Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: acpi, edgy & Acer TravelMate 4101LMi  (Přečteno 2206 krát)

Folki

• Návštěvník
acpi, edgy & Acer TravelMate 4101LMi
« kdy: 22 Listopadu 2006, 14:33:39 »
zdravim,
moj problem spociva v tom, ze ten applet, ktory zobrazuje stav bateriev Gnome si nejako nerobi svoju pracu. Ked notebook odpojim zo siete tak to zaregistruje ale vybijanie baterie signalizuje po skokoch (0%, 33%, 66% a 100%). To by bol este ten mensi problem. Stava sa totizto ze akonahle odpojim komp zo siete tak po minute si to mysli ze bateria je uz vybita a system sa uspi (vacsinou ho potom uz neviem zobudit ale to je uz iny problem). Proste nespravne to detekuje stav baterie. Ked zadam "acpi" do konzoly tak dostavam spravne vysledky, cize nie len tie skokove hodnoty. Bateria je urcite v poriadku.
Vopred dakujem.

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 15 Prosince 2006, 15:26:04 »
Mám pravděpodobně stejný (nebo velmi podobný) problém.
Ještě před měsícem ten aplet fungoval tak, jak má a při kritickém stavu se hibernoval. V poslední době ukazuje divně (asi taky skokově, ale já si všiml vždy jen stavů 100% a 0% i když to už nemohla být pravda). Příkaz "cat /proc/acpi/battery/BAT0/state" ukazuje nejspíše korektně (klesá hodnota u remaining capacity). Doplnění:Rovněž acpi ukazuje správné informace.
Nedomnívám se že bych si v poslední době hrál s nějakým nastavením okolo baterky, nejedná se snad o nějakou chybu, která se vyskytla v novějších verzích nějakého softu?
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Folki

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Prosince 2006, 18:52:07 »
U mna ten problem nastal po prechode na 6.10

Maki: mas rovnaky notebook?

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Prosince 2006, 21:43:55 »
Nevím kdy přesně mi to začalo blbnout (jestli to po upgradu ještě nějakou dobu šlo, nebo už ne). U mě se zobrazují stavy 100%, 75%, 50%, 25% a 0%.
Nejvíc mi ale vadí, že jsem měl (vlastně pořád mám) nastaveno, že při kritickém stavu baterie dojde k hibernaci, místo toho se mi teď noťas prostě jen vypne. :(; A ani se nezobrazují žádná varování - hádám, že to je naprogramováno v tom apletu.
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

KloBass

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Prosince 2006, 21:26:07 »
no osobne mam problem vetsi.. aplet na stav baterie ani nedokaze zaregistrovat to ze jsem vypojil kabel a ntb jede na baterii... pred prechodem na 6.10 jsem to resil (a nasel nejake stranky kde mluvili o spojitosti s modulem psmouse) ale stranky a historii mam smazanou takze uz nvm kde to bylo a nejaxe mi to enpovedlo znova najit... mam ntb HP nx 6310

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.