Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: rozřezání obrázku v Inkscape  (Přečteno 10083 krát)

Argonisius

• Aktivní člen
  • *
rozřezání obrázku v Inkscape
« kdy: 25 Července 2010, 15:23:41 »
Je nějak možné v Inkscape rozřezat obrázek na díly a ty následně uložit? (webdesign)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: rozřezání obrázku v Inkscape
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2010, 15:26:16 »
Inkscape na na objektovu grafiku. Ak chces upravit bitmapovy obrazok upravuj ho v gimp. Alebo aky to mas obrazok?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Argonisius

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2010, 15:34:23 »
Asi jsem se špatně vyjádřil. Mám normální vektorovou grafiku v svg, potřebuju ji rozřezat + exportovat do png.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 25 Července 2010, 17:25:34 »
Asi by bolo najlepsie najprv ju vyexportovat do png a az potom rezat, samozrejme ak to potrebujes rozrezat na rovne casti. Alebo to potrebujes rozrezat podla objektov?

Inkscape-subor-exportovat bitmapu. Tam si vyberies co chces exportovat, ci vyber, cely obrazok, ...
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Milou3

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Července 2010, 17:33:18 »
rozřezání můžeš provést tím principem, že máš nějaký objekt - plácnu - třeba obdelník 20x15 mm (to bude tvůj zdrojový soubor svg) a potřebuješ z něj vyříznout čtverec, kruh.. (prostě jakýkoliv tvar, který si nastavíš podle potřeb). V tom tvém souboru XXX.svg si vytvoř tvar podle požadavků, umísti jej na potřebná místa a pomocí SHIFTu a levého tlačítka myši si označ oba objetky - následně jdi do nabídky OBJEKT/OŘEZ/NASTAVIT ... a vybraný tvar máš vyříznutý. zbytek objektu ti ale zmizí! takže si jej před úpravou klidně několikrát rozkopíruj. Jinak pokud máš soubor svg, a objekt je v křivkách a je dobře nakreslený, neměl by být problém jej rozebrat bez nastavení ořezu. Bylo by to rozhodně lepší ;-)
« Poslední změna: 25 Července 2010, 17:36:48 od Milou3 »

Argonisius

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 25 Července 2010, 18:11:48 »
Myslím něco takového: InkscapeAreaCutter

U tohohle rozšíření jsem ale nepřišel na to, jak se používá...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.