Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Assassin's creed  (Přečteno 3469 krát)

Chris8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Assassin's creed
« kdy: 04 Červen 2010, 10:00:12 »
Ahoj,
chtěl jsem si na ubunty nainstalovat tuhle pecku a když jsem přes wine otevřel soubor exe, tak mi to hodilo tuto chybu
http://yfrog.com/49snmekobrazovky1p

Prosím o radu :(

ondraL

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #1 kdy: 04 Červen 2010, 10:22:45 »
Ta chyba má být zobrazená na tom snímku obrazovky..? Myslim teda, že tam i je, ale pouze minimalizovaná v panelu:-D Mohl bys to sem hodit ještě jednou..?
Jinak ale pod wine nejde vše. Zvláště hry. Tak se možná smiř s tím, že tato chyba je i konečná...

Chris8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #2 kdy: 04 Červen 2010, 10:39:37 »
Omlouvám se, předtím jsem si toho nevšiml :D

Zde je ta chyba

The file '/media/ASSASSINS_CREED/setup.exe' is not marked as executable.  If this was downloaded or copied form an untrusted source, it may be dangerous to run.  For more details, read about the executable bit.

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #3 kdy: 04 Červen 2010, 10:40:01 »
Že by to bolo právami? Klikni na exe súbor pravým vlastnosti > oprávnenia > Povoliť spustenie súboru ako programu

Pravdepodobne to máš na DVD teda zmeniť práva ti nepôjde. Takže celé DVD skopíruj niekam do priečinka na plochu a potom už práva na ten exe súbor pridať pôjde. A malo by ti to ísť nainštalovať.
« Poslední změna: 04 Červen 2010, 10:41:33 od play3man »
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

Chris8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #4 kdy: 04 Červen 2010, 10:54:15 »
Vyzkouším to :)
Díky :)

Michal "Tylnesh" Kohútek

  • Administrátor fóra
  • Stálý člen
  • ******
  • Příspěvků: 900
    • Zobrazit profil
    • Lords Of Tech
Re: Assassin's creed
« Odpověď #5 kdy: 04 Červen 2010, 11:12:01 »
Že by to bolo právami? Klikni na exe súbor pravým vlastnosti > oprávnenia > Povoliť spustenie súboru ako programu

Pravdepodobne to máš na DVD teda zmeniť práva ti nepôjde. Takže celé DVD skopíruj niekam do priečinka na plochu a potom už práva na ten exe súbor pridať pôjde. A malo by ti to ísť nainštalovať.

Nemusí kopírovať to DVD, dá sa to obísť aj tým, že to spustí cez príkazový riadok...
Kód: [Vybrat]
wine /cesta/k/DVD/setup.exe
Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: OnePlus 3T - LineageOS bez Google Apps
--- Smartphone 1: Meizu MX4 - Ubuntu Touch
--- Laptop: Lenovo Thinkpad X1 Carbon Gen 3
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 16GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi

Chris8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #6 kdy: 04 Červen 2010, 11:17:51 »
Já už si t zkopíroval :) , jak mám přidat ten příkazový řádek ? Jsem ubu lajk :D

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #7 kdy: 04 Červen 2010, 11:23:10 »
Keď si to skopčil tak tam pridaj ten spustiteľný príznak:

 Klikni na exe súbor pravým vlastnosti > oprávnenia > Povoliť spustenie súboru ako programu
 
A spusti exe súbor.
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

Michal "Tylnesh" Kohútek

  • Administrátor fóra
  • Stálý člen
  • ******
  • Příspěvků: 900
    • Zobrazit profil
    • Lords Of Tech
Re: Assassin's creed
« Odpověď #8 kdy: 04 Červen 2010, 13:01:12 »
Já už si t zkopíroval :) , jak mám přidat ten příkazový řádek ? Jsem ubu lajk :D

To sa nepridáva, to sa spúšťa... V nových Ubuntu je to klávesovou skratkou Ctrl-Alt-T, ďalšia možnosť je cez Aplikácie -> Príslušenstvo -> Terminál, alebo ALT+F2 a do vyskočeného okna napísať gnome-terminal...

EDIT: Odporúčam tiež prezreť si http://wiki.ubuntu.cz/Terminal%20v%20kostce , môže vám to veľmi pomôcť v budúcnosti...
Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: OnePlus 3T - LineageOS bez Google Apps
--- Smartphone 1: Meizu MX4 - Ubuntu Touch
--- Laptop: Lenovo Thinkpad X1 Carbon Gen 3
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 16GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi

Chris8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #9 kdy: 04 Červen 2010, 18:07:19 »
Že by to bolo právami? Klikni na exe súbor pravým vlastnosti > oprávnenia > Povoliť spustenie súboru ako programu

Pravdepodobne to máš na DVD teda zmeniť práva ti nepôjde. Takže celé DVD skopíruj niekam do priečinka na plochu a potom už práva na ten exe súbor pridať pôjde. A malo by ti to ísť nainštalovať.

