Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Acer Aspire One 752  (Přečteno 2244 krát)

Karlos615

• Aktivní člen
  • *
Acer Aspire One 752
« kdy: 31 Července 2010, 09:47:12 »
Dobrý den,
uvažuji o koupi toho to netbooku a zajímá mne, jestli už s ním má někdo praktické zkušenosti. Poběží tam ubuntu LL 10.04. Jde mi hlavně o přehrávání videa různých formátů (dvd, xvid, divx, avi, .....), má totiž sloužit místo přenosného dvd do auto pro náš potěr a pak samozřejmě na běžné věci prohlížení webu, fotek, čtení pošty, im atd.

Momentálně vlastní Acer Aspire One 751 jsem s ním spokojen ale rozčiluje mne neutěšená situace okolo grafické karty GMA500 která prostě neumí co má, a jsou sní neustálé problémy. Proto uvažuji a změně.

luisah

• Závislák
Re: Acer Aspire One 752
« Odpověď #1 kdy: 31 Července 2010, 11:32:50 »
Nemám zkušenosti s daným bookem. Jen poradím s tou kartou. Vyzkoušej repozitář x-swat obsahující novější ovladače (stabilní), než které jsou v defaultních repozitářích Ubuntu. Osobně mě tento repozitář pomohl s nehezkými efekty u booku sony vaio s gma4500. Kdyby byl problém, samozřejmě můžeš prostřednictvím synapticu vynutit opět nižší (Ubuntu) verzi ovladačů.

https://launchpad.net/~ubuntu-x-swat/+archive/x-updates

Blender

• Host
« Odpověď #2 kdy: 29 Srpna 2010, 12:11:54 »
Mám zkušenosti s tímto ntb. , ale s verzí Ubuntu 8.10, vše ok, kromě wifi, ale to byl malej problém, který jsem vyřešil asi po dvou hodinách :) jinak běží nádherně bez problémů.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 29 Srpna 2010, 14:50:00 »
Co mám zkušenosti s Acerem a řadou Aspire,tak krom toho,že jsou to nekvalitní krámy se také nemají zrovna moc rády s U10.04.Momentálně má řada Aspire na U10.04 problémy s přehříváním (ale to je spíše obecný problém napříč všemi systémy) a potom je dost mizerná situace kolem Wi-fi.Takže zkontrolovat jakou to má integrovanou Wi-fi kartu,jinak pokud ti předchozí model vcelku chodí,asi by neměl být problém

Karlos615

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 29 Srpna 2010, 22:48:30 »
Chodí všechno parádně až na tu "skvělou" grafickou kartu od intelu, v 752 už by měla být Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD jde mi o konkrétní zkušenosti s tím to modelem(Acer aspire one 752) hlavně co se týče videa ve fullscreenu. Na 751 jsem video  už rozchodil ale stále to není ono. Ono to není problém linuxu ale té skvělé grafiky ono pořádně nechdí ani ve win xp kde jsou drivery přímo od intelu.
« Poslední změna: 30 Srpna 2010, 12:14:04 od Karlos615 »

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 29 Srpna 2010, 23:21:31 »
Drivery přímo od Intelu jsou i v Linuxu (u Ubuntu otázka jak staré a u Linuxu celkově v jaké jsou kvalitě),Intel je totiž vydal pod svobodnou licencí,takže je většina dister prostě začlenila,samozřejmě si je asi každé distro upravilo podle potřeby.Problém je spíš v tom,že Intel grafiky toho umí spoustu na papíře,v reálu už je to horší.Měl jsem dokonce Intel grafiku (Toshiba Satellite A200),která měla problémy jen s tím zobrazit mi náhled spořiče v okně (Windows XP+nejnovější ovladače),načtené té záložky v nastavení obrazovky prostě na několik desítek sekund zahltilo celou tu aplikaci,od té doby si o výkonu Intel grafik nedělám žádné iluze a pokud to jde raději se jim vyhýbám

Karlos615

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 30 Srpna 2010, 12:11:48 »
Tak u toho to modelu je GMA500(poulsbo) a pro tu Intel žádné driver pro linux neuvolnil, je v tom technologie od PoverVR a Intel se  s nimi zatím nedomluvil. Konkrétně v Ubuntu je možno tuto problémovou kartu celkem rozchodit, ale nefunguje vše tak jak má např. video a s akcelerací to taky není bůh ví co. Nicméně to chodí líp než ve win, ale to je celkem jedno, mě zajímají konkrétní zkušenosti s modelem Acer Aspire One 752h nebo 753 tak pokud někdo tyto modely již vlastní a provozuje na nich Ubuntu 10.04 nebo testoval alfi 10.10 tak napište. Chci si ho pořídit a nerad bych řešil podobné problémy které mám s Acer Aspire One 751 viz můj první příspěvek, stroje je to pěkný a zatím maká jsem s ním moc spokojen jen to video mě štve, no mě je to jedno ale od dětí a manželky to furt poslouchám:-) ;D

Co se týká intel grafik žádné iluze si nedělám ale v netbookách si nevybereš nic jiného se tam nedává nevím, tak možná ještě nvidia ion ale to je za jiné peníze a zatím jsem ji snad nikde v aktuálních strojích (acer) neviděl spíš se to dává do procesorbordů (mikro itx)

Acer mám rád ale, řadu Extensa několik mi jich prošlo rukama a mám je po známých a makaj jedna báseň žádné problémy jsem neřešil a za ty prachy je to zlatý.
« Poslední změna: 30 Srpna 2010, 13:38:37 od Karlos615 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.