Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: T-mobile a externí internet [vyřešeno]  (Přečteno 5497 krát)

RockFire

• Aktivní člen
  • *
    • Portfolio
T-mobile a externí internet [vyřešeno]
« kdy: 11 Července 2010, 23:57:04 »
Dobrý večer,
doteď jsem na cestách využíval služeb t-mobilu a jejich modemu připojeného přes USB. Tomuto programu sloužil za ovladač a spouštěcí nástroj Web'n'Walk manager od T-mobilu. Ovšem nevím, jestli se dá tento internet použít pod linuxem.
« Poslední změna: 25 Července 2010, 22:07:57 od Pavel Půlpán »

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: T-mobile a externí internet
« Odpověď #1 kdy: 12 Července 2010, 03:06:58 »
Web'n'Walk manager určitě ne ten je jenom pro windows. Myslím, že to jde... dokonce jestli není na wiki návod. Já úspěšně funguju přes PCMCII kartu od t-mobile. Ten návod co je na wiki by měl fungovat i pro USB modem, jen by mělo stačit změnit zařízení /dev/něco na /dev/něco_pro_usbmodem.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

RockFire

• Aktivní člen
  • *
    • Portfolio
« Odpověď #2 kdy: 12 Července 2010, 06:22:51 »
Nějaký návod jsem našel, konkrétně přes KPPP. Vše jsem měl ok, ale při konečném připojení to vyhlodí chybu

Kód: [Vybrat]
kppp can not find:
 /dev/usb/ttyUSB0
Please make sure you have setup your modem device properly and/or adjust the location of the modem device on the modem tab of the setup dialog.

Všechny údaje ale sedí dle návodu. Po příkazu dmesg je jeden z řádků

Kód: [Vybrat]
usb 6-1: IPWireless converter converter now attached to ttyUSB0
Nevíte co s tím?

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 12 Července 2010, 10:13:54 »
Zdar. Já jsem se něco natrápil s "úžasným" 4G internetem a modemem od t-mobile. Nakonec se mi to nějak rozchodit podařilo. Připojuju se pomocí Gnome PPP na Ubuntu 9.10.

Snad ti pomůže tohle vlákno: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,43862.0.html
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 12 Července 2010, 11:24:02 »
No mně teda stačí do konzole zadat pon. (ale opakuji já mám PCMCII kartu, i když tam bude pouze rozdíl v zařízení... )
USB modem by to mohlo na USB rozpoznat samo ... zkuste a uvidíte ;-)

http://wiki.ubuntu.cz/T-mobile%20Internet%204G%20PCMCIA
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

RockFire

• Aktivní člen
  • *
    • Portfolio
« Odpověď #5 kdy: 12 Července 2010, 13:53:28 »
Podle Eugeniova topicu jsem si s tím poradil. Děkuji za pomoc.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #6 kdy: 12 Července 2010, 13:57:31 »
Podle Eugeniova topicu jsem si s tím poradil. Děkuji za pomoc.
Dík za info. Alespoň vím, že budu schopen ten postup podle toho topicu zreprodukovat, až budu tchyni nahrazovat Ubuntu 9.10 vhodnějším Lubuntu 10.04.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

RockFire

• Aktivní člen
  • *
    • Portfolio
Re: T-mobile a externí internet [Vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 13 Července 2010, 17:16:28 »
Akorát pozor, při detekování se mi typ modelu nastavil na Analogový a ručně jsem ho musel přepnout USB.

RockFire

• Aktivní člen
  • *
    • Portfolio
« Odpověď #8 kdy: 18 Července 2010, 13:22:00 »
Tak se vyskytl nový program, a to, že to najednou přestao fungovat. Dle jednoho návodu na Wiki jsem začal používat nové, v Ubuntu již zabudované, řešení. Připojuji modem normálně přes správce sítě jako Mobilní širokopásmové připojení. V še funguje bez problémů, ale pokud modem odpojím a připojím, Ubuntu se už nepřipojí. Musím systém s připojeným modemem restartovat. Dá se to nějak řešit? (Zaškrtnuto automatické připojení mámú

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #9 kdy: 19 Července 2010, 09:39:31 »
V še funguje bez problémů, ale pokud modem odpojím a připojím, Ubuntu se už nepřipojí. Musím systém s připojeným modemem restartovat. Dá se to nějak řešit?
Přesně tohle se děje i mě - prostě po odpojení v Ubuntu (přes Gnome-ppp či jakkoli jináč) se modem stále tváři, jako by byl připojen a na pokus o opětovné připojení odpovídá "modem busy". Řešení jsem hledal, ale nenašel. Používám stejný workaround, jako ty - prostě modem fyzicky odpojit a zas připojit.

P.S: Mě to až tak nežere, přeci jenom je to na počítači pro tchyni, ta ho používá způsobem - zapne komp, zapne net, udělá, co potřebuje, vypne komp. Navíc má připojení za paušál, takže je jedno, jestli se modem odpojí nebo ne.

RockFire

• Aktivní člen
  • *
    • Portfolio
« Odpověď #10 kdy: 19 Července 2010, 11:06:07 »
Nepochopil jsi mě. Mě nestačí modem odpojit a připojit. Když ho odpojím a připojím, Ubuntu ho vůbec nenajde. Musím PC restartovat.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #11 kdy: 20 Července 2010, 11:01:35 »
Nepochopil jsi mě. Mě nestačí modem odpojit a připojit. Když ho odpojím a připojím, Ubuntu ho vůbec nenajde. Musím PC restartovat.
Sorry, jsem se přehlédl - místo "musím s připojeným modemem restartovat" jsem viděl "musím připojený modem restartovat".

Na tvůj problém bohužel řešení neznám.

RockFire

• Aktivní člen
  • *
    • Portfolio
Re: T-mobile a externí internet [Vyřešeno]
« Odpověď #12 kdy: 25 Července 2010, 20:03:23 »
Tak řešení nabídl můj druhý topic. Díky všem za pomoc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.