Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HDA intel - problém s nahráváním  (Přečteno 958 krát)

frca

• Návštěvník
HDA intel - problém s nahráváním
« kdy: 25 Července 2010, 16:14:27 »
Zdravím,
mám notebook asus A6VM a zvukovku, která se hlásí jako HDA Intel (ALSA mixer) a Realtek ALC880 (OSS mixer). Při nahrávání z mikrofonu dochází k problému, že nulová úroveň není na nule, viz screenshot z audacity (dělá to ale i záznamník zvuků). Je to vidět hlavně u levého kanálu (na obrázku je nahoře). Na nahrávání používám ALSA.

Nevíte, co s tím? Díky.
PS: Na windows XP se stejným mikrofonem a s windows verzí audacity k tomuto nedochází (nulová úroveň je přesně na nule).
2*b|~(2*b)

Rover623

Re: HDA intel - problém s nahráváním
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2010, 19:15:58 »
Gnome-alsamixer (balík se tak jmenuje) a zkontrolovat mic boost

frca

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2010, 21:09:58 »
Nic takového tam nikde nemám (mám gnome-alsamixer 0.9.7). Každopádně identický problém mám i se vstupem line-in.
2*b|~(2*b)

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 25 Července 2010, 21:14:43 »
Zamutování vstupů taky nepomůže

frca

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Července 2010, 09:39:41 »
Ne, a myslím, že to ani nejde. Navíc ta zvukovka není schopná nahrávat z více vstupů najednou. Každopádně posílám screenshoty z ovládání hlasitosti a audacity, protože už ty jsou samy o sobě dost divné.

Zařízení hw: 0,0 bere hlasitost a vstup podle "Záznam", zařízení hw: 0,2 ze "Záznam 1". Zařízení "default" je nějakou kombinací "Záznam" a "Digital". Toto ale berte s rezervou, protože princip fungování je mi skryt (ale spíš si myslím, že to prostě nefunguje, protože jsem zkoušel všechny možné kombinace nastavení hlasitosti a vstupů v audacity). Nejaké vyosení je tam vždy.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 26 Července 2010, 09:48:07 od frca »
2*b|~(2*b)

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 26 Července 2010, 10:11:08 »
Tak mám ještě dvě teorie a potom,už mi nápady asi došly.Pomocí toho klikacího nástroje "Výběr systému multimédií" si nastav vstup na ALSA nebo PulseAudio,příoadně něco jiného na čem to bude fungovat (ta položka není vidět,stačí si ji aktivovat přes úpravu hlavního menu).

Dál můžeš zkusit nainstalovat balík padevchooser a zregulovat to nějak v něm

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.