu-Siemens jsem kupoval v únoru 2009. Už v březnu byl na prvním servisu, vadný MB - výměna. Před dvěma měsíci měnili kompletně celou chladící jednotku. Co tam dělají teď zatím nevím. S notebookem jsem nikdy nikam necestoval, celou dobu je v obýváku na stole. Tudíž o kvalitě já osobně dost pochybuju. I když to třeba mohl být jen špatný kus. Kdo ví?

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 14 Června 2010, 19:13:18 »
Pravdepodobne jsi mel u aceru nejspis stesti na kus a u fujitsu-siemens naopak smulu...

Moje zkusenost se (starsim) acerem byla takova, ze po nejake dobe se zacali ulamovat rohy, pak panty u displeje atd.
A to se k notebooku chovam velmi slusne.

jinak to MSI opravdu nedoporucuji, na servis se ceka cca mesic a ty pocitace jsou velmi malo kvalitni, casto se tam neco rozbiji, hlavne tlacitka treba na wifi, touchpad atd atd

MSI ma dobrej hardware, ale naprosto ohavne zpracovani.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 14 Června 2010, 19:15:21 »
btw pokud neco v alze nenajdes, zkus http://czechcomputer.cz
Maj taky celkem slusnou nabidku. Osobne tam nakupuji a s reklamacemi jsem nemel problemy

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 14 Června 2010, 19:21:08 »
No jo, tak to je pěkně blbý. Alza má výběr slušnej, ale to je momentálně jedno, když nevím, co vybrat. Na to MSI jsem sázel. :(
Takže jsme zase na začátku. Jediný doporučení je tu zatím na Lenovo.

Pavel Půlpán

« Odpověď #10 kdy: 14 Června 2010, 19:49:35 »
IBM Lenovo se servisuje v Českém Servisu, takže pobočky všude po republice.

PS: Teď jsem si uvědomil, že MSI se už neposílá do Penty, ale také do Polska a je to fakt lahůdka si objednat svoz a lepit na něj polsky tištěnej štítek. Jinak souhlasím, MSI jsou dobrý tak na stůl a ne do terénu, jsou to nabušený mašiny ale provedení pokulhává jako postřelenej prasopes. ;)

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 14 Června 2010, 20:02:10 »
Dobře, děkuju za informace. Budu tedy uvažovat Lenovo. Je možné je někde koupit bez OS? V čem je řada R500 tak vyjimečná?

Pavel Půlpán

« Odpověď #12 kdy: 14 Června 2010, 20:02:56 »
Protože jí mám já? :D

Sehnal se loni bez systému, ale letošní modely nevím.

Luban

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 14 Června 2010, 23:00:26 »
MSI bych nebral. Bez OS není výběr u většiny značek nic moc. Doporučuji projít fóra na www.zive.cz a notebook.cz.
Acer na tom se servisem není tak špatně, jako v minulosti. Kdybych dnes kupoval ntb, tak ho 100%
koupím  s next business day. Vychází to cca do 3.000,- za 3 roky.

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 14 Června 2010, 23:09:24 »
Z toho jak jste tady setřeli MSI jsem docela špatnej... Celý večer sedím u netu, hledám, vybírám a bohužel mi z toho vychází již odkazované MSI nejlépe :( Výkonově je na tom stejně jako o 10000 dražší značkovější notebooky.
Kdybych nehrál ty hry, tak by mi to bylo jedno a koupil bych si noťas klidně za desítku. Ale když chci za určitej peníz co nejvíc výkonu, tak to nabízí právě jen to MSI.
Vážně je to taková *censored*?

Kaddur ibn Sadin

• Host
« Odpověď #15 kdy: 14 Června 2010, 23:15:52 »
china levná pracovní síla jedinců bez technickejch znalostí a schopností, asi tak.
Doporučuju hp až na hukot a dvd bez problémů a to běhá v prostředí kde vydržej svářečky pul roku a pak se musí měnit tišták

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.