Nemusí kopírovať to DVD, dá sa to obísť aj tým, že to spustí cez príkazový riadok...
Kód: [Vybrat]
wine /cesta/k/DVD/setup.exe

Jak zjistím cestu ?

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #10 kdy: 04 Červen 2010, 18:34:51 »
Chris: keď si to skopíroval tak sprav čo píšem ja a nemusíš sa stým babrať.

Inak u teba je tá cesta:

wine /media/ASSASSINS_CREED/setup.exe
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

Chris8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #11 kdy: 04 Červen 2010, 19:08:04 »
Mě se ten assassins creed strašně seká , není nějaké stránka, kde se s těmihle chybami zabývají ?
Já o některé takové už slyšel, ale nemůžu si vzpomenout :(

Pokud ovšem budete vědět, jak to vyřešit , budu rád :)

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #12 kdy: 04 Červen 2010, 19:31:35 »
Tu: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=11069

Pravdepodobne hra nebeží pod directx a už je to nahlásené ako BUG:

http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=12949

EDIT: skús si nainštalovať wine 1.1.40 tam to vyzerá že je to OK.
EDIT 2: alebo keď nemáš tak skús aj najnovšiu wine 1.2-rc2. (Pridaj do Systém > Správa > Zdroje softvéru > Ďalší softvér "ppa:ubuntu-wine/ppa" bez uvodzoviek)

A ešte ti poradím:

Nainštaluj si PlayOnLinux a skús to nainštalovať cez neho:

Postup:

1. Nainštaluj si PlayOnLinux (je v repozitároch) alebo stiahni .deb balíček
Kód: [Vybrat]
http://www.playonlinux.com/script_files/PlayOnLinux/3.7.6/PlayOnLinux_3.7.6.deb
[Keď chceš najnovšiu verziu mať v repozitároch - hneď aj nainštaluje]

Keď máš Lucid (10.04) tak toto zadaj do terminálu (po jednom)

Kód: [Vybrat]
sudo wget http://deb.playonlinux.com/playonlinux_lucid.list -O /etc/apt/sources.list.d/playonlinux.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install playonlinux

2. Potom spusti PlayOnLinux:

Aplikácie > Hry > PlayOnLinux

3. Nainštaluj Assassins creed:

Súbor > Pridať > Hry > Assassins creed

A ďalej sa riaď pokynmi na obrazovke.
« Poslední změna: 04 Červen 2010, 19:45:27 od play3man »
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

Chris8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #13 kdy: 04 Červen 2010, 19:46:34 »
Vyzkouším, potom dám echo ...

Chci se ještě zeptat ... Jsem vlastník iPhona a chtěl bych si na pc rozběhnou iTunes, ale nemůžu ... Po instalaci přes wine mi nejde iTunes spustit :( A celé obrazovka zčerná a já musím restartovat PC :(

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #14 kdy: 04 Červen 2010, 19:53:43 »
Aká verzia iTunes?
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

Chris8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #15 kdy: 04 Červen 2010, 21:29:49 »
Verze 9 . Ale můžu si stáhnout jakoukoliv jinou :)

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #16 kdy: 04 Červen 2010, 21:41:54 »
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

Chris8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #17 kdy: 04 Červen 2010, 21:47:59 »
Tak jsem to celé udělal, jak jsi chtěl (s assassinem)
Ale když to spustím přes wine, tak se to furt seká
A když to spustím přes "PlayOnLinux", tak to hodí chybu
http://yfrog.com/9fsnmekobrazovkyprogramerp
 :(

Chris8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #18 kdy: 04 Červen 2010, 21:58:27 »
Tady koukám, že je nějaký návod s tím výkonem ... Pomohl by jsi mi to prosím rozluštit ?
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=11069

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re: Assassin's creed
« Odpověď #19 kdy: 06 Červen 2010, 22:24:02 »
Skopíruj: http://www.dll-files.com/d3dx9_36.zip?0VJhVDYHdP

Do:

Aplikácie > Wine > Browse C: Drive > windows > system32

A skús spustiť.

Keď nepomôže tak skús:

Aplikácie > Wine > Configure Wine > Libraries > a nájdi tam "d3dx9_36" a daj add. Potom naň klikni daj edit a zmeň na "native"
« Poslední změna: 06 Červen 2010, 22:31:24 od play3man »
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/