Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skype, Pulse, Ubuntu 10, USB handset sluchátko  (Přečteno 1387 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Skype, Pulse, Ubuntu 10, USB handset sluchátko
« kdy: 24 Července 2010, 11:02:26 »
Prosím o radu, jak nastavit, aby Skype zvonil do repráků, ale mluvil do USB sluchátka?
(jako v U8.04 s Alsa)
Zatím musím vždy veškerý zvukový výstup úředem přepnout z repráků na USB a potom to telefonuje bez problémů, ale ze sluchátka hraje vše i zvonění.
Pomohla by změna z Pulse na Alsa? Skype (se sluchátkem) používám nejvíce (jako telefon) a ostatní fičůry Pulse klidně oželím (ani o nich nevím).

Ubuntu 10.04
Pulse
Skype 2.1

« Poslední změna: 24 Července 2010, 11:16:57 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Rover623

Re: Skype, Pulse, Ubuntu 10, USB handset sluchátko
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2010, 19:19:07 »
Zdálo se mi to zajímavé a taky jsem to chtěl zkusit,bohužel tohle nejde ani ve Windows kde je mnohem vyspělejší Skype,jediné na co jsem přišel,je nastavit systém na 5.1 a zvonění pouštět jen do centru

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2010, 19:27:53 »
Zdálo se mi to zajímavé a taky jsem to chtěl zkusit,bohužel tohle nejde ani ve Windows kde je mnohem vyspělejší Skype,jediné na co jsem přišel,je nastavit systém na 5.1 a zvonění pouštět jen do centru

V U8.04 poslouchám hudbu z repráků, zazvoní mi Skype (taky z repráků), zvednu sluchátko, klepnu na ikonu a telefonuji sluchátkem. Hudba z repráků dále hraje, hlasitost se dá ovládat z klávesnice během hovoru. Hlasitost hovoru ovládá Skype, nebo manuálně přes Skype.

Pohádka budoucnosti? Ne pohádka minulosti.

S Alsou je to tak jednoduché. Viz obr.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 26 Července 2010, 14:52:54 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 25 Července 2010, 21:03:27 »
Asi půjdu nahodit 8.04,tohle mě zajímá,ale proč to v 10.04 nejde,zkusím do toho trochu pošťourat a uvidím

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 25 Července 2010, 21:54:05 »
Asi půjdu nahodit 8.04,tohle mě zajímá,ale proč to v 10.04 nejde,zkusím do toho trochu pošťourat a uvidím

Alsa versus Pulse

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 25 Července 2010, 22:13:40 »
Pulseaudio má být jen nadstavba nad ALSA,ale občas to prostě nefunguje tak jak má

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.