Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Náročný gnome system monitor  (Přečteno 1050 krát)

vlabra

• Návštěvník
Náročný gnome system monitor
« kdy: 25 Června 2010, 10:38:39 »
Zdravím.

Mám trochu problém s Gnome system monitorem. Když ho spustím tak v pohledu Zdroje spotřebovává 20-30% CPU. Problém je v tom, že aktualizace GUI (animace posouvání grafu) je asi 10x častější než aktualizace hodnot, což má za následek to velké zatížení.
Proto jsem se chtěl zeptat, jestli není možné nějak nastavit, aby byla perioda aktualizace GUI stejná jako perioda aktualizace hodnot.

dík předem,
vlabra

cmudik

• Aktivní člen
  • *
Re: Náročný gnome system monitor
« Odpověď #1 kdy: 25 Června 2010, 10:55:53 »
S tvým problémem ti přímo neporadím, ale vyzkoušej terminálové programy top a htop.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2010, 11:39:37 »
Gnome system monitor-upravit-nastavenia-zdroje-grafy-interval aktualizacie v sekundach. Cim vyssia hodnota tym pomalsie posuvanie(vykreslovanie) grafu.
Len upozornim, ze tie sekundy to asi nebudu tak treba odhadnut hodnotu nastavenia.
« Poslední změna: 25 Června 2010, 11:41:24 od TIBOR »
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

vlabra

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 25 Června 2010, 22:47:31 »
To TIBOR:
To jsem samozřejmě zkoušel. Problém je v tom, že tohle je interval v jakém g-s-m čte ze systému data, ale GUI má interval 10x kratší a nenašel jsem jak to ručně změnit.
Čili, když nastavím dejme tomu interval 1 sekundu, tak graf bude mít aktuální hodnoty co sekundu, ale animace posunování grafu bude 10x za sekundu (což dost zatěžuje CPU)
Když to nastavím na 10, tak bude animace grafu sice 1x za sekundu a nezatíží moc CPU, ale zase budu mít aktuální hodnoty co 10 sekund.
Jde mi o to, aby se graf animoval stejně často jako se aktualizují hodnoty.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.