Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ATI drivery Pomozte!  (Přečteno 954 krát)

Elrus

• Aktivní člen
  • *
ATI drivery Pomozte!
« kdy: 01 Července 2010, 16:16:07 »
Pomozte prosím:( stáhnul jsem si z oficiálních stránek ATI nejnovější ovladače pro grafickou kartu a ty ovladače jsou udělané přímo pro Linux ale jaksi je Ubuntu po instalaci neakceptuje. Odstraním původní ovladač z správa- ovladače hardware a nainstlauji to znovu ale prostě nic. Nevíte čím to může být? Nebo se zase musí nějak složitě a všelijak zkoušet jestli Linux ty ovladače náhodou vezme? Tyhle jsou psané nativně pro Linux a stejně to nějak nefakčí. Nemusí se to jen někde zaktivovat nebo tak něco?

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re: ATI drivery Pomozte!
« Odpověď #1 kdy: 01 Července 2010, 17:04:52 »
Přečti si, jak se správně ptát. Takhle Ti nikdo nemůže poradit.

Elrus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 01 Července 2010, 17:17:02 »
Odstraním ovladač grafické karty ze Správa --> Ovladače hardware. Stáhnul jsem si tento ovladač pro svoji grafickou kartu ATI Radeon HD 3200

http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.4.2&product=2.4.2.3.32&lang=English

v pohodě spustím instalaci, která proběhne bez problému. Ubuntu ale jako by vůbec nezaznamenalo, že jsem ovladač nainstaloval. 3D akcelerace nefunguje a problém je už jenom při rolování internetové stránky. Ani ve Správa--> Ovladače hardware se neobjeví nový ovladač pro aktivaci. Nechal jsem tam tedy nainstalovat základní ovladač, který si sám vyhledá Správa--> Ovladače hardware a funguje to. Jenomže kvůli problémům s grafikou her přes wine jsem chtěl zkusit nejnovější ovladače, které by třeba mohli pomoci. Takže moje touha po nejnovějších ovladačích stále zůstává.

Pokud je třeba ještě nějaká informace ohledně mého problému tak dejte vědět. Snad jsem dodržel pravidla toho jak se správně ptát...

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 01 Července 2010, 21:14:47 »
nechaj si tie co su v repozitaroch ubuntu, tie ovladace sa pre taku staru kartu [resp. gpu] uz ani neoptimalizuju, tam sa uz meni vykon vacsinou len pre najnovsie rady grafik..a od tej inetgrovanej hd3200 a este cez wine proste nemozes cakat ziadne zazraky [a jej vykon tiez dost zalezi aj od vykonu cpu a pamati]..ak by si silou mocou chcel ajtak tie najnovsie tak wiki > http://wiki.ubuntu.cz/Instalace%20nesvobodn%C3%BDch%20ovlada%C4%8D%C5%AF%20ATI%20%28fglrx%29
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Elrus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 02 Července 2010, 08:52:07 »
No tak jsem si vedle Ubuntu nainstaloval Windows (což samozřejmě přineslo další komplikace :( ) takže si nechám v Ubuntu ovladače z repozitářů. Ale HD 3200 se docela podceňuje. Před pár měsíci jsem si na tom krásně zahrál Fallout 3 jasně, že ne na plné detaily ale hrálo se bez problémů ale je pravda, že to bylo na windows.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.