Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Trhání obrazu ve hrách pod wine  (Přečteno 2402 krát)

lecter4286

• Návštěvník
Trhání obrazu ve hrách pod wine
« kdy: 29 Května 2010, 18:23:50 »
Mám problém s funkčností grafiky nebo hry pod wine 1.2.
Nainstaluju a spustím Half life 2 (directx atd nainstalováno), vše ok, úvodní intro, pak jak se přijíždí vlakem. Načež když začne hra samotná, obraz se každých 5-7 vteřin sekne, ale jen na 1 vteřinu. Nevím čím to může být, dělá to ve všech hrách. Zajímavostí je, že se toto děje jen v prostředí gnome, tam glxgears ukazuje v terminálu tak17-18000 bodů, v KDE4 je to přes 25000 a hry se netrhají, problém je že já raději gnome.Možná je potřeba něco upravit, ale netiším co.
Jinak ve hře je všechno na max detaily 1680x1050, grafika Nvidia 8600 GTS, CPU Dual core 3GHZ.

lecter4286

• Návštěvník
Re: Trhání obrazu ve hrách pod wine
« Odpověď #1 kdy: 29 Května 2010, 18:39:16 »
tak oprava. Zrovna mi to začlo dělat i v KDE akorát se obraz trhne ve větších časových prodlevách nebo sporadicky.

nigweth

« Odpověď #2 kdy: 10 Května 2011, 12:41:32 »
Mám podobný "problém" s Talisman Online (inštalovaný vo WinXP, vo wine beží bez chýb cez spúšťací súbor; každú sekundu-dve sa na moment, asi sekundu, pozastaví; hrám v okne). Riešim to tak, že vo woknách xpím a questím, a v Ubu iba predávam... Ale určite by sa to hodilo vyriešiť, nie je príjemné kvôli TO stále rebootovať.
Napriek tomu napríklad Q3A a UT99 mi idú bez seknutia... FPS som neanalyzoval, ale určite musí byť 25-30+, lebo fraggujem jedna radosť 8)

Acer Extensa 5220: proc Intel Celeron 530SR@1,73GHz, VGA Intel GMA X3100

edit: aha... rok stará téma... :) No nič, ospravedlňujem sa za necromancing, možno si neskôr nájdem novší príbuzný thread
« Poslední změna: 10 Května 2011, 12:43:20 od nigweth »

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #3 kdy: 13 Května 2011, 18:20:59 »
Hm, ten Intel bude pod lixem slabší, než pod win..ale na winehq má ta hra hodnocení Platinum a má mít údajně nízké nároky na systém, tak nevím...jestli nebude problém ve zvuku a nebo nastavit pár parametrů do registru viz.: Useful Registry Keys, sekce Direct3D. Ty parametry se dají též nastavit přes winetricks...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

nigweth

« Odpověď #4 kdy: 15 Května 2011, 21:34:13 »
No prvá informácia - som si ubuntu dneska prepísal Mintom 9.
Dotiahol som wine 1.2.2, skúsil som podľa uvedenej stránky popridávať zopár vecí do registrov; posekáva stále, pol sekundy ide, pol sekundy zamrznutý. Rovnako pri odškrknutí fajky ovládača zvuku. Možno drivery grafiky... Alebo skúsiť násilný proces inštalácie directx do wine? Idem ešte dotiahnuť to winetricks a kuknem čo sa s ním dá...

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #5 kdy: 15 Května 2011, 21:44:13 »
Hm, od verze 1.1.5. je tam platinový hodnocení. Někdy může být  lepší starší verze wine, ale nevím. Ještě zkus nainstalovat driconf a vypnout vert sync., nebo tak něco....
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